Znamení Blíženci – partnerská shoda

Blíženci a Beran

Symbolem Blíženců je vzduch a spojení vzduchu s ohněm Berana vytváří velmi bohaté svazky. Z jedné strany jsou plné problémů a protikladů, z druhé vzniká velké množství společných zájmů. Oba znaky jsou velmi pohyblivé, ale zárovň milují občas klid domácího krbu. V ložnici se dokáží krásně doplňovat, ale zároveň dosti rozdílným způsobem si ukazují vzájemně city.

Blíženci a Býk

Spontánnost Blíženců a sebeovládání Býků často vede k mnoha problémům ve vztazích. Obě strany mívají problémy s akceptací vlastností svého partnera. K této konfiguraci znamení zvěrokruhu je nutno přistupovat velmi opatrně a úspěch vztahu záleží pouze na množství obětí, které partneři jsou schopni přinést, co je občas nesplnitelná podmínka.

Blíženci a Blíženci

Oba partneři ze stejného znaku předpovídají pochopení vzájemných potřeb, podobné zájmy a temperament. To většinou jako základ pro dobrý vztah postačuje. Partneři by měli neustále udržovat milostný žár a věnovat si vzájemně hodně času a pozornosti, aby do vztahu nezačala pomalu vklouzávat nuda, kterou přece Bliženci nesnášejí.

Blíženci a Rak

Rak je osobou klidnou, rozumnou a výborně se umí ovládat. Nejdůležitější pro ně je klid a teplo domácího krbu. Blíženci ale mají radi změny, hledají nové výzvy a stále běhají za něčím novým. Těžko se spolu budou domlouvat a navíc klid a jistý chlad mohou být v určité fázi nesnesitelné pro bouřliváka Blížence.

Blíženci a Lev

Lev si myslí, že má vždy pravdu a chtěl by odehrávat dominující roli v každém vztahu. Osoby ze znamení Blížence, ale Lva dokážou ovládnout či přesněji okouzlit a svojí energií a představivostí mu ukázat nové možnosti. Občas ale Lev, který v pocitu vlastní dokonalosti bývá dosti nudným milencem nebude schopen Blížencům vyhovět a navíc se bude snažit měnit partnera a omezit jeho fantazii. A to je většinou počátek konce jejich vztahu.

Blíženci a Panna

Blíženci jsou znamením, které má rádo změny a nové výzvy. Osoby ve znamení Panny bývají důsledné, pečlivé a rozumné. Ve vztahu může být různě, jestli Panna dokáže docenit živelný přístup Blíženců a ty nezačne nudit praktická a trochu nesmělá Panna, tak jsou dobré šance na úspěch. Ale stejně čeká tato znamení hodně práce nad vztahem a vzájemným pochopením, aby ze svého partnerství odnášely jen  spokojenost.

Blíženci a Váhy

Blíženci mají neustále hlavu v oblacích a hledají novou inspiraci. Váha bývá osobou zasněnou, romantickou, nestálou a schopnou nenadálých vzplanutí. Takovýto vztah má mnoho velmi dobrých předpokladů pro trvalost. Ve vztahu obě strany mohou získat to po čem touží, budou si vzájemně obohacovat život a spojí je také vzájemné zájmy.

Blíženci a Štír

Štír bývá vášnivý a rád si vše přivlastní. To může být problémem ve vztahu s Blížencem, který má velmi rád svobodu a určitý odstup. K životu potřebuje nezávislost a svůj vlastní prostor pro seberealizaci. Štír takovýto přístup může cítit jako nedostatek loajality a malou angažovanost ve vztahu. Pokud mají vztahy Štíra a Blížence dobře fungovat, tak to od obou stran vymáhá mnoho práce nad sebou a porozumění pro partnera.

Blíženci a Střelec

Střelec má přátelský charakter a rád si užívá života. Je to osoba společenská, která má ráda změny a šílené nápady, a to má podobné jako Blíženci. Svazek těchto dvou osob by měl být velmi povedený a přinášet mnoho uspokojení oběma stranám. Obě osoby se budou vzájemně inspirovat a fascinovat.

Blíženci a Kozoroh

Kozoroh je klidný pán domu, který se rád stará o rodinu. Blíženci jsou neklidní a mají radi pohyb a změny. Vztah těchto osob bude složitý, ale je možný. Kozoroh musí rozpálit v sobě ukrytý romantismus a nápaditost. A jestli to Blíženec docení a trošku se v životě uklidní, tak na tom jen vydělá vznikne základ pro výtečný vztah.

Blíženci a Vodnář

Vodnář miluje změny, je plný šílených nápadů, nemá rád každodenní povinnosti a je trochu nestálý. Ale velmi podobný je i Blíženec. Proto vztah těchto dvou znamení zvěrokruhu má velmi slušné šance na úspěch. Obě osoby si váží svobodu a rády nabourávají ustálený pořádek. Velmi pevně je spojí láska a přátelství.

Blíženci a Ryby

Ryby mají rády stabilizaci a harmonii, ale v tajnosti sní o změnách a doufají, že se objeví nějaké zajímavé výzvy. To je šance pro Blížence, aby je okouzlil svojí láskou k dobrodružství a ke změnám. Takový vztah vyžaduje hodně práce a vzájemného pochopení, protože přece jen temperament a zájmy těchto znamení jsou odlišné. Existuje riziko, že Blíženec se začne nudit Rybami, zvláště z důvodu jejich mlhavého snílkovství.