Znamení Lev

Základní údaje:

Vládnoucí planeta: Slunce.
Znamení: mužské.
Element: oheň.
Povaha: cholerická.
Typ: autoritativní, energický člověk, optimista, člověk Slunce, bezstarostný požitkář; chvastoun.
Vlastnosti: odvaha, síla, vůle, autorita, velkodušnost, podnikavost, družnost, sklon k pohodlí, sentimentalita, věrnost, laskavost, láska k lidem, sklon ochraňovat druhých.
Obvyklé nedostatky: pýcha, arogance, samolibost, promiskuita, neskromnost, ješitnost, sklon k tyranii, touha po moci, chtějí být středem pozornosti.
Postava: vysoká, se silně vyvinutou horní částí těla; široký hřbet, impozantní zevnějšek; vzpřímené, hrdé držení těla; mocná stavba těla se sklonem k obezitě, ve vyšším věku většinou korpulentní; velká, trochu zakulacená hlava s vysoký klenutým čelem; velké oči, výrazná brada, husté obočí, široké ramena.
Tvář: široká, vztyčené držení hlavy, hustá kštice, sklon k pleši, masité rty.
Části těla, které ovládá: mícha, páteř, srdce, krevní oběh, meziobratlové ploténky.
Šťastný den: neděle.
Nepříznivý den: úterý.
Čísla: 1, 3, 9, 19, 49, 93.

Práce:

Jak pracují: staví si a usilují dosáhnout vysoké cíle. Inklinují spíše k vedoucímu postavení jak k práci podřízeného či úředníka. Rádi rozhodují, neradi se drží předpisů. Jsou dobří organizátoři, vědí velmi dobře rozdělovat práci.
Povolání: pracují v obchodě, úřadě, ve státních službách, jako podnikatelé, ve veřejných funkcích. Jsou z nich dobří hasiči, záchranáři, automobiloví závodníci, chirugovia, gynekologové, psychiatři, učitelé, krotitelé, herci, režiséři, choreografové, malíři, fotografové, módní tvůrci …
Zájmy: příroda, tanec, rušný společenský život, společnost.

Zdraví:

Nemoci: onemocnění srdce, krevního oběhu, páteře a míchy, křečové žíly, hlavy.
Prevence: měli by se vyhýbat přejídání a hýřivými způsobu života, dopřát si dostatek pohybu. Nejlepším lékem pro ně je láska.


Zajímavosti:

Rostliny: slunečnice, pampeliška, růže, pivoňka, vavřín, jasan, pomerančovník, lotosový květ, prvosenka.
Živočichové: lev, páv, bažant, pták ohnivák, orel, kohout.
Kameny: symbolem Lva je diamant. Má vliv nejen na fyzickou sílu, ale i na prosazování síly vůle a přispívá k nezranitelnosti. Diamant zapracován ve zlatě zbavuje jeho nositele strachu, odhání nepřející a chrání před otravami. I rubín může přinést štěstí, neboť Lvu propůjčuje důstojnost, úspěch a bohatství. Stejně přináší štěstí jantar, jehož třením se vytváří statická elektřina a jiskří. Další drahokamy, které pozitivně ovlivňují Lva jsou granát, hyacint a sluneční kámen.
Kovy: zlato.
Barva: zlatožlutá, zlatohnědá. Oranžová barva je barvou zářícího slunce – i proto je Lvem sympatická. Působí uklidňujícím a pomáhá k dosažení vítězství osobního půvabu člověka nad jeho odpůrci.
Země: Francie, Itálie, Sicílie, Rumunsko, Čechy, alpské země, Hohenzollern.

Láska:

Láska a vášeň jsou jejich slabou stránkou. Partner musí patřit pouze jim, nejsou ochotni se dělit. Díky ohnivému temperamentu jsou sexuálně velmi aktivní a vnímaví. Ženy, se kterými se stýkají jejich velmi rychle vzruší. Často v nich plane utajené vášně, které se však nepromění na nízké pudy.
Vhodní partneři: Střelec, Beran, Váhy, Blíženci.
Nevhodní partneři: Vodnář, Štír, Býk.


