Znamení Kozoroh – partnerská shoda

Kozoroh a Štír

Kozoroh si váži klidu a příjemné, dobře uspořádané domácnosti. Určitě se to bude líbit i Štírovi, který ačkoliv je pln vášní a různých zájmů, tak domov je pro něj základem. Štír a Kozoroh najdou rychle spolu spoustu podobných zájmů a velmi dobře spolupracují i na profesní úrovni. Kozoroh díky vášnivému Štírovi dovede i v sobě probudit oheň a to je něco co Štír velmi potřebuje – pocit, že někdo za ním šílí.

Kozoroh a Panna

Je to dosti povedený pár, který se vzájemně doplňuje. Kozoroh má diplomatický talent, je plný pochopení a proto dokáže snášet dominantní choutky Panny. Oba si váží klid a příjemnou, starostlivě opečovávanou domácnost. Panna si bude vážit spořivosti hospodárnosti Kozoroha a bude se při něm cítit bezpečná. Obě znamení si nejvíce váží stabilitu a pevnost vztahu, proto nepotřebují nějaká exhibicionistická předvádění se či teatrální vyznání lásky. Nejdůležitější je věrnost.

Kozoroh a Rak

Klidná povaha Raka je vlastností velmi žádanou u většiny Kozorohů. Rak bývá totiž klidný pán domu, cenící si teplý krb, milou rodinu podobně, jako rozumný a pracovitý Kozoroh. Rakovi se bude velmi líbit se zodpovědným Kozorohem a v jeho blízkosti se bude cítit bezpečně. Společně vytvoří povedený vztah.

Kozoroh a Býk

Spojení těchto dvou znamení je velmi kvalitní. Býci a Kozorozi mají podobný charakter a také podobný žebříček hodnot. Výtečně se ovládající Kozoroh, který dbá o dům a rodinu se výborně domluví s klidným a rozumným Býkem, pro kterého tyto věci jsou také důležité. V tomto vztahu bude trochu méně romantiky a i scény v ložnici nebudou nějak zuřivě vášnivé, vše se bude opírat na pochopení, přátelství a podobných hodnotách.

Kozoroh a Vodnář

Kozoroh – zodpovědný, stabilní a pevně kráčející po zemi není nejlepším partnerem pro Vodnáře. Vodnář je osoba veselá, živelná, často nezodpovědná a bezstarostná. To je dosti důležitá vada pro spíše konzervativního Kozoroha. Aby tato znamení mohla dobře fungovat společně, tak to od nich vyžaduje hodně práce. Bez této práce se nebudou moci o sebe opřít a vztah by pro ně byl plný stresu a napětí.

Kozoroh a Střelec

Je to dosti problematický a náročný vztah. Střelec jen těžko pochopí Kozoroha, jehož zásadovost a chladnější rozvážný přístup ke všem problémům Střelce spíše iritují než nadchnou. V intimní sféře Kozoroh Střelce moc nenadchne a je to vzájemné. Kozoroha příliš mnoho Střelcovy fantazie a živelnosti spíše znechucuje. Jediné co často spojí tyto dvě znamení jsou podobné zájmy, ale většinou to stačí jen na přátelství nebo výborný pracovní vztah.

Kozoroh a Váhy

Kozoroh si váží klid a teplý pohodlný dům. Váha ale má ráda zajímavý život plný změn a nových impulsů. Konservativní Kozoroh nerozumí lehkovážnou, trošku bláznivou Váhu a nedokáže kupodivu ocenit ani její diplomatické schopnosti a hospodárnost. Váha si příliš nepotrpí na rozhazovačnost Kozoroha, vymáhá od něho více pozornosti, vášně a fantazie. Bývá to velmi těžký vztah a málokdy se daří dobře sladit tak rozdílné povahy.

Kozoroh a Lev

To co naznačuje slušné šance na vystavění kvalitního vztahu mezi Lvem a Kozorohem je jejich velmi dobrý přístup k domácnosti a vůbec k rodině. Lev je mnohem více živelný a spontánní a Kozoroha občas irituje jeho nafoukanost. Ale jestli se dobře poznají, tak mohou vytvořit celkem dobrý pár a stvořit šťastný domov.

Kozoroh a Blíženci

Kozoroh je klidný pán domu, který se rád stará o rodinu. Blíženci jsou neklidní a mají radi pohyb a změny. Vztah těchto osob bude složitý, ale je možný. Kozoroh musí rozpálit v sobě ukrytý romantismus a nápaditost. A jestli to Blíženec docení a trošku se v životě uklidní, tak na tom jen vydělá vznikne základ pro výtečný vztah.

Kozoroh a Beran

Tento vztah nepatří k nejjednodušším. Kozoroh bývá velmi konzervativní a proto ho může energický Beran dosti iritovat. Beran musí většinou svého partnera rozhýbávat k činům, protože ten jeho euforii příliš nechápe a nechce se mu ji následovat. Ale nelze Kozoroha k ničemu nutit silou, vše je nutno činit pomalu a rozvážně. Jestli se k takovým změnám podaří Kozoroha přesvědčit, tak vztah se vykáže velkou trvalostí a kvalitou.

Kozoroh a Kozoroh

Dva typičtí Kozorozi budou mít se stvořením dobrého vztahu hodně problémů. Oba jsou v sobě dosti uzavřeni. Ačkoliv mají podobný temperament a charakter, tak těžko se vzájemně otevřou a budou mít problémi si vzájemně věřit. Nedostatek otevřenosti ve vztahu bude komplikovat jeho trvání a hlavně společné překonávání překážek. Nejmenší šanci má vztah dvou Kozorohů pokud oba trvají na kariéře.

Kozoroh a Ryby

Vztah těchto dvou znamení může být jak výborný, tak naprosto krizový. Jestli Kozoroh ocení klidnou Rybu a Ryba si nechá vnést do svého života trochu zmatku, tak úspěch je téměř jistý. Pak se mohou i výtečně doplňovat také v ložnici. Kozoroh jen musí pochopit zasněný charakter Ryb a ty mu zas musí dopřát trochu prostoru pro bláznění.