Neptun – planeta ideálů a snů

neptun

Každá planeta má v astrologii svůj význam. Moderní astrologie počítá i s těmi planetami, které byly objeveny teprve nedávno. Jde o Uran, Neptun a Pluto, tzv. nové planety.

Neptun patří k těm nejvzdálenějším planetám naší Sluneční soustavy, trvá mu také celých 164 let, než projde všemi znameními zvěrokruhu. Ovlivňuje tak spíše celé generace lidí než jednotlivé životy. Proto se mu také říká transpersonální planeta.

Planeta boha moře

Neptun je poslední planetou naší Sluneční soustavy. Byl objeven na konci 19. století německými astronomy, jako první planeta objevená matematickou cestou.

Dostal své jméno po římském bohu Neptunovi, který navázal na starořeckého Poseidona. Šlo o vládce moře a vody, ale také tvůrce koní a dostihů.

Neptun je typický svým trojzubcem, který nese sílu tohoto boha, je to symbol jeho moci. Umí rozvířit klidnou mořskou hladinu i lámat skály. Tento trojzubec se také stal mezinárodní astronomickou i astrologickou značkou planety Neptun.

Planeta vizionářů a umělců

Neptun je dle astrologie planetou, která odráží lidské touhy, ideály a sny. Protože jde o planetu, která se zvěrokruhem pohybuje jen velmi pomalu, odráží touhy, ideály a sny celých generací. Vypovídá o cítění lidí dané generace, filosofii ve společnosti, náboženství, politických názorech apod. Pozor, tyto vládnoucí ideály mohou být pravé stejně jako falešné.

Neptun v astrologii může představovat harmonický prvek, může být sjednocovatelem, ale i narušitelem. Oslabuje vlastní ego a povyšuje projevy kolektivního chování. Osvobozuje člověka od vlastního já. Odstraňuje individualismus. Přináší hluboké uvědomění, ale také přecitlivělost nebo zmatky. Může být zdrojem inspirace, pomocníkem k naplnění vizí. Může také odrážet romantickou lásku, umění nebo mystické zážitky.

Neptun je vizionářem, také romantikem, básníkem, hudebníkem nebo matematikem.

Neptun v současnosti

Od roku 2012 se Neptun nachází ve znamení ryb. Jde o jeho domovské znamení, které působení Neptunu ještě posiluje. Neptun v rybách přetrvá až do roku 2026, do té doby by v jeho vlivu měly nastat rozsáhlé společenské, politické a náboženské změny.

Působením ryb dochází také ke změnám v chování lidí, ke změnám politických názorů. Objevuje se však také negativní stránka změn. Může mít podobu různých epidemií a živelných katastrof. Na povrch vyplouvají doposud skryté aféry nejvyšších a nejrespektovanějších lidí. Ty také otřásají základy společenského systému.

Lidé budou pod vlivem Neptunu v rybách hledat duchovní rozměry života, intuici upřednostňovat před logickým myšlením. Věda již nebude jediným platným systémem. Do popředí by se měl postupně dostat i soucit.

Co říkají hvězdy?
Také vás zajímá poselství hvězd? Chcete vědět, co vypovídají také i planety hvězdné oblohy? Láká vás odhalit souvislosti mezi postavením hvězd a vašim konkrétním životem? Zavolejte nebo napište některému z našich astrologů, s pomocí hvězd zodpoví vaše otázky.