Věštění z kávové sedliny

Pro věštění budoucnosti se dá užít mnoho věcí a nástrojů. Pro ovládnutí většiny z nich musíte být odborníkem, nicméně jsou zde i takové, pomocí kterých si můžete věštit budoucnost sami, v pohodlí domova.

Věštění z kávové sedliny patří právě k takovým způsobům. Pokud máte doma kávu a oplýváte alespoň troškou fantazie, můžete se do věštění s radostí pustit.

Jak na věštění z kávové sedliny?

Pro věštění z kávové sedliny samozřejmě potřebujete kávovou sedlinu neboli lógr. Uvařte si tedy klasickou mletou kávu tak, jak ji máte rádi a v klidu ji vypijte. Ale pozor, snažte se, aby v šálku zůstalo co nejméně tekutiny.

Nyní vezměte šátek, a několikrát jím zakružte zprava doleva. Pak šálek rychle překlopte tak, aby sedlina vypadla na podšálek.

Šálek nechejte dvě minuty obrácený na podšálku a počkejte, až voda steče a sedlina se pořádně usadí. Se šálkem ani podšálkem nesmíte hýbat. Po uplynutí dvou minut opatrně zvedněte šálek kolmo vzhůru.

Věštění z kávové sedliny – symboly

Dle tvaru sedliny na podšálku je nyní možné věštit vaši budoucnost. Podívejte se, co jednotlivé tvary znamenají.

Kočka
Dávejte pozor na své blízké. Někdo, kdo se tváří jako přítel na vás šije boudu. Kočka znamená tajemno či zradu, a jde o záporný symbol.

Květina
Květina je kladným symbolem obdivu a krásy. Pokud jde o více květin, značí to obdiv více lidí najednou. Pokud je květina pouze jedna, značí lásku druhé osoby.

Dům
Velice kladný symbol. Značí úspěch a dobré rodinné zázemí.

Hůl
Dejte si dobrý pozor na nebezpečí, před nímž vás varuje tento záporný symbol.

Královská koruna
Kladný symbol úcty ostatních lidí.

Letadlo
Jak by se dalo čekat, letadlo značí cestu.

Postavičky
Pokud se vám zjevila silueta postavy, buďte rádi. Značí milenecký vztah, který se objeví zcela nečekaně.

Schodiště
Má-li sedlina tvar schodů, naznačuje vám, že vás čeká cesta k úspěchu. Ovšem pozor na nepravidelnost schodů – pokud schody nejsou pravidelné, budete za svůj úspěch muset bojovat.

Slunce
To nejlepší, co vás mohlo potkat – čeká vás jen radost, láska a štěstí, kterém se vám ani nesnilo.

Symboly zvířat
Často sedlina odhalí siluetu nějakého zvířete. Obecně můžeme říci, že silueta kopíruje vlastnosti toho kterého zvířete. Pro lepší pochopení se podívejme na některé z nich.

Had

Pozor, připravte se na setkání s osobou, která vám bude škodit a přinese do vašeho života jen starosti. Pokud je u podobizny hada písmenko, je to nápověda ke jménu dané osoby. Pokud sedlina připomíná kobru (má kolem „krku“ jakýsi vějířovitý útvar), jde o znamení, že původcem starostí bude žena.

Liška
Jde o znamení osoby ženského pohlaví, která bude dříve či později škodit.

Slon
Podobizna slona ve věštění z kávové sedliny značí štěstí.

Čáp
Ve většině případů jde o kladný symbol, značící očekávání potomka.

Beran či ovce
Silueta v této podobě předurčuje příjemně strávené chvíle.

Nyní jsme si uvedli některé z možných podob kávové sedliny. Věštění z kávové sedliny je spíše zábavou, než seriózním způsobem věštění, což mu ale neubírá nic z jeho kouzla. Je vhodnou zábavou pro chvíle trávené s přáteli – věštit nemusíte pouze sami sobě, ale můžete i svým blízkým.