Znamení Panna

Základní údaje:

Vládnoucí planeta: Merkur.
Znamení: ženské.
Element: zem.
Povaha: flegmatická.
Typ: svědomitý člověk; vědec; organizátor a metodik; kritik; egoista; zádrapčivec; puntičkář.
Vlastnosti: inteligence, laskavost, slušnost, zdvořilost, bystrost, pracovitost, pořádek, tvořivost, skromnost, klid, praktičnost, logické myšlení.
Obvyklé nedostatky: uzavřenost, sklon k melancholii, lenost, negativismus, upätosť, puntičkářství, nevypočitatelnost, nafoukanost.
Postava: středně velká, štíhlá, pozdější ochablá; nedbalé držení těla, povislá ramena; pohyblivý, trochu nervózní typ.
Tvář: dobře vyvinutá čelní partie, slabě vyvinutá, dozadu ustupující brada; inteligentní, střízlivý, věcný pohled; oči hnědé nebo tmavošedé; vlasy tmavohnědé až černé, jemně zvlněné.
Části těla, které ovládá: břišní partie, pupek, střeva, vaječníky, slinivku, játra, pobřišnice, dvanácterník, neurovegetativních soustava, zažívací trakt, slepé střevo.
Šťastný den: středa.
Nepříznivý den: pátek.
Čísla: 3, 4, 8, 10, 21, 27, 33.


Práce:

Jak pracují: boj o získání zodpovědného postavení je častý a prudký. Opírají se o svůj vrozený intelekt a všechny city vědomě vypínají.
Povolání: vyhovuje jim povolání lékaře, farmaceuta, odborného technika, učitele, profesora, právníka, bankéře, spisovatele. Muži jsou dobří technici, řemeslníci, mechanici, krejčí, zahradníci, chovatelé. Ženy se hodí za návrhářky, ošetřovatelky, sestřičky ve školkách. Panny mají vlohy pro matematiku, astronomii, botaniku. Vyhledávají také místa při počítačích a elektronickém zpracovávání dat.
Peníze: jsou mezi nimi vyslovení skrblík. Jejich spořivost nabývá někdy groteskní formy. Peníze si důsledně rozdělují a o všem si vedou přesné záznamy.
Zájmy: hlavně ženy se zajímají o literaturu, hudbu a jiné druhy umění. V těchto oblastech vyvíjejí neocenitelnou činnost.


Zdraví:

Nemoci: krizové situace v povolání mohou podstatně ovlivnit zdravotní stav Panny. Měly by si dávat pozor na trávicí trakt, ohrožena je zejména břišní část těla, vnitřnosti, slezina, játra, slinivku, sympatické nervstvo. Může dojít k střevním potížím, poruchám pohlavních orgánů a k zažívacím poruchám. Organické potíže vznikají proto, že bere věci příliš tragicky.
Prevence: kdo si uchová dobrou náladu a optimismus a obrnit se proti všemu negativnímu, zůstane zdravý. Doporučuje se biologická léčba. Dobrým lékem pro lidi – Panny je humor.


Zajímavosti:

Rostliny: petržel, oves, lískové ořechy, břečťan, popínavé rostliny, fenykl, žlutá řepa.
Živočichové: všechny domácí zvířata, psi, kočky …
Kameny: achát, topas, granát, polodrahokamy a nepravé kameny. Úspěch, štěstí a bezpečnost poskytuje nefrit a karneol zapracován ve stříbře nebo platině. Karneol chrání před vším zlým, před křečemi a horečnatými onemocněními. Zelený jaspis zase před nehodami a poraněními.
Kovy: rtuť.
Barva: mají rádi modrou barvu, která odráží vážnost a vyrovnanost charakteru. Okolnosti od nich vyžadují přizpůsobivost a diplomacii. Modrá v kombinaci se zelenou posiluje podnikatelského ducha. Ti, co pracují na duševním poli by měli nosit žlutozelenou nebo jemnou fialovou.
Země: Sasko, Schwarzburg, Alsasko, Švýcarsko, Turecko, Řecko, Sýrie, Babylon, Kurdistán, Brazílie, Západní Indie.


