Andělské karty: Seznámení pro začátečníky

Anjelské karty

Možná jste o nich zatím pouze slyšeli nebo jste na ně náhodně narazili v knihkupectví. Víte ale, k čemu vlastně slouží a čím se liší od známějších tarotových karet? Pojďme se společně podívat na to nejdůležitější o andělských kartách. Nejenže mají magickou moc, ale zároveň jsou opravdu kouzelné.

Krásné a pozitivní

Jak vlastně andělské karty vypadají? Nejčastěji se jich v krabičce skrývá celkem 44, není to však pravidlem. Na každé andělské kartě je vyobrazena malebná ilustrace anděla a nějaké související sdělení. Součástí je také doprovodná knížka, ve které nalezneme podrobný návod a všechny nezbytné informace potřebné k výkladu.

Zatímco věštění z tarotu nám přináší i nepříznivé zprávy, andělské vykládací karty jsou doslova pohlazením na duši – sdělují totiž pouze radostná poselství, jsou nesmírně pozitivní a nabíjejí nás novou energií. Jemně nás směrují životem a ukazují tu správnou cestu. Andělé jsou naši ochránci a láskyplně o nás pečují, to se odráží právě v andělských kartách. Můžeme je vykládat a ptát se na důležité aspekty v našem životě, například na vztahy a lásku, finance, bydlení nebo zdraví. Lze je ale rovněž používat každý den bez konkrétních otázek, potom představují krásnou inspiraci a přináší nám radost z běžných okamžiků a každodenního života.

Vykládání andělských karet

Výklad andělských karet není složitý. Na naše otázky se navíc většinou dozvíme jasnou a srozumitelnou odpověď.

Pro samotné vykládání si zvolíme nejlépe tiché místo, kde nás nebude nikdo rušit, to nám usnadní se soustředit a plně se věnovat pouze kartám. Sami se také zklidníme a požádáme našeho strážného anděla nebo i další anděly o pomoc při řešení otázek. Balíček karet pečlivě promícháme a následně je rozložíme obrázkem dolů před sebe. Zavřeme oči a myslíme na situaci či záležitost, se kterou potřebujeme poradit. Můžeme si znovu představit i našeho duchovního vůdce a opakovat prosbu o vyjevení té správné cesty. Potom oči otevřeme a instinktivně si vybereme tu kartu, ke které nás to v tu chvíli nejvíce táhne. Celkem si zvolíme jednu, dvě nebo tři karty, nikdy více. Pokud jsme si vybrali více než jednu kartu, je důležité zachovat jejich pořadí. Nyní se na námi určené andělské karty pozorně podíváme, prohlédneme si je, zaměříme se na jejich motiv i uvedené poselství.

Platí přitom následující pravidlo:

První karta – první vytažená andělská karta se většinou vztahuje k naší minulosti, k událostem a situacím, které jsme již někdy prožili

Druhá karta – ta se váže k současnosti, k přítomnému okamžiku, k tomu co se nám děje právě teď, má vztah k první kartě

Třetí karta – poslední karta naznačuje naši budoucnost, zároveň má vztah ke kartě předešlé

Nyní, když máme vytažené karty rozložené před sebou, se zaměříme na jejich výklad a poselství. Nejdříve se je snažíme pochopit pocitově, často není zapotřebí návodu a my sami rozpoznáme, co nám chtějí sdělit. Pokud si ale jistí nejsme, je vždy lepší se podívat do přiložené příručky, která nás nasměruje tím správným směrem. K samotnému výkladu se váže ještě jedna důležitá věc. Může se totiž stát, že když si vybíráme karty, tak některou z nich vytáhneme „vzhůru nohama“. Pokud se něco takového přihodí, určitě zpozorněte, v tom případě to totiž znamená, že v oblasti, na kterou andělská karta ukazuje, máme nějaké potíže.

Andělské karty jsou balzámem pro každého, kdo potřebuje povzbudit v běžných událostech i závažných situací. Mají obrovskou moc nabít nás pozitivní energií a doslova navázat kontakt s našimi anděly.

Potřebujete pomoci s výkladem andělských karet?
Nejste si zcela jisti, co která karta znamená? Chcete si je nechat vyložit od odborníka? Anebo potřebujete poradit, kam dál se ve svém životě ubírat, případně stojíte před důležitým rozhodnutím? Pak není nic jednoduššího, než kontaktovat naši věštkyni.