Čínská astrologie a horoskop

china-zodiac

V dobách středověku se začala masivně rozmáhat astrologie. A to nejen v Evropě, ale i na východě – v Číně. Čínští císaři byli známí svou láskou ke hvězdám a vírou v jejich až nadpřirozenou moc. Astrologie v Číně ovlivňovala rozhodnutí, ať již při vládě nebo válečných taženích.
Není tedy divu, že dvorní astrologové byli váženými lidmi, kteří se obvykle řadili mezi císařovi nejbližší.

Novodobá historie čínské astrologie

Čínská astrologie začala postupem času získávat na oblíbenosti. Důvodem bylo i to, že už nezůstávala jen na císařském dvoře, ale začala se šíři i mezi prosté občany. I ti tak mohli objevit její kouzlo a poznat nepoznanou část jejich dosavadního života, ale i lehce nahlédnout do budoucna.

Odtud už byl jen krůček k tomu, aby se čínská astrologie rozšířila do celého světa.

Odlišnosti čínské astrologie

Čínská astrologie se od té naší, takzvané západní astrologie, liší především svým kalendářem a zvěrokruhem. Zatímco západní astrologie má zvěrokruh dělený se zhruba měsíčním rozestupem (všech dvanáct znamení je tedy v jednom roce), čínská astrologie využívá systém přidělení jednoho celého roku jednomu z dvanácti zvířat.

Mezi tato zvířata patří krysa, vůl, tygr, králík, drak, had, kůň, ovce, opice, kohout, pes a prase, a to přesně v tomto pořadí. Ve výsledku má tedy každé z těchto zvířat jednou za dvanáct let „svůj“ rok. Například rok 2010 je rokem Tygra.

Specialisté na čínskou astrologii
Abyste si mohli nechat vypracovat čínský horoskop, samozřejmě nemusíte jezdit až do Číny. I v naší republice lze najít skvělé specialisty na čínskou astrologii, kteří se tomuto mystikou prošpikovanému oboru věnují. Dokonce je můžete najít i zde, v naší věštírně. Stačí tak jen zavolat a nechat se pohltit kouzlem orientu.