Věštecké karty: přehled těch nejvýznamnějších

Snad každý ví, že pomocí výkladu karet lze předpovídat budoucnost, poodhalit tu tajemnou oponu a nahlédnout alespoň na chvíli za ni, zjistit tak, co nás pravděpodobně čeká nebo nač si dát pozor a čeho se vyvarovat. Asi nejznámější karty určené k věštění a vykládání jsou ty tarotové. Nejsou ale jediné.

Podívejme se proto společně na přehled těch nejvýznamnějších karet, ze kterých je možné věštit osud.

Tarotové karty

Tarotové karty
Samotný vznik tarotových karet je obestřený tajemstvím. Neznáme tedy jejich původ, nevíme, kým či kde byly vytvořeny. Zmínka o nich se však v písemných pramenech objevila již ve středověku, nesporně jsou tedy velmi staré!

Jak tarotové karty vypadají? Dohromady jich je 78 a zahrnují tři různé okruhy: je to 22 Velkých arkán, 56 Malých arkán (a z toho je 16 takzvaných Dvorních karet). Výklad tarotu není zcela jednoduchý, je třeba kartám opravdu rozumět a umět je správně interpretovat.

Anjelské karty

Anjelské karty
Oproti tarotu jsou andělské karty vhodné pro každodenní výklad, můžeme se jimi rovněž inspirovat a nechat se povzbudit v každodenním životě. Jsou totiž pozitivní, špatných zpráv se od nich nedočkáme. Andělé nás skrze tyto karty jemně směrují naší životní cestou a osudem, napomáhají v těch správných rozhodnutích.

Sada zahrnuje dohromady 44 andělských karet, přičemž výklad je možné učinit z 1 až 3 karet. Pokud vykládáme všechny 3 karty, pak ta první se vztahuje k minulosti, druhá k současnosti a třetí k budoucnosti.

Žolíkové karty

Žolíkové karty
S žolíkovými kartami se většinou hrají různé karetní hry a jsou formou zábavy. Ale také z nich je možné věštit a nechávat si radit v různých životních situacích. Málo známou a zajímavou skutečností je totiž fakt, že jsou ve skutečnosti staré, pochází již ze středověku – ale co je ještě důležitější, údajně přímo vznikly z karet tarotových!

Těchto karet je v sadě dohromady 32 a jsou rozděleny do čtyř různých barev: srdce, piky, káry a kříže. Každá z nich při vykládání symbolizuje něco jiného, například srdce jsou pozitivní a zvěstují radostná sdělení, naopak kříže přináší nepříznivé zprávy.

Cigánske karty

Cigánske karty
Jsou to karty určené přímo k věštění. Také jejich původ se klade až do středověkých dob, ale údajně jsou ještě starší! Řadí se dokonce nejstarším vykládacím kartám vůbec.

Podoba cikánských karet není pouze jedna, naopak existuje spousta různých druhů sad, které se od sebe navzájem liší. Rozdíly jsou například v počtu, může jich být celkem 24, ale třeba i 36 nebo 52. Nejčastější je výklad na čtyři karty. Cikánské karty umí naznačit to, jakým směrem se má člověk v životě vydat, dokážou poodhalit budoucnost, pomáhají odpověď na otázky a řešit aktuální potíže.

Výklad karet
Potřebujete se dozvědět, co vás v budoucnosti čeká? Nechte si vyložit karty, které poodhalí váš další osud. Stačí se obrátit na naši věštkyni.