Barva očí odráží nejen povahu a temperament

Farba očí

Oči mohou prozradit o člověku až neskutečné množství informací. Jejich tvar, barva a celkový vzhled odráží temperament i charakterové vlastnosti. Právě z očí můžeme také vyčíst to, jak se daná osoba zrovna cítí, zřetelně se v nich odráží emoce a my tak snadno poznáme, jestli je ten, komu se do očí právě díváme, zrovna veselý, smutný nebo třeba naštvaný. Mnohé ženy umí oči využít ke svádění, bezelstným pohledem si děti chtějí zajistit, aby jim rodiče něco povolili či koupili. Dá se tak dokonce říct, že očima lze komunikovat (a zároveň manipulovat) – vždyť ne nadarmo se říká „pohled beze slov“.

Z barvy očí můžeme vyčíst, jaký člověk je

Zaměříme se na barvu očí, protože právě ta odráží vlastnosti člověka, jeho povahu a postoj k životu. Význam barev je doslova magický a u zbarvení očí to platí dvojnásob.

Modrá barva očí

Modrou barvu očí považuje většina lidí za velmi atraktivní. Není divu, nebesky modrá barva působí upřímným, laskavým a uklidňujícím dojmem. Tito lidé bývají pozitivně založení, většinou mají rádi společnost, družnou zábavu a málokdy se mezi nimi najde opravdový introvert. Mívají množství přátel, kterým jsou ochotni pomoci v případě potřeby. Co si myslí, se nebojí také říct – ať