Finanční horoskop

Finančný horoskop

Chcete vědět, jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu s penězi? A jak je na tom to vaše znamení? Možná finanční horoskop odhalí, proč máte finanční těžkosti. Možná vám ukáže něco z vašich slabých stránek. Ale nezoufejte, dostanete také příležitost s tím něco dělat.

Máme pro vás informace, které pocházejí přímo z finančních institucí. Banky sami sledují chování svých klientů a vytvářejí statistiky, které v mnoha ohledech rozdělují skupiny lidí i podle znamení zvěrokruhu. Každé znamení má totiž k penězům jiný vztah, jinak s nimi zachází a má jiný přístup. Každé znamení charakterizuje také určitá míra zodpovědnosti.

Znamení zvěrokruhu a peníze

Berani jsou akčním znamením, ale v otázce peněz jsou opatrnější. Finanční záležitosti však raději neřeší, než řeší. Stejně jako ostatním ohnivým znamením jim jde utrácení peněz.

Jinak klidní býkové se oproti beranům nebojí finančně riskovat, ale neriskují zbytečně. Baví je investice. Patří k těm uvážlivějším a zodpovědnějším znamením. Má-li některé znamení kladný vztah k penězům, jsou to právě býkové. Zajímají se o reálné výnosy. Znají hodnotu peněz. Umějí si vše spočítat, je na ně spolehnutí. Stejně jako jiným zemským znamením je jim vlastní odpovědnost. Přestože jsou býkové spíše konzervativní, jsou jim blízké nové technologie. Oproti jiným znamením tak více využívají internetové bankovnictví. Opatrní jsou například v povoleném přečerpání na účtu.

Blížencům je zase vlastní spoření. Právě blíženci mají kvůli svým sklonům ke spořivosti (až lakotnosti) nejvíce peněz na spořicích účtech. Jednoduše se vyžívají ve shromažďování majetku, mají obchodního ducha.

Spoření a spořicím účtům oproti blížencům nepřišli na chuť lidé zrození ve znamení raka nebo vodnáře. Přesto vodnáři o svých financích hodně přemýšlí a zejména v pozdějším věku pečlivě řeší, jak s nimi naloží. Rádi mají ve svých penězích přehled, to platí i o pannách.

Lidé zrození ve znamení panny oceňují výhody kontokorentu a také je využívají. Jestliže povolené přečerpání na účtu není pro býky, lidé ve znamení panny to mají opačně. Je to produkt přímo pro ně.

Zatímco panny se nebojí záporného zůstatku na účtu, další znamení se mu maximálně vyhýbají, například lvi nebo střelci. Střelci jsou charakterističtí tím, že touží po nezávislosti a finanční volnosti. Jde i o volné peněžní prostředky. Dokonce vyznávají takový stupeň volnosti, že jim nesedí ani běžné bankovní účty. Nechtějí se vázat ani k pojištění. Obdobně to mají lidé zrození ve znamení štíra. Ani mezi štíry nenajdeme vyšší podíl klientů pojišťoven. Na druhé straně štíři zpravidla své finance dobře řídí a vyhýbají se jim finanční potíže.

Pokud půjde o lásku k bankovním účtům, mnohá jiná znamení předčí ryby. Lidé ve znamení ryb jsou typičtí unáhlenými činy, finanční záležitosti spíše podceňují. Ryby se nebojí využívat nejrůznější finanční produkty, třeba hypotéky. Pokud některé znamení naopak hypotéky neuznává, jsou to raci.

Lidé zrození ve znamení raka rozhodně neutrácejí horentní sumy, alespoň ne každý den. Dokážou šetřit, ale čas od času je přepadne i horečka utrácení.

Nakonec kozorohové, pro ty je typické uložení peněz v podobě cizích měn. Kdo by to řekl? Kozorohové jsou velmi přizpůsobiví, s penězi většinou umí pracovat. Vytvářejí si rezervy, zvládají své výdaje, ale umějí se zpravidla postarat také o dostatečné příjmy.

Finanční horoskop na míru
Potřebujete konkrétní radu ohledně své finanční situace? Zkuste se obrátit na naše astrology, kteří dokážou zodpovědět vaše konkrétní dotazy.