Růženín – kámen lásky

Ruženín – kameň lásky

Základní vlastnosti a popis

Z mineralogického pohledu je růženín jednou z odrůd křemene. Jeho vzhled upoutá svou narůžovělou barvou, která může být velmi světlá i poměrně sytá a výrazná. Podoba růženínu je také jakoby zamžená, skrze kámen tedy nic neuvidíte na rozdíl od průzračného křišťálu, který je také druhem křemene. Naleziště růženínu jsou poměrně bohatá a nachází se takřka po celém světě, můžeme se s ním setkat dokonce i u nás, pouze vzácně se ale tento kámen vyskytuje v podobě krystalu.

Růženín a jeho magické vlastnosti

Pokud vybírá partner své milované polovičce šperk s polodrahokamem, často intuitivně zvolí právě něžný růženín. A to i přesto, že nemá o jeho magických vlastnostech ani ponětí. Růženín je jedním z vůbec nejdůležitějších kamenů lásky a vroucích citů. Je symbolem něžnosti, oddanosti, touhy, náklonnosti a věrnosti. Tento krásný polodrahokam vyznačující se jemnou krásou je vhodný pro všechny, kteří touží být milováni, nedaří se jim zamilovat nebo mají naopak zlomené srdce. Dá se říct, že růženín harmonizuje stav duše, který s láskou souvisí – pomáhá ji přijímat i dávat, usnadňuje vyrovnat se s odmítnutím či rozchodem.

Pokud bychom si růženín spojovali pouze s láskou a partnerstvím, pak bychom mu křivdili, protože má také další magické účinky. Dokáže transformovat negativní emoce v pozitivní, navozuje pocit klidu a duševní pohody. Je vhodný při problémech s nespavostí, protože díky své schopnosti celkově zklidňovat napomáhá rychlejšímu usínání a navození hlubokého spánku. Sáhnout po růženínu by měli také všichni lidé, kteří jsou smutní nebo v depresi, učí totiž radovat se z maličkostí i celkově ze života jako takového, pomůže překonat těžké životní události. Mimo jiné také prohlubuje schopnost empatie a pomáhá dívat se na svět z té lepší stránky.

Jednoduchá kouzla s růženínem

Asi tím nejjednodušším kouzlem je prosté nošení růženínu coby talismanu. Aby bylo jeho působení co nejsilnější, měl by být umístěný tak, aby se přímo dotýkal těla. Může být například zavěšený na šňůrce či řetízku okolo krku, účinný je i náramek z růženínů, které obepínají ruku. Takto nošený růženín pomůže udržet si šťastné partnerství a prohloubí vzájemné pouto. Největší sílu má polodrahokam, který je darovaný přímo naším milovaným či milovanou.

Známé jsou rituály svíček, které mají za úkol přivolat lásku a najít toho pravého partnera. K tomuto účelu se nejvíce používají svíčky, které jsou vyrobené z červeného či růžového vosku. A samotné kouzlo se může ještě znásobit, pokud ke svíčce položíme růženín.

Stabilní, dlouhodobý a perspektivní partnerský vztah by měl pomoci udržet růženín, který se umístí do ložnice dotyčných partnerů. Ale pozor, pokud se rozhodnete jej položit na noční stolek, měly by být v tom případě růženíny dva – každý na jednom ze stolků. V opačném případě by se mohlo stát, že zatímco jeden z partnerů bude stále bláznivě zamilovaná, hloubka citů toho druhého začne pomalu slábnout.

Toužíte po lásce?
Možná, že už někde doslova za rohem na vás čeká vysněný partner. Chcete se dozvědět pravdu? Nechte si odhalit osud od věštkyně.