Znamení Štír

Základní údaje:

Vládnoucí planeta: Mars.
Znamení: ženské.
Element: voda.
Povaha: melancholická.
Typ: zápasící, problematický člověk, faustovskou typ; okultní, démonický člověk; násilník; svůdce.
Vlastnosti: inteligence, genialita, tajemnost, ctižádost, sugesce, vášnivost, oddanost, svrchovanost, přitažlivost, láskyplnost, disciplína, nápaditost, předtucha, silný intelekt, životaschopnost a fyzická síla.
Obvyklé nedostatky: egoismus, žárlivost, nemilosrdnost, fanatismus, pomstychtivost, sadismus, podezíravost, nesmiřitelnost.
Postava: středně velká, robustní, plecitá.
Chůze: energická, vzpřímená.
Tvář: výrazně formovaná hlava, dobře vyvinuté, široké, klenuté čelo; pochmurný, bodavý, vyzývavý pohled; husté obočí, vystupující spodní část obličeje, výrazná brada, tmavé vlasy.
Části těla, které ovládá: děloha, pohlavní orgány, sperma, slabina, močový měchýř, močovod, pánevní oblast, anální otvor, vylučovací orgány, slepé střevo, červené krvinky, nos, žlučník, ledvinové pánvičky, prostata , hemoroidy.
Šťastný den: úterý.
Nepříznivý den: čtvrtek.
Čísla: 4, 7, 11, 17, 23, 35, 47.


Práce:

Jak pracují: inklinují k povoláním, kde jsou na ně kladeny úkoly měřítkem jejich osobnosti. Jsou velmi hrdí na svou práci a s chutí se postaví proti ohrožení či útokům na to, co vytvořili. Síla prosadit se je měnlivá, jejich zatvrzelost je úměrná jejich účasti na věci. Někdy přitom nevybírají prostředky a umí být bezohlední. Vyhledávají třecí plochy. S úžasnou tvrdostí se pouštějí do těžkých úkolů. Mají vlohy na fyziku, zoologii, filozofii, metafyziku, psychologii a parapsychologii.
Povolání: jsou dobrými chirurgy, porodníky, operačními sestrami, praktickými lékaři, úspěšně vykonávají práci farmaceuty chemiků, výzkumníků. Mají vlohy uplatnit se ve službě policii, v vězeňských zařízeních a věznicích, v armádě, v diplomatických a tajných službách. V úvahu přichází i práce ve finančních úřadech, v advokátních a soudních kancelářích. Z uměleckých činností dávají přednost divadlu (zejména komedie). Dosahují úspěchy i ve sportu.
Zájmy: inklinují k tajemným vědám, okultismu, velmi lpí na věcech, o kterých jsou přesvědčeni, že jim patří.


Zdraví:

Nemoci: jsou náchylní zejména na onemocnění rodidel, pohlavních orgánů, močového měchýře, slabiny, pánevní oblasti, vylučovacích orgánů, slepého střeva, ledvin, žlučníku. Mohou také trpět nádorovými onemocněními, záněty a menstruačními poruchami.


Zajímavosti:

Rostliny: cesmíny, trnité keře, kopřiva, bodlák, jehličnany (např. Smrk), cibule, česnek, ředkev, vše ostré, hořké, pálivé, štiplavé.
Živočichové: vlk, kočkovité šelmy (tygr, panter, leopard), štír, had, hyena, bodavý hmyz (vosy, komáři) a zvířata, která mají drápy.
Kameny: akvamarín a beryl má být nejvhodnější. Akvamarín je amuletem šťastného manželství. Beryl je prakticky stejný kámen, odlišuje se pouze barvou. Mají působit na zmírnění bolestí žaludku a jater, ale i proti onemocnění zubů a hrdla. Granát chrání před nákazou. Topas zapracován ve zlatě působí uklidňujícím na nervy. Vhodné jsou také kameny rubín, jaspis, magnetit, které patří také znamení Berana.
Kovy: železo, ocel.
Barva: černá, která přitahuje teplé sluneční paprsky. Kdo kombinuje černou s červenou, růžovou nebo žlutou, zmírňuje těžkou černou barvu a přitahuje na sebe i vyzařování jiných barev.
Země: Bavorsko, Norsko, západní Švédsko, Sýrie, Japonsko, Maroko, Transylvánie, Queensland, Alžírsko.


