Pyramidy – fascinující stavby

pyramidy

Pyramidy jsou pro starobylé architektonicky dokonalé stavby, které již od svého objevení vzbuzují zvědavost lidí. Není se čemu divit, nejenže je dodnes neuvěřitelné, že dávní stavitelé jen s omezenými technickými možnostmi dokázali něco takového vybudovat, navíc také vlastnosti samotných staveb jsou doslova magické a stojí za pozornost.

Pyramidy můžeme nalézt po celém světě

Staroegyptské pyramidy jsou bezesporu ty nejproslulejší. Byli v nich pohřbíváni význační panovníci. Vůbec největší a nejznámější je Cheopsova pyramida, které se také říká Velká pyramida v Gíze, ale v celé zemi se jich nachází více, údajně snad až kolem neuvěřitelné stovky.

Už méně se ale ví, že podobné stavby vybudovaly dávné civilizace i v jiných koutech světa. Celé komplexy vznikaly v dalekém Mexiku, autory těchto staveb byli tajemní Mayové, mezi nejznámější místa patří Chichén Itza a Palenque. Ale pyramidy můžeme nalézt dokonce i na jihu Indie nebo třeba v Číně.

Magické vlastnosti pyramid

Není náhodou, že tvar pyramidy si zvolili pro své stavby lidé po celém světě. Právě tvar těchto mnohdy monumentálních architektonických skvostů může za to, že se uvnitř koncentruje vesmírná energie. Ta se dále transformuje a člověk (ale také veškeré další živé organismy) zde může čerpat blahodárnou energii, která má na něj příznivý vliv a pozitivně ovlivňuje jeho fyzické zdraví i celkovou psychiku.

Pobyt v pyramidě je ideální volbou, pokud chceme meditovat a dosáhnout vyššího stavu svého vědomí. Je možné zde nalézt své vlastní já, porozumět sobě i okolnímu světu, zažít absolutní relaxaci a uvolnění.

Pyramida má úžasné léčivé schopnosti. Dokáže působit na lidskou duši, odstraňuje stres, pomáhá vyrovnat se s fyzickou a psychickou zátěží, odstraňuje problémy s nespavostí. Napomůže také čelit každodenním problémům, zvyšuje odolnost proti náročným situacím a ulevuje od negativních emocí a pocitů. Naopak, navozuje stav klidu, vyrovnanosti a pohody. Její regenerační účinky způsobí, že člověk se bude cítit mnohem lépe po fyzické i duševní stránce, bude si připadat silnější a příjemně odpočatý.

Pyramidy jsou často považovány doslova za zářič kosmické energie. Ta by se měla koncentrovat zejména v oblasti okolo samotného těžiště, odkud by se měla dále šířit směrem k vrcholové špičce.

Terapeutické využití pyramid

V dnešní době existuje dokonce terapie, která probíhá právě v objektech ve tvaru pyramid. Pobyt v nich na člověka působí ozdravně a odstraňuje mnohé neduhy. Pokud vás láká vyzkoušet její doslova zázračné účinky, můžete si pořídit alespoň malý model pyramidy domů. Ten údajně dokáže odstraňovat škodlivé zemské záření přímo v obydlí (bojuje proti geopatogenním zónám), naopak kolem sebe šíří energii pozitivní. Proto i pouhý malý model dokáže zcela změnit atmosféru v domě a jeho obyvatelé se budou cítit celkově lépe.

Chtěli byste něco změnit?
Necítíte se ve vlastním domově úplně dobře a chtěli byste v něm změnit atmosféru? S věštkyní se můžete poradit jak na to. Pomoci může nejenom model pyramidy, jsou i další možnosti.