Tarotové, cikánské nebo andělské karty? Jaké si vybrat?

vyklad kariet

V době, kdy nebyl knihtisk, se výkladové karty malovaly ručně. Každý balíček byl originál a také střežený jako významný poklad. Karty byly výsadou těch nejvyšších vrstev, staly se mystickou zábavou královských a císařských dvorů. Na druhé straně se pojily s cikánskou tradicí. Také cikánští kočovníci si své karty bedlivě střežili, aby jejich magickou sílu mohli předávat z generace na generaci. Dnes je však situace podstatně jiná.

V každém kamenném či internetovém knihkupectví je k dispozici celá paleta výkladových karet, které lákají na tradici či moderní pojetí, tajemnou symboliku, nádherné obrázky a také úchvatné zpracování. Těžko si tak vybrat jeden jediný balíček. V tomto článku vám přinášíme tipy, jak si z široké nabídky výkladových karet vybrat ty své.

Tarotové, cikánské nebo andělské karty?

V první řadě stojí otázka, po jakém typu výkladových karet sáhnout. Ty nejrozšířenější, nejznámější a nejoblíbenější jsou zřejmě tarotové karty. Jejich výklad však patří k těm nejsložitějším a vyžaduje hluboké studium. Tarotové karty si rozhodně nelze osvojit hned. Jsou tak vhodné pro ty, kteří se studiem výkladu chtějí zabývat dlouhodobě a mají zájem o ucelený systém moudrosti.

Z těch nejznámějších balíčků Crowley Thoth Tarot či Rider-Waite Tarot se pro úplné začátečníky hodí ten druhý. Crowley Thoth Tarot v sobě nese hlubokou symboliku, která však vyžaduje pokročilé znalosti (mj. v oblasti astrologie nebo kabaly). Rider-Waite tarot je také šablonou pro mnoho dalších sad, které jsou skvělé pro úvodní seznámení s tarotovým systémem.

Obdobně jako Rider-Waite tarot mohou posloužit karty Lenormand. Ty představují jakýsi specifický typ tarotových, resp. cikánských karet.

Cikánské karty oproti tarotovým nevyžadují tak důkladné studium. Jde o obrázkové karty, takže se jejich význam dá mnohdy pochopit bez jakýchkoli znalostí. To však může vést k nežádoucímu zkreslení výkladu. Výklad cikánských karet je založený na intuici a volných asociacích kartáře. Je sice méně náročný na znalosti, zato vyžaduje jasnou mysl a osobní předpoklady k věštění. Oproti tarotovým kartám je cikánských karet méně, to výklad také zjednodušuje.

Pokud hledáte pouze pomocníka pro každodenní život, inspiraci a motivaci, zkuste sáhnout po některém z balíčků andělských karet. Na rozdíl od ostatních se andělské karty dají vykládat hned, bez jakýchkoli znalostí a schopností. Andělské karty jsou tou nejkratší cestou k vyšší moudrosti a radám. Představují také ten nejjednodušší způsob jak se spojit s anděly. Více se dozvíte v sekci Andělské karty.

Vybírejte srdcem

Pokud jste si definovali typ karet, o které máte zájem, dejte prostor svému srdci. Karty si důkladně prohlédněte, osahejte a dejte jim prostor, aby vás nějak oslovily. Řiďte se vlastní intuicí a srdcem.
Přestože je dnes k zakoupení celá řada výkladových karet, tím nejlepším způsobem, jak karty získat je dostat je darem. Ty nejcennější karty jsou pro kartáře ty darované.

Máte zájem o výklad karet?
Pokud hledáte karty kvůli vyřešení vlastní budoucnosti, můžete se obrátit na kartáře. Nemusíte si tak karty kupovat, nemusíte se s nimi učit zacházet, navíc získáte potřebný nadhled a neutrální přístup. Výklad karet dokonale ovládají naši věštci, na které se můžete obrátit jednoduše prostřednictvím telefonu.