Znamení Váhy

Základní údaje:

Vládnoucí planeta: Venuše.
Znamení: ženské.
Element: vzduch.
Povaha: sangvinická.
Typ: typ umělce; vyrovnaný člověk milující život; diplomat; člověk připomínající lavinu; bohém.
Vlastnosti: obrazotvornost, vznešenost, velkorysost, ochota, upřímnost, vytrvalost, variabilita, otevřenost, intuitivnost a odpor k násilí.
Obvyklé nedostatky: škriepnosť, váhavost, nevázanost, nerozhodnost, urečnenosť, odměřenost, manipulování s lidmi.
Postava: příjemný, sympatický zevnějšek; pěkná postava; štíhlé údy, umělecké ruce, malé nohy.
Chůze: ladná, graciézním, plynulá, taneční.
Tvář: pravidelná, řecký profil; růžové oválné tváře, jemná pleť, světle oči, jemně formované rty.
Vlasy: světlé, hnědé, jemně zvlněné.
Části těla, které ovládá: slabiny, ledviny, tváře, rty, močový měchýř, dolní část páteře, obratle, látková výměna, žíly.
Šťastný den: pátek.
Nepříznivý den: pondělí.
Čísla: 7, 8, 10, 27, 30, 37.


Práce:

Jak pracují: jsou výborní diagnostici, mají vlohy pro sociální činnost. Netrhají se o těžkou fyzickou práci. Úkoly, které jim svěří plní snadno a elegantně. Jsou nadáni přizpůsobivostí a mají řečnické nadání. Důležitá je pro ně různorodost. Někdy jsou příliš měkcí, chybí jim síla prosadit se. Často využívají jejich velkodušnost. Jejich mottem je “žít a nechat žít”.
Povolání: jsou výborní jako zprostředkovatelé mírových rozhovorů. Typické povolání nacházejí v oblasti umění a všude tam, kde se vyžaduje dobrý vkus – architektura, scénografie, režie, herectví, balet, společenský tanec, hudba, zpěv, krasobruslení, návrhářství. Zajímavá je pro ně i literatura, dějiny umění, jazykověda, překladatelská činnost. Jsou z nich dobří lékaři, psychologové, učitelé, advokáti a soudci.
Peníze: na penězích jim nezáleží, což může vést k marnotratnosti.
Zájmy: vychutnávají krásu přírody, rozmanitost krajiny, zurčení potůčku, zpěv ptáků, půvab pohybu, dráždivou smyslnost těla.


Zdraví:

Nemoci: záněty žil, kožní choroby následkem užívání léků, nemoci ledvin, močového měchýře, dělohy, obratlů a třísel, dolní části páteře. Mohou se vyskytnout i trombózy, zvětšená předstojná žláza, poruchy metabolismu.


Zajímavosti:

Rostliny: květiny, zejména šeřík, konvalinky, fialky, pomněnky, rozmarýn, lilie, myrta, všechny květiny, které potěší oko člověka a jsou symboly lásky; bříza, topol, lípa, hruška, třešeň, jahoda, švestka, banánovník, pšenice.
Živočichové: holub, motýl, zpěvní ptáci, vážky, berušky, srnka.
Kameny: opál a korály jsou nositelé štěstí, přičemž opál byl dlouho považován za nepřející, což je podle astrologie nesprávné. Korály jsou pro děti a matky amuletem a mají chránit před tradičním “špatným pohledem”. Egypťané chránili svá pole umletá korály před kobylkami a bouřkami. Další kameny – světle modrý safír, achát, tyrkys, smaragd, perly.
Kovy: měď.
Barva: sytá zelená a teplá hnědá, ale i základní barvy. Doplňovat je může tyrkysová, stříbrošedá, nebeská modrá a karmínově červená. Žena by si měla oblíbit růžovou, která svědčí o grácií a kráse, zdůrazňuje lásku a něžnost. Růžovou se dají velmi dobře vyjádřit nejjemnější city a nálady.
Země: Porýní, Savojsko, Japonsko, Čína, Tibet, Argentina, Rakousko, Horní Egypt, Kaspické moře, Barma.