Láska:

Jsou považováni za velmi svůdné, fyzicky přitažlivé a erotické osoby. Když se ucházejí o partnera dělají to s maximálním nasazením. Vyžadují naprostou oddanost.
Nevhodní partneři: Býk, Lev, Vodnář.
Vhodní partneři: Rak, Ryby, Kozoroh, Panna.


Významné osobnosti narozené ve znamení Štíra:

Friedrich Schiller, Voltaire, Martin Luther, FM Dostojevskij, Marie Antoinetta, Thomas Cook, Nicolo Paganinni, Maria Curie, Charles de Gaulle, Pablo Picasso, Robert Kennedy, princ Charles, Indira Gándhí, Grace Kelly, Richard Burton, Demi Moore, Alain Delon , Jodie Foster, Julia Roberts, Annie Girardot, Katherine Hepburn.

Charakteristika Štíra:

Nápadná je zejména velmi silná volní energie, která navenek může působit jako zatvrzelost. Proto lidé narození ve znamení Štíra určitě snadno nenacházejí pochopení u svého okolí. Za to, že jsou v jejich životě období, kdy se vše točí kolem lásky, vděčí Marsu. Jejich povaha kolísá mezi dvěma extrémy, což jim způsobuje nejednu těžkou chvíli, protože jejich přání, touhy, sklony, sympatie a nálady mají na různých stranách různou odezvu. Rozhodně o tom stupeň jejich osobního rozvoje a duševní velikost. V názorech jsou někdy tvrdohlaví a neústupní, někdy přímo svárlivý a prudcí. Pokud však zjistí, že se spletli mají hned po ruce závažnou výmluvu. Je to pro ně typické, dalo by se říci škorpiónske.

Mají v sobě něco přitažlivé s výrazným vlivem na opačné pohlaví. Doslova vyhledávají nebezpečí a mají sklon stavět se proti různým názorům. Za mínění stojí jejich schopnost hluboko vnikat do problémů, důkladné, bádavé a bystré myšlení. Jsou období, kdy jsou skrz naskrz dobrotiví, ochotni pomoci, přímo dobrotivý. Navzdory všem negativním vlastnostem mají tito lidé v sobě nepřehlédnutelnou vlídnost a soucit s nemocnými či zoufalými.

Neobyčejně jejich přitahuje vše nepoznané a neprozkoumané. Jejich touha vniknout do tajů přírody je nezkrotná. Vědí odhalit tajemství jiných lidí a probádat jejich. Své vlastní tajemství si však nechávají pro sebe. Nikomu je jen tak lehce neprozradí. Klidně se jim lze svěřit s důležitými věcmi. Na jejich diskrétnost je spolehnutí.

Díky své ctižádosti a nepochybné píli dosáhnou v životě více než ostatní.

Jsou velmi přístupní k lichotkám, ale nelze je označit za namyšlených. Pokud se setkají s lidmi, kteří nejenže znají tuto jejich vlastnost, ale vědí ji šikovně využívat, dosáhnou u nich hodně, ať už v dobrém nebo špatném. Hněv, žárlivost a různé jiné vášně musí ve vlastním zájmu potlačovat, protože by jim mohly velmi uškodit, nejen v osobním životě, ale i ve vztahu k okolí.

Člověk narozený ve znamení Štíra je “člověkem mezi dvěma branami”, spalován vnitřní rozervaností. Horké vášně se mohou střídat s nesmírným chladem. Je nevypočitatelný, nedotknutelný, ale od lidí, které má rád, vyžaduje absolutní poslušnost. K přátelům je neobyčejně loajální. Jeho chování je otevřené, ale rychle se urazí. Smyslová extáze Štíra je výrazem jeho touhy po splynutí s partnerem. Nikdy není sám. Vždy se najdou lidé, které přitahuje a kteří ho následují. Své fanatické schopnosti nadchnout se pro něco, svým nezištným ideálům a povinnostem zůstávají věrní. Mají také schopnost předvídat věci.