Znamení Vodnář

Základní údaje:

Vládnoucí planeta: Uran.
Znamení: mužské.
Element: vzduch.
Povaha: sangvinická.
Typ: uznalý, přitažlivý, s vesmírem spjat, přátelský člověk, reformátor, člověk budoucnosti, fanatik.
Vlastnosti: představivost, originalita, dobročinnost, tolerantnost, nezávislost, vyhraněnost, chápavost, ušlechtilost, intuitivnost.
Obvyklé nedostatky: výstřednost, osamocenost, neuróza, neposlušnost, bezstarostnost, krutost.
Postava: středně velká, mocná, plnoštíhlá, souměrná, impozantní zevnějšek; velká mobilnost; chůze nápadná, originální, bezstarostná.
Tvář: kulatá až podlouhlá, oválná, klenuté čelo, tmavé vlasy.
Části těla, které ovládá: klouby, nohy, holeň, kotníky, lýtka, krevní oběh, neurózy, otrava krve.
Šťastný den: sobota.
Nepříznivý den: pondělí.
Čísla: 2, 4, 10, 40, 49.


Práce:

Jak pracují: jsou rození osvícenci se schopností logicky myslet a usměrňovat. Málokdy se jiným lidem podaří rozčílit jejich natolik aby se přestali ovládat. V zaměstnání odmítají všechny dosud zažité způsoby práce a okolí okouzlují neobyčejnými metodami. Jsou považováni za moderních, pokrokových a informovaných. Stále hledají nové cesty, chtějí vytvořit něco nového, jedinečné.
Povolání: neobyčejný zájem o přírodní vědy, techniku: stavba letadel a letectví, železniční, poštovní spoje a radiotechnika, počítače, medicínu, sport, tanec, balet, film, televizi; pedagogické schopnosti a vlohy pro typ vedoucího a řídícího pracovníka; sklon k okultismu a s tím související zvědavost. Dobré orientační schopnosti podmiňují i ​​zájem o práci ve vydavatelstvích, v tisku a v knihkupectvích.
Peníze: hlavně ženy hodně utrácejí na své osobní pohodlí. Považují za hlupáka toho, kdo si hromadí penízky jen proto, že je chce vlastnit. ‘
Zájmy: dobrodružství a romantika.


Zdraví:

Nemoci: náchylní na nízký krevní tlak, poškození srdečního svalu, ohroženy jsou holeň, lýtka, holenní kosti a kotníky. Ohrožena je i nervová soustava. Často se vyskytují křeče v lýtkách a křečové žíly, jako je bolesti hlavy.
Prevence: večer by neměly jíst těžké a objemné jídla, aby se organismus mohl v noci dobře regenerovat. Netřeba také přetěžovat nervovou soustavu. Mnozí se už narodí se slabým srdcem, to však lze částečně napravit pravidelným sportováním, které musí předepsat lékař.


Zajímavosti:

Rostliny: krušina, ředkvička, traslica, šeřík, myrta, kaktusy.
Živočichové: dikobraz, ježek, sova, exotické ptáky, ropucha.
Kameny: granát se považuje za kámen Vodnářova zrodu. Zaručuje věrnost a proto ho rádi daruje. Má chránit i před blesky, horečkou a infekcemi. Ne takový tvrdý jako diamant je zirkon, kterému se připisují stejné vlastnosti jako diamantu, i když je jejich účinek slabší. Má být ochranou proti všemu špatnému a nezdravému v okolí. Krystal, zapracován v platině zvyšuje nejen soustředěnost, ale i vytrvalost. Současně má sloužit jako ochrana proti zklamání, ale i oklamání. Další kameny: ametyst, jantar, bazalt.
Kovy: hliník, radium.
Barva: modrá s fialovým nádechem vyjadřuje nezávislý myšlenkový pochod a otevřenost. Milovníci indigové modré budou vědět lépe prosadit v praktickém životě. Červenofialová a zelená kombinovaná s růžovou by měly ovlivňovat zejména ženy.
Země: Vestfálsko, Polsko, Švédsko, Etiopie, arabské země, USA.