Významné osobnosti narozené ve znamení Lva:

Napoleon I. Bonaparte, GB Shaw, Alfred Hitchcock, Louis de Funes, Alexandre Dumas, Benito Mussolini, Mata Hari, Henry Ford, František Josef I., Madonna, Robert Redford, Jacqueline Kennedy – Onasiss, Fidel Castro, Jásir Arafat, Princezna Margaret , Dustin Hoffman, Melanie Griffith, Boleslav Polívka, Oldřich Nový, Július Satinský.

Charakteristika Lva:

Lidé narození ve znamení Lva stojí pod dominantním vlivem Slunce, které poznamenává jejich celou povahu.

Z těchto lidí vyzařuje silné sebevědomí a energie. Ukazují svou sílu, jsou sebejistý a málokdy se mýlí. Umí si získat vážnost a důvěru, ve svém okolí zastávají vedoucí pozici, za což vděčí své neúnavnosti. Protože jim nechybí odvaha a síla, snadněji dosáhnou vysoké životní cíle jako jiní. Jejich touha po přepychu, sklon vystavovat na odiv své JA a vůle přeměňovat svět na svůj obraz nese s sebou nebezpečí, že přecení své síly a spadnou z dosažené výšky.

Jsou praktickými, a jak takoví si vytyčují velkorysé plány. Jsou dobrosrdeční a v zlosti nikdy nevybuchne. I když jsou někdy vnitřně velmi rozčilení, nikdy to na sobě nedají ve styku s jinými lidmi najevo, vedla se ovládat a chovají se přirozeně navzdory pýše, která by je mohla dělat přísným a nepříjemnými. Nejsou závistiví, mnohem častěji jiní závidí jim. Vůči svým nepřátelům jsou velkorysí a shovívaví, bolestných zkušeností jejich to však neušetří.

Vliv Lva je předurčuje vládnout. Díky vnitřní rozhodnosti a nezávislosti mají pevnou půdu pod nohama. Od svých přátel vyžaduj úctu a vážnost. Pokud se chtějí pomstít, udělají to noblesně. Při posuzování lidí se řídí srdcem, rovněž ve svém jednání se dají vést spíše city než jasným úsudkem.

Každý Lev se chce podílet na úspěchu, touží po kariéře a uznání. S chutí se zakousnou do nějaké myšlenky a naplánují si více, než při své netrpělivosti dokáží provést. Jsou vytrvalí ve svých zájmech, nikoliv však v činech. Někdy úsilí dostat se na čelo souvisí i s takovými vlastnostmi, jako je vystatovačnosť, namyšlenost a arogantnosť. Rádi odhalují chyby přátel aniž to mysleli ve špatném. Vede je k tomu snaha více vědět a lépe jednat.

Lidé narození ve znamení Lva mají zpravidla příjemné vystupování, chovají se důstojně, sebejistě a autoritativní. Ještě i jejich pohyby a slova jsou uvážlivé, přesvědčivé a vzbuzují obdiv. Jsou si vědomi svého vlivu na jiných lidí, ale jsou také zranitelní. Cítí se dotčeni, když náležitě neuznají jejich znalosti, moudrost a velkorysost. Ale když jim polichotí, velmi rychle se zase udobří.

Levy mají rádi svobodu, nezávislost a jsou ctižádostiví. Ovládá jejich mocná touha žít podle svých představ. Věří ve své vlastní síly a schopnosti. Jsou upřímní a otevření, velkodušní, optimističtí, energetičtí a přátelští. Rozhodně se nesnaží nic utajovat. Milují pořádek, činorodost. Šíří kolem sebe klid a povětšinou jsou středem pozornosti jiných.

Na penězích pro domácnost nešetří, nejsou trochárski. Je zajímavé, že vedle tom všem nemají velký smysl pro rodinný život, málokdy mají děti nebo nežijí spolu s nimi. V každém případě však chtějí, aby jejich blízký chválili a obdivovali. Když je nerespektují, snadno se urazí. Rádi se pyšní svými partnery. Samolibost je jejich slabou stránkou. Pro city druhých nemají pochopení, zaměřují se více sami na sebe.