Co nás čeká v roce Buvola? Čínský horoskop na rok 2021

rok buvola

Tradiční čínský horoskop je velmi pečlivě propracovaný, ověřený dlouhými staletími, tudíž jeho předpovědi vycházejí až s podivuhodnou přesností. Pokud vás zajímá, jaký bude rok 2021, stojí právě čínský horoskop za pozornost. Od známějšího „klasického“ horoskopu, který se běžně používá především v západním světě, se v některých aspektech liší. Pracuje totiž s 5 živly a 12 různými zvířaty. Konkrétnímu roku vždy „vládne“ jedno z těchto zvířat a jeho vlastnosti ovlivňují, jaký charakter bude daný rok mít.

A ještě je tu jedna odlišnost. Čínský horoskop nezačíná 1. ledna, ale je poněkud posunutý. Rok 2021 tudíž začíná až 12. února a končí 31. ledna 2022.

Rokem 2021 nás provede kovový Buvol

Zatímco rok 2020 se nesl ve znamení Krysy, její vládu v příštím roce přebírá Buvol. Jemu byly naposledy zasvěceny roky 1997 a 2009, nyní po 12 letech znovu vstupuje na scénu. Říká se mu rovněž kovový, případně železný Buvol, jelikož právě živel kovu bude v tomto roce dominovat. A setkat se lze i s pojmenováním bílý Buvol. Jaké změny nám však přinese? Obecně by měl být nový rok příznivější, přesto však nebude pro většinu z nás procházkou růžovou zahradou. Pojďme si ho proto představit blíže dle různých okruhů z každodenního života.

Rok Buvola a finance

Přestože lpět příliš na majetku a penězích rozhodně nikomu neprospívá, snad všichni se shodneme na tom, že s prázdnou peněženkou se hospodaří jen velice obtížně. Zkrátka a dobře, v dnešním světě jsou i peníze důležité. Rok Buvola v tomto směru vybízí k určitému bilancování. Vyplatí se si na chvíli sednout a zaměřit se na finanční stránku života. Sečíst si běžné výdaje, porovnat je pečlivě s příjmy, kouknout se na zoubek případným dluhům. Je vhodný čas pro investice a zhodnocení dosavadních úspor, založení spoření či koupi nemovitosti. Stejně tak je tento rok nakloněn případnému oddlužení, splacení půjček a pohledávek. Pochopitelně to často znamená více se opřít do práce, vzít si přesčasy, přibrat si další brigádu, ale následovat bude zasloužená odměna v podobě celkového zlepšení finanční situace, a to na delší dobu.

Rok Buvola a vztahy

Také zde platí známé pořekadlo: „Bez práce nejsou koláče“. Rok ve znamení Buvola je nakloněn kvalitním vztahům, vzájemné partnerské lásce a spokojenosti. Ale pozor, pouze pod podmínkou, že i my sami vyvineme určité úsilí. Pokud toužíme po věrnosti, porozumění a respektu, pak musíme jít příkladem a nabízet totéž, co požadujeme. Co se týče navazování nových vztahů, tento rok není úplně ideálním obdobím. Není příliš vhodné se seznamovat skrze virtuální seznamky, větší naději na úspěch má přirozenější osobní cesta setkání tváří v tvář, pokud je to alespoň trochu možné. V každém případě je však důležité nevrhat se do nového vztahu po hlavě, ale postupovat opatrně a větší rozhodnutí dělat pouze poté, co partnera dostatečně poznáme. Stabilní a dlouholeté vztahy se mohou pod vládou Buvola otřást v základech. Pokud je ale svazek skutečně kvalitní, pravděpodobně toto malé partnerské zemětřesení ustojí a dokonce bude ještě lepší než kdy dříve.

Rok Buvola a náš osobní život

Mnohým z nás připraví Buvol zatěžkávací zkoušky nejrůznějších podob. Na první pohled se nám bude proto možná zdát rok 2021 velmi složitý a těžký. Pokud se však opřeme do řešení problémů, projevíme dostatek vůle a síly k pokoření překážek, vyjdeme jako vítězové. Tento proces nás posune dál a náš život v osobní rovině bude celkově spokojenější a vyrovnanější. Přestože volného času nebude příliš mnoho, neměli bychom v žádném případě zapomínat sami na sebe. Je vhodné si najít chvíli k relaxaci, odpočinku a spánku. Alespoň občas bychom si měli udělat radost sami sobě, i když třeba pouze nějakou drobností. Rok Buvola nabádá také k tomu, abychom věnovali zvýšenou pozornost zdravotnímu stavu a budování imunity.

Toužíte vědět, co čeká přímo vás?
Kromě obecné čínské předpovědi na rok 2021 jsou na základě tradičních poznatků zpracovány rovněž osobní horoskopy. Toužíte vědět, co čeká přímo vás? Neostýchejte se oslovit věštkyni a zjistěte, jaký bude váš příští rok.