Láska:

V tomto znamení se narodilo mnoho starých mládenců. Ženy jsou zase staromódně. Pro velkorysost v lásce nemají pochopení. V jejich sexuálním životě se brzy projeví rutina. Lásku jim komplikují jejich sklony k perfekcionismu. Jsou však dobrými rodiči.
Vhodní partneři: Kozoroh, Rak, Štír.
Nevhodní partneři: Blíženci, Střelec, Ryby.


Významné osobnosti narozené ve znamení Panny:

Ingrid Bergmann, Greta Garbo, Sophia Loren, Romy Schneider, Ludvík XIV., JW Goethe, Sean Connery, Michael Jackson, Aristoteles Onassis, Freddie Mercury, Princ Albert, Alžběta I., Anna Rakouska, Gerhard Schroder, Lev Nikolajevič Tolstoj, FJ Strauss , Agatha Christie, Theodore Dreiser, RA Oetker, kardinál Richelieu, Radoslav Brzobohatý, Hana Zagorová, Lída Baarová.

Charakteristika Panny:

Panny mají velmi blízko k přírodě. Jsou to lidé srostlí s půdou. Touží po jednoduchém, skromném, poetickém a tichém štěstí v ústraní. Tak jak se mění příroda, mění se i jejich nálada. Lidé, se kterými se stýkají, je mohou proto považovat za náladových a popudlivý. Často přicházejí o náklonnost a ztrácejí sympatie přátel kritikou, která se může dotknout jejich citlivé struny. Mnohé spory vznikají nejednou z jejich viny, protože se rádi míchají do záležitostí jiných lidí. Nikdy nehledají chybu v sobě, vždy ji najdou v druhých. Oni sami se však cítí dotčeni a dobře myšleno rady přátel považují za útok vůči své osobě. Soužití s ​​jinými lidmi je pro tento typ lidí dosti složité.

Soustřeďují se především na pozemské věci, čímž snadno ztrácejí přehled a smysl pro rozdíly mezi věcmi a lidmi. Mají sice pevnou vůli, ale snadno se dají promluvit. Proti těmto záporným vlastnostem stojí v popředí jejich kladné vlastnosti. Dokazuje to jejich dobročinný, svědomitý a důvěryhodný charakter, který ne každý hned odhalí. Své tajemství si přísně hlídají. Pro své přátele a blízké dělají více, než mohou zdůvodnit sami před sebou.

Přemýšlejí aktivní, jsou bystří a chápaví. Jejich vášně jsou střídmé a umírněné. Nepropadnou snadno zlosti, ale pokud se to stane, je velmi obtížné uspokojit jejich. I když jsou většinou málomluvní a utažení, když si je někdo oblíbí, umí být velmi oblíbení a hovorní a jejich slovům lze plně důvěřovat. Sympatie a antipatie hrají v jejich životě důležitou roli. Díky svým schopnostem to v životě dotáhnou daleko.

Nepouštějí se do hazardních her nebo spekulací. Plánují, počítají, kalkulují, vedou si záznamy o nejrozmanitějších věcech. Jsou vždy ochotni vzdělávat se, rozšiřovat své znalosti, vše se dozvídat, aby byli o všem informováni a věděli diskutovat io nejnovějších výtěžcích vědy rozumně a věcně. Mají proto rozsáhlé znalosti a rádi a velmi schopně jejich předávají druhým, ať už slovně nebo písemně – na obojí mají skvělou vyjadřovací schopnost a nadání. Vědí obratně a duchaplně argumentovat, a když se za něco zasazují, počínají si velmi přesvědčivě.

Lidé narození ve znamení Panny se vyznačují výbornou pamětí. To jim umožňuje kdykoliv shromáždit zdrcující množství argumentů na základě svých obsáhlých vědomostí. Takový člověk je rodilým odborníkem, pracuje čistě racionální, nepodléhá světonázorovým, etickým či morálním stanoviskům. Snaží se získat co nejvíce informací a znalostí. Jsou schopni velkých činů.

Mají velké pochopení pro slabých a chudých – musí jednoduše pomáhat. Jsou velmi pořádkumilovní, praktičtí, šikovní a bystří. Mají své organizační metody a vlohy řešit a objasňovat složité problémy. Jsou zatížení pocitem zodpovědnosti a často trpí mučednickým komplexem.