Věštění z kávy a čaje

veštenie z kávy a čaju

Objevte tajemství taseografie

Lidský osud je jednou z nejvíce zkoumaných životních otázek, které se již naši předkové snažili odhalit. Není divu, že se věštění provádí již tisíce let a za tu dobu vzniklo mnoho praktik, které lze považovat za pozoruhodné a tajemné.

Jednou z nich je věštění z čaje a kávy. Naši předkové věštili z kostí, z krve i medoviny. S vývojem kultury pokročilo i věštění a začalo se věštit z černé kávy a z čaje. Celou podstatou je lógr, kterému se vznešeněji říká sedlina. Podstatu zde bude znamenat nejen tekutina, kterou vypijete, a kterou provážete svůj osud s výsledkem věštění, ale zejména sypká směs, která utkví na vnitřní straně šálku.

Každý si zamíchá svůj osud

Kouzlem celého věštění ze sedliny je skutečnost, že si každý odhaluje svoji budoucnost sám. Jedná se o jeden z mála druhů věštění, u kterých se zpočátku obejdete bez zkušeného věštce.

Proč káva nebo čaj?

Pro tento druh věštění je ikonická sedlina, která zůstane po vypití horkého nápoje. Zpravidla se volí vždy mezi kávou a čajem. Každý si vybere, co mu více chutná. Nikdy nezačínejte věštit s nápojem, který by vám byl odporný.

Začínáme věštit

Používá se vždy čerstvě zalitý nápoj. Pro začátek věštění je ideální, abyste byli zcela v klidu, uvolnění a připravili si nápoj. Sypkou kávu, nebo čaj, dejte do šálku, alespoň 2 lžičky. Následně zalijte směs vařící vodou. Vyčkejte, dokud nebude mít teplotu, byste ho mohli vypít. Pijte pomalu, abyste nevypili i lógr. Musí se jednat o čistý lógr, proto si nápoj nijak neslaďte, ani nedochucujte, jedině tak bude věštba správná.

Nechte nad lógrem vždy malé množství tekutiny. Pokud jste se dostali až sem, tak začněte s mícháním. Šálek uchopte konečky prstů za okraje a začněte s ním kroužit po směru hodinových ručiček. Následně rychle obraťte šálek vzhůru nohama a položte ho na stůl. Nyní vyčkejte zhruba 5 minut a šálek otočte opět dnem vzhůru.

Podstata symbolů

Symboly jsou nejpodstatnější částí celého věštění. Na stěně šálku vám zůstal zbytek lógru. Jaký má tvar? Co vám připomíná? Zde hraje důležitou roli vaše psychika, která se ve věštbě odrazí. Deset lidí může vidět ve stejném obrazu deset různých věcí, proto je důležité, co vidíte vy. Využijte své fantazie a nechte vaši mysl, ať sama přiřadí první podobu, která vás napadne.

Nyní už je zapotřebí odborné pomoci a to pro rozeznání symbolů. Každý symbol znamená něco jiného, štěstí, smutek, lásku, naději nebo třeba i víru. Symbol si velmi dobře zapamatujte. Níže pro vás máme několik významů symbolů.

Slovník symbolů

Anděl – čeká vás dobrá zpráva
Auto – cestování nebo porucha auta
Balón – příliš rušný společenský život
Brouk – dostanete se k brzkému pokroku
Čtyřlístek – tvrdá práce začne přinášet úspěch
Dítě – těhotenství a nový život
Dort – oslava
Jablko – život v hojnosti
Kniha – řešení životních otázek
Kočka – pozor na podvody
Kolo – individuální životní směr
Kotva – jistota a stabilita v životě
Kosti – seberte více odvahy
Koště – budete se stěhovat
Krokodýl – dejte si pozor na falešné přátele
Kruh – celý kruh znamená úspěch, porušený kruh příchod zajímavé nabídky
Kytice – zažijete romantiku nebo brzký úspěch
Letadlo – čeká vás cestování
Loď – blíží se velká životní příležitost
Medvěd – budete silní a vytrvalí
Miska – čeká vás blahobyt
Mravenec – máte před sebou mnoho práce
Nůž – dejte si pozor na svá slova
Postel – zažijete nový vztah nebo pracovní známost
Pták – váš život nabírá správný směr, pokud hejno ptáků, tak zažijete mnoho štěstí
Pytel – dejte si pozor na životní pasti
Roští nebo keř – čekají vás překážky
Ruka nebo paže – pomůžete někomu nebo někdo pomůže vám
Sekyra – máte dostatek síly pokračovat déle
Sud – zažijete skvělou zábavu
Šipka – šipka nahoru znamená správný směr, šipka dolu špatný směr a horizontální šipka stereotyp
Vejce – brzy získáte zajímavou inspiraci
Včela – vaše práce začne sklízet úspěch
Zvonek – čekají na vás skvělé zprávy
Žalud – úspěch v osobním i profesním životě

Zajímá vás výklad i jiných symbolů?
Pokud jste nenašli takový, který se zobrazil vám, obraťte se na některého z odborníků na věštění budoucnosti, který vám s jeho výkladem pomůže.