Röhrig Tarot – recenze

tarot

Tarotové karty sami o sobě vyzařují zvláštní mystickou sílu. O těch, které pocházejí z dílny známého německého umělce Carl W. Röhriga to platí beze zbytku. Jsou to karty, které osloví každého. Pravda, že to nemusí být vždy v pozitivním slova smyslu. Na mnoho lidí karty působí negativně, nepřístupně, příliš ostře nebo dokonce strašidelně. Avšak i proto si zaslouží pozornost. Tyto karty budete buď milovat, nebo nenávidět, ale rozhodně vás nenechají chladnými.

Nekonvenční ztvárnění

Carl W. Röhrig dal tarotovým kartám svůj nezaměnitelný rukopis. Vetknul jim sílu, ale také ostrost a specifické tajemné mystérium. Dal život mistrovskému dílu v podobě tarotového balíčku, sérii karet, která dle autora funguje jako cyklus. Röhrig Tarot je uceleným systémem, který začíná kartou Blázna. Blázen také celý cyklus uzavírá, aby ho znovu začal.

Přestože jsou karty jednotné, mají jednotné pojetí a grafiku, každý list má svým osobitý výraz. Je moderním vyjádřením tarotových symbolů, ale také run nebo prvků astrologie. Na každém listu zanechal autor své stopy.

Každá z karet vyzařuje něco zvláštního, něco, co proniká hluboko do tajů lidské existence. Otevírá dveře do těch nejtajnějším komnat duše. Ano, můžete se tam setkat s těmi nejděsivějšími bytostmi a představami, které existují. Karty rozhodně nejsou ryze pozitivně laděné. Röhringovo umění je tajemné, temné až tklivé. Autor je nezkrotný, dává prostor všem lidským emocím.

Röhrig Tarot představuje systém 78 nezaměnitelných karet. Mezi ostatními tarotovými balíčky rozhodně nezapadnou. Mají specifické ztvárnění, které se těžko k něčemu přirovnává. Místy by snad mohly připomínat Osho Zen Tarot.

Podmanivé karty

Dle anotace představuje Röhrig Tarot fascinující kosmos magicko-mystických obrazů, který v sobě dokáže sjednotit přítomnost s minulostí i budoucností.

Podmanivé karty podněcují fantazii a představivost, jsou zdrojem inspirace při řešení těch nejzásadnějších problémů lidského života.

78 tarotových karet balíčku s názvem Röhrig Tarot doplňuje i praktická brožurka s návodem na vykládání. Malá arkána je v brožurce pojata heslovitě. Naopak, mnoho prostoru dostaly karty Velké arkány, kterým se výklad věnuje velmi detailně.

Sám autor se vyjádřil, že tarotovou symboliku vypreparoval do karet jako pinzetou. Příručka pak vznikla ve spolupráci s autorkou Francescou Marzano Fritz, která slovy vylíčila to, co Röhrig tak osobitě ztvárnil graficky. Každá karta je rozebírána z hlediska symbolů. Jsou však zohledněny také hebrejské znaky či runy. Přihlíží se i k astrologickým souvislostem.

Výklad karet online
Také vás tento balíček mírně vyděsil? Máte z něho husí kůži, a přesto vás svým způsobem přitahuje? Nemusíte si balíček tarotových karet přímo obstarávat, nemusíte studovat výklad karet. Pokud si na výklad karet netroufáte, řešení je jednoduché. Výklad vám může zprostředkovat některá z našich zkušených kartářek.