Láska:

Jsou schopni hlubokého citu. Jejich vášně jsou prudké, ale čestné. Jejich lásky nemívají dlouhé trvání. V erotice hledají mnohočetnost, experimenty a změnu. Jsou zdravě zvědaví, důležitou roli však hraje estetický aspekt.
Vhodní partneři: Blíženci, Vodnář, Střelec, Lev.
Nevhodní partneři: Beran, Kozoroh, Rak.


Významné osobnosti narozené ve znamení Vah:

Franz Liszt, TS Eliot, Oscar Wilde, Friedrich Nietzsche, Paul von Hindenburg, Gándhí, John Lennon, Rita Hayworthová, Marcello Mastroianim, Brigitte Bardot, Anita Ekberg, Catherine Deneuve, Sarah Bernhardt, Sting, Bruce Springsteen, Michael Douglas, Luciano Pavarotti, Olivia Newton-John, Margaret Thatcher, Dwight Eisenhower, Eleanor Roosevelt, Vladimír Menšík, Rudolf Hrušínský, Václav Havel, Vladimír Remek.


Charakteristika Vah:

Váhy jsou pod dominantním vlivem Venuše. To dodává lidem narozených v tomto znamení vlídnost a čestnost. Jejich dobrosrdečnost zachází tak daleko, že jsou ochotni dát i poslední a nečekat odměnu. Peníze pro ně mnoho neznamenají. Jsou založení vysloveně sociální, jsou otevření a přímí, nesmírně vnímaví, umí se vcítit do situace druhých lidí, šikovně řešit rozpory a zmírňovat napjaté situace. Obzvláště jim na to dává předpoklady okolnost, že v nich přebývají dvě duše – jedna chce chápat život citově, druhá ho chce prožívat uvědoměle, ve všech jeho formách. Tak se z nich stávají ochránci a strážci cesty života, jsou to umělci života, vnitřně vyrovnaní, přičemž někdy duševní výkyvy narušují tuto rovnováhu a mohou způsobit vrcholnou radost, ale také bohužel.

Lidé s těmito vlastnostmi často propadají melancholii, cítí se dobře pouze v harmonickém prostředí. Vliv Venuše je činí navíc neobyčejně vnímavými na vnitřní i vnější krásu. Ve společnosti jsou maximálně zdvořilí, oné citlivé a taktní.

Nesnášejí nespravedlnost a hádky. Rádi šíří kolem sebe klid a harmonii. Ve svých dedukce jsou nerozhodní. I když mají silnou vůli nestačí držet krok se všemi nároky, které se na nich kladou. Chybí jim činorodost a jen těžko se prosazují. Tento nedostatek nahrazuje moudrost, obratnost a diplomacie.

Tito lidé se vyznačují duševní čilostí, smyslem pro spravedlnost a neobyčejnou pozorovací schopností. Otevřenost a spravedlnost jim často způsobuje újmu. V podstatě jsou to rození estéti. Jejich vášeň patří všemu pěknému, vznešenému a harmonickému. Hledají spojení, naplnění života ve svazku s milujícím, chápavým partnerem, ale jejich oddanost není dostatečně hluboká. Laskavost a půvab, které z nich vyzařují doslova okouzluje. Stejně i Váhy hledají okouzlení láskou druhých. Avšak pro svou citovou nespoutanost a nestálost nejsou schopni svázat svůj osud s jinými lidmi. Jejich duše je jako motýl, který létá z jednoho květu na druhý, hezčí a v každém hledá větší soulad a krásu. Jejich smysl pro krásu a oddávání se světským radostem z nich dělají vysloveně smyslových lidí, protože smysly jsou jediným nástrojem, pomocí, kterého dokáží plně vnímat krásu Země.

Při nepříznivé konstelaci hvězd se u Vah projevuje lehkomyslnost, koketnost a povrchnost. Samotu snášejí těžko. Potřebují osobní kontakt. V společenském styku jsou uhlazení a taktně vědí překlenout vznikající neshody. Rychle navazují kontakt a vzájemné sympatie. Celé jejich chování je uvolněné, elegantní, graciézní a neobyčejně šarmantní. Nejsou však ani lhostejní k lichotkám.

Jejich touha po společenské kariéře, uznání a úspěchu je silná. Ignorování jejich osoby jejich uráží a zraňuje.