Znamení Štír – partnerská shoda

Štír a Beran

Stálost Štíra a tvůrčí síla Berana jsou dobrým základem pro spolupráci těchto znamení. Hlavním mínusem jejich vztahu je to, že Štíři bývají velmi žárliví a proto Beran by měl brzdit svůj temperament a brát ohled na partnera, protože ten očekává, že všichni kolem jsou stejně loajální jako on. Nemělo by se zneužívat důvěry Štírů, protože mají výtečnou paměť a neradi odpouštějí. Takže jestli si Beran zapamatuje, že se svým partnerem si nemůže pohrávat, protože vytvoří si nepřítele na život a na smrt, tak takový vztah bude velmi harmonický.

Štír a Blíženci

Štír bývá vášnivý a rád si vše přivlastní. To může být problémem ve vztahu s Blížencem, který má velmi rád svobodu a určitý odstup. K životu potřebuje nezávislost a svůj vlastní prostor pro seberealizaci. Štír takovýto přístup může cítit jako nedostatek loajality a malou angažovanost ve vztahu. Pokud mají vztahy Štíra a Blížence dobře fungovat, tak to od obou stran vymáhá mnoho práce nad sebou a porozumění pro partnera.

Štír a Lev

Tyto dvě znamení se příliš dobře nedomluví. Obě jsou tvrdohlavé a nerady ustupují. Štír je velmi živelný a dráždí ho nafoukanost. Lev netoleruje Štírovy pokusy o ovládání a vnucování mu názoru. Navíc Lev často nesplní očekávání Štíra, který by rád vášnivého milence, kterým Lev nebývá. Lev je totiž konzervativní a dost si potrpí na rutinu a to Štíři nemají rádi.

Štír a Váhy

Štír je dosti živelný a vášnivý co je pro Váhu dosti atraktivní, která velmi touží po vášnivém vztahu. Jestli je ještě spojí společné zájmy, tak vytvoří velmi povedený trvalý vztah. Váha je velmi dobrým diplomatem, co jí umožňuje vyhýbat se konfliktům s hádavým Štírem a uklidňovat ho. Jediné riziko je ve společenském životě Vah, který může v Štírovi vzbuzovat žárlivost.

Štír a Střelec

Štíra a Střelce mnohem více rozděluje než spojuje a těžko se jim vytváří povedený dlouhodobý vztah. Štír si nepotrpí na přílišnou živelnost a spontánnost Střelce. Často ho viní z nepořádnosti a rozhazovačnosti, ačkoliv obvykle nespravedlivě. Střelec nebude schopen pochopit žárlivost a majetnickost Štíra a bude se cítit omezovaný a nepochopený.

Štír a Vodnář

Štír a Vodnář to je srážka dvou velmi silných individualit, které těžko budou hledat kompromis. Vodnář je pro Štíra příliš nezodpovědný a bezstarostný. A zároveň nedovede ze sebe vykřesat tu sílu vášně a nadšení jaké by od něho Štír očekával a co je pro něho základem pro dlouhodobý vztah. Obě znamení se úplně jiným způsobem dívají na svět a jinak realizují své zájmy. Je potřeba velmi mnoho práce a ústupků aby tato znamení se mohla pokusit o dobrý vztah.

Štír a Býk

Tento vztah je dosti složitý. Štír je vášnivý, impulsivní a majetnický. Nejdůležitější pro něho jsou emoce a chce je vidět a cítit v každé chvíli svého života. Těžko to pochopí rozvážný Býk, který si velmi váží rozum a klid a emoce pro něho až tak velikou roli nehrají. V takovém vztahu asi nikdy příliš nuda nebude, ale konflikty budou dosti časté a hlasité.

Štír a Rak

Rak je velmi klidný, Štír je velmi vášnivý, žárlivý a majetnický a od svého partnera očekává něco úplně jiného než klid a rozum. Ale souběžně si velmi váží klidného domova a oddanosti. Proto vztah těchto dvou znamení zvěrokruhu má jisté šance na úspěch. Štír by měl obdivovat Raka a ukazovat jak mu věří a Rak by měl být tolerantní k různým Štírovým “vtípkům” a náladám a chápat jeho neklidnou povahu.

Štír a Panna

Panna a Štír mohou výtečně fungovat na pracovišti. Mají podobné zájmy a názory. Ale Štír může být jen velmi dobrým kamarádem Panny. Mají velmi rozdílný temperament, Štír je příliš průbojný a vášnivý a to nesedí chladné a klidné Panně. Panna mu bude vyčítat přílišnou zhýralost a neocení jeho vášnívý charakter, bude žárlivá a nespokojená, protože potřebuje mnohem více citlivosti a starostlivosti.

Štír a Štír

Dva Štíry spojí bujný temperament (zvláště se projevující v ložnici), ale také láska k domácímu krbu. Štíři jsou věrní a stálí ve svých citech. Nejsou ale jednoduchým partnerem z důvodu různých nálad, které je občas přepadnou, a kvůli jejich majetnickému přistupu a chuti ovládat vše kolem. Proto konflikty v takovém vztahu mohou být časté. Nejdůležitější je se naučit brzdit své emoce a zvládat problémy společně. ¨

Štír a Kozoroh

Kozoroh si váži klidu a příjemné, dobře uspořádané domácnosti. Určitě se to bude líbit i Štírovi, který ačkoliv je pln vášní a různých zájmů, tak domov je pro něj základem. Štír a Kozoroh najdou rychle spolu spoustu podobných zájmů a velmi dobře spolupracují i na profesní úrovni. Kozoroh díky vášnivému Štírovi dovede i v sobě probudit oheň a to je něco co Štír velmi potřebuje – pocit, že někdo za ním šílí.

Štír a Ryby

Ačkoliv Ryby jsou klidné a velmi dobře se ovládají a Štír je zas plný vášní a temperamentu, takový vztah může být úspěšný. Štír je totiž často věrný a romantický a zasněná a taktéž romantická Ryba ho dokáže velmi okouzlit. Ryby se ale musí starat dorovnat Štírovi v jeho vášnivosti a co nejvíce ustupovat při různých zbytečných konfliktech a ukazovat mu, že si vztahu váží. Je to spojení s rizikem konfliktů, ale po jejich překonání může být velmi trvalé.