Láska:

V lásce jsou trošku komplikovaní. Jejich touha po nezávislosti brání jakémukoliv pevnému svazku.
Vhodní partneři: Blíženci, Váhy, Beran, Střelec.
Nevhodní partneři: Lev, Štír, Býk.


Významné osobnosti narozené ve znamení Vodnáře:

Fridrich II. Velký, WA Mozart, Franz Schubert, Abraham Lincoln, Thomas Edison, Auguste Piccard, Franklin D. Roosevelt, Romain Rolland, Božena Němcová, Norman Mailer, Paul Newman, Geena Davis, John Travolta, Jeanne Moreau, Ronald Reagan, Princezna Beatrix, Christian Dior, Mia Farrow, Juliette Greco, Clark Gable, Jack Lemmon, Enzo Ferrari, Kim Novak, Milan Lasica, Lenka Filipová, Bára Basiková, Jan Werich, Miloš Forman.


Charakteristika Vodnáře:

Je jim dáno aby se staly neobyčejně citlivým a učenlivý lidmi. Po celý život se budou snažit pomocí vlastní logiky a kombinačních schopností odhalovat tajemství bytí.

Při jejich sklonu k fantazírování a silné a živé povaze se dokáží povznést nad všednost života, přičemž někdy inklinují k samotářství aniž by byly utažen. Jsou náladoví, nestály a nerozhodní. Snadno podlehnou cizímu vlivu – osud vám však v každé situaci poskytne přátel ochotných pomoci. Člověka – Vodnáře lze obecně považovat za čestného, ​​ideálního člověka se šlechetným srdcem.

Jsou milí a společenští, prakticky založení a věci posuzují z hlediska praktičnosti a užitečnosti. Jsou šikovní organizátoři. K sporným záležitostem přistupují zdrženlivě, diplomaticky a moudře.

Typickou rysem jejich povahy je hájení lidskosti, přičemž se zajímají o velké problémy lidstva s ohledem na budoucnost.

Jejich názory jsou uvážlivé a intuitivní. Nedají se, nebo jen zcela nepatrně se dají ovlivnit smyslovými podněty.

V životě se dokáží vždy rychle rozhodnout. Bez iluzí a sentimentality vědí hovořit o palčivých otázkách a tématech. Pokud přestanou souhlasit se základní myšlenkou, okamžitě změní své zaměření a cíle. Může se stát, že v důsledku určité jednostrannosti myšlení přestanou vidět skutečnost.

Někdy se Vodnáři pohybují mezi sobě rovnými lidmi jako živé slovníky nebo počítače, které mají stále nasnadě “neměnné pravidlo”. Přitom někdy si nevšimnou, že ono pravidlo či vzorec vůbec nesedí.

Povaha Vodnářů je poznamenána hlubokou touhou po nezávislosti. Vše, co je omezuje, odmítají. Pro ně neexistuje nic nemožné. Na život kladou nesplnitelné požadavky. Proto se velmi často dočkají zklamání.

Mezi Vodnáři najdeme velmi zajímavých jedinců, skutečné originály, podivínů, lidí s bláznivými, utopické idejemi, kteří vesměs vnitřně i navenek odmítají konvence a obyčeje, chtějí žít a jednat jen podle svých zákonů a proto nezřídka vybočují z rámce společnosti v pozitivním i negativním smyslu. Vedle toho jsou velmi vtipní, duchaplní a pohotoví, srší nečekanými nápady, originálním zobrazováním a opisováním věcí, aforisticky stylem. Rádi ohromují a blafují. Mnozí pokládají Vodnářů za bezcitných. Toto tvrzení však není pravdivé. Naopak, je u nich častý přímo rojčivý cit lásky.

Typické je jejich odmítání jakékoliv centrální moci (státu, církve), pokud jsou její podřízení, a tyranská zvůle a nevypočitatelná touha vládnout, jakmile se sami dostanou k moci.

Jednoho dne však ztratí zájem io svého partnera, io práci. Jednoduše je bez slova začnou zanedbávat, aniž by samy věděli proč. Je už jejich osudem, že z ničeho nic ukončí jednu fázi života a začnou další. Protože trpí zapomnětlivostí, upadnou minulé vztahy a práce rychle do zapomnění, jakmile si najdou nové pracovní působiště a nové přátele.