Astrologie

Astrologie, také hvězdopravectví, je esoterická disciplína, mnohdy označovaná dokonce jako královna esoterických nauk. Opírá se o základní esoterický princip, klíč hermetické filosofie: „To, co je dole, je stejné jako to, co je nahoře. A to, co je nahoře, je stejné jako to, co je dole.“

planety

Astrologie umožňuje prostřednictvím pozorování a zkoumání přístupných zákonitostí, odhalit i informace běžně nepřístupné. Přenáší univerzálně platné symboly do praktické roviny.

Chcete pochopit poselství hvězd?
Zajímá vás, jak vám může být astrologie užitečná v běžném životě? Nechte některého z našich profesionálních astrologů zodpovědět otázky, které vás trápí. Budete překvapeni, co všechno mohou hvězdy odhalit a jak hluboce k vám promlouvají.

Příroda v pohybu

Astrologie zachycuje rytmus přírody a také to, jak tento rytmus působí na dění na Zemi, na každého jednotlivého člověka. Vesmír, zejména sluneční soustava je z hlediska astrologie přírodou v pohybu. Jde o živý systém, který se neustále vyvíjí. Je propojen natolik, že změna jakékoliv části systému se projeví i na celku, a naopak. Propojený je nejenom prostor, ale také čas. Astrologie se tak může dívat do budoucnosti stejně jako do minulosti.

Astrologie se zabývá postavením planet, resp. planet, Slunce a Měsíce v konkrétním okamžiku, z konkrétního místa na Zemi. Každá planeta si přitom nese svůj význam. Má původ v řecké mytologii, ve které jsou planety spojovány s božstvy. Každá planeta náleží určitému Bohu, nese jeho vlastnosti a stejně tak i vlastnosti lidské. Je spojována také s konkrétním znamením zvěrokruhu.

Astrologie interpretuje symbolický význam planet a jejich konstelací.

Symbolický význam planet

  • Slunce (znamení Lva) – bývá spojováno s mužským principem, rozumem a vlastním egem.
  • Měsíc (znamení Raka) – je symbolem ženskosti, instinktů a citů.
  • Merkur (znamení Panny a Blíženců) – je planetou rozumu a komunikace.
  • Venuše (znamení Býka a Vah) – je planetou lásky a krásy.
  • Mars (znamení Berana) – je symbolem aktivity, odvahy a boje.
  • Jupiter (znamení Střelce) – je planetou moudrosti a blahobytu.
  • Saturn (znamení Kozoroha) – je planetou překážek a povinností.
  • Uran (znamení Vodnáře) – symbolizuje změnu, v pozitivním i negativním smyslu.
  • Neptun (znamení Ryb) – je planetou božství, symbolizuje vyšší moc.
  • Pluto (znamení Štíra) – symbolizuje věčný koloběh života.

Více o významu jednotlivých planet naleznete v samostatném článku: Planety a jejich význam v horoskopu.

Horoskop

Konkrétní postavení planet v daném okamžiku, viditelné z daného místa na Zemi se zrcadlí v horoskopu.

Každá planeta ožívá prostřednictvím jednoho z dvanácti znamení zvěrokruhu, které rozdělují rok na dvanáct různých období. Přestože má každé znamení přiřazenou určitou planetu, detailní horoskop zohledňuje každou z planet, která se v daném okamžiku nachází na určitém místě, v konkrétním postavení vůči ostatním planetám.

Nebo jinak: každá planeta ovlivňuje svojí energií život na Zemi – s ohledem na aktuální znamení zvěrokruhu, které představuje jakýsi filtr jejího působení. Svoji roli hraje i postavení dané planety vůči ostatním.

Jak ovlivňují planety váš život?
Tuto otázku vám dokáže zodpovědět zkušený astrolog. K dispozici je i na telefonu. Stačí zavolat, abyste se dozvěděli to, co z postavení hvězd sami nevyčtete.
Další články: