Znamení Ryby

Základní údaje:

Vládnoucí planeta: Neptun.
Znamení: ženské.
Element: voda.
Povaha: melancholická.
Typ: nábožensky založený člověk, mystik, samotář, podléhající hysterii.
Vlastnosti: pohyblivost, racionálnost, osoby plné ideálů, fantazie a horování, porozumění, snášenlivost, duchapřítomnost, vnímavost, tvořivost, duchovní orientace, citlivost, trpělivost, romantičnost.
Obvyklé nedostatky: sebepodceňování, samolibost, zuřivost, nerozhodnost, bázlivost, nedostatek pevné vůle, pohodlnost.
Postava: tlustější, masitá, zavalitá, krátké končetiny, citlivé nohy.
Chůze: malátná, pomalá, plíživou.
Tvář: široké čelo, oduševnělé rysy, bledá tvář, ospalý, málo roztržitý pohled, upřený pohled do dálky, ale vždy dobrácký.
Vlasy: plavé nebo světle hnědé.
Části těla, které ovládá: nohy, prsty na nohou, šlachy, kosti; žaludek a střeva.
Šťastný den: čtvrtek.
Nepříznivý den: úterý.
Čísla: 2, 4, 11, 22, 32, 47.


Práce:

Jak pracují: inspirace a jemnocit pomáhají Rybám při učení, studiu a práci. Dokáží velmi trpělivě čekat; jejich intuice jim pomáhá najít si správné místo v životě. Slabší typy potřebují podnět zvenčí, aby se porozhlédli po novém, lepším postavení.
Povolání: obchodní činnost, pracují v obchodních domech, mlékárnách, parfumeriích, obchodech s lihovinami. Inklinují k práci v charitativních ústavech, ústavech pro postižené apod. Při volbě povolání hrají velkou roli sociální motivy. Často jsou lékaři, učiteli, ošetřovateli. Láska k vodě se projevuje při volbě námořnického nebo rybářského povolání. Velký zájem je io umělecké profese (divadlo, film, televize, hudba, zpěv, malířství ..)
Zájmy: cestování přitahují jejich cizí země; mají hluboký vztah k umění. Obzvláště jejich inspiruje umění bezprostředně působící na smysly. Také se zajímají o hudbu a poezii; snění.


Zdraví:

Nemoci: sklon k narkomanii, alkoholismu; náchylnost na psychické onemocnění, epilepsii, mánie, neurózy, ochrnutí; chorobné příznaky zejména na nohou, kotnících, prstech nohou, šlachách. Citlivé jsou i lymfatické uzliny, žaludek a střevní trakt; srdeční slabost a poruchy krevního oběhu.
Prevence: nejlepším lékem je harmonické manželství. Měly by se stranit alkoholu, drogám. I chlad, vlhkost a studené nohy se negativně odrazí na celkem zdraví Ryb. Neměly by přetěžovat svůj organismus.


Zajímavosti:

Rostliny: sítina, vodní růže, smuteční vrba, rulík, sněženky, vánoční růže, mák, vodní rostliny, omamné a jedovaté rostliny, houby.
Živočichové: všechny vodní zvířata, ryby, velryby, žraloci, úhoři, racci, krokodýli, medúzy, mušle, ještěrky, chameleóni, labutě, tuleni.
Kameny: ametyst a tmavé fialové kameny jim nosí štěstí. Už ve starověku se ametyst označoval za šťastný pro lásku, obchod a hony. Crysopas alpské zelené barvy je ochráncem při plavbě. Má být také zprostředkovatelem při vnitřním neklidu, podporuje udržování kontaktů s lidmi. Kromě toho Rybám přináší i štěstí v podnikání. Náhrdelník nebo řetěz z korálů by měla odhánět trudomyseľnosť a deprese. Další kameny: topaz, akvamarín, opál, všechny kameny duhových barev, přírodní krystal, perleť, nepravé kameny.
Kovy: platina.
Barva: duhové a zelenomodré, barva moře. Velmi silný sklon mají k šedé barvě, která je poznamenává natolik, že se považují za reálnější než sama realita. Tuto šedou skutečnost však vědí překonat. Pro ženy je vhodná kombinace šedé se světle modrou, bílou, indigovou a jemně zelenou.
Země: Brazílie, Mys dobré naděje, Malta, Núbie, Sahara, Malá Asie, Portugalsko, Norsko, Ceylon, Persie, Jáva, Galicie.


Láska:

Mnohé Ryby umí velmi šikovně používat sexuální návnady. A když už mají kořist na háku, překvapí svou bezcitností, s jakou ji spolknou, nebo odhodí, protože po ní vlastně vůbec netouží.
Rodičovství: milují své děti, jejich malé starosti a bolesti. Padne jim zatěžko prosazovat přísnou disciplínu, proto raději hledají zlatou střední cestu mezi přísností a laskavostí.
Vhodní partneři: Rak, Štír, Býk, Kozoroh.
Nevhodní partneři: Panna, Blíženci, Střelec.


Významné osobnosti narozené ve znamení Ryb:

Frederic Chopin, Enrico Caruso, Elizabeth Taylor, Galileo Galilei, Karl May, Jurij Gagarin, Bruce Willis, Marlon Brando, Viktor Preiss, Albert Einstein, Sharon Stone, George Washington, Světlana Stalinovy, Bedřich Smetana, Rudolf Diesel, Michelangelo, Ema Destin, Victor Hugo, Liza Minelli, Ornella Muti, GF Händel, Cindy Crawford, Martin Dejdar, Eva Vejmělková, Olga Schoberová, Lucie Vondráčková, Jiří Menzel.


Charakteristika Ryb:

Jsou to lidé velmi citliví, s velkými znalostmi a velkou vnitřní silou. Jejich duševní schopnosti, které se nemohou vždy uplatnit, způsobují, že jejich život je nejednou těžkým bojem o vlastní duchovní vývoj. Právě proto je jejich povaha vážná a hloubavá, poznamenána tragickým pocitem, že je nikdo nechápe a často se nedokáží prosadit. Velké úsilí, které budou muset vynaložit aby dosáhly vrcholu svého snažení, je dáno osudem. Jsou jemní na to, aby se mohli výrazněji uplatnit. Proto je budou jiní využívat a nikdy nebudou vědět použít sílu loktů. Po mnoha zklamáních se stanou opatrnými a nakonec skeptickými ke svému okolí, což může postihnout i mnohých nevinných.

Lidem narozeným ve znamení Ryb by bylo třeba poradit: Buďte egoisté i proti vlastnímu přesvědčení! Celou svou podstatou touží po ideálech, ve kterých hledají své vnitřní štěstí, ale tvrdý život jim to nedopřeje. Mají příliš velkou duši a málo aktivní energie, aby mohli najít zálibu v tvrdém existenčním boji. Tento nadbytek sentimentality a nedostatek síly prosadit se vnáší do jejich života bolestný pocit nespokojenosti. A protože jsou tvory skromnými, utaženými, svět jen těžko zná jejich skutečnou hodnotu. K lidem se chovají citlivě, lpí na přátelích a snadno přehlédnou jejich nedostatky.

Rádi konají dobré skutky a touží vnést do každodenního života trochu krásy a poezie. Jejich živá fantazie jejich unáší do nadpřirozených oblastí, nebo se vracejí do všedního života se sklonem k pesimismu. Pak nastanou období, kdy začnou ztrácet hlavu a stanou se roztržitý. Budou mít tisíc chutí všechno nechat a odjet někam velmi daleko. Lákají jejich daleké cizí země.

S úspěchem dokáží před jinými, ba i před sebou samými zamaskovat skutečné motivy. Rádi se obklopují tajemstvím. Lidé často nevědí, o co Rybám vlastně jde. Mluví o sebezapírání a sebeobětování, ale nikdy nic nedělají nezištně. Nejsou vždy jen tvory obětavými, za jakých jejich zvyknou pokládat.

Hlavním povahovou rysem Ryb je strach ze života, který je nikdy zcela neopouští a je do jisté míry tragickým podtextem jejich charakteru. Když jsou šťastní, obávají se neštěstí, když milují, mají strach aby neztratily milovanou bytost, když žijí v blahobytu, bojí se, aby o něj nepřišli.

Lidí – Ryby lákají nečekané události, zázračné jevy. Ať je každodenní život jakkoli chudý a skromný, díky své fantazii si ho umí udělat přitažlivým. Brání se jakémukoli nátlaku a běžné normy a pravidla odmítají, považují je za omezování. Kde jen mohou, tam se vyhýbají maloměšťácký pořádku. Pociťují ho jako omezování. A i když ve své domácnosti udržují čistotu a pořádek, přece někdy rádi žijí bezstarostně ze dne na den.

Mezi Rybami se najdou typy, které trpí nesmyslností a nemoudrostí uspořádání světa. Tehdy, hnáni neurčitou touhou po změně si sbalí svých pět slivák a vyberou se do světa. Přitom za sebou nechají uspořádány poměry a lidi, které milují. Tento sklon hnát se za iluzemi se však vyskytuje pouze v ojedinělých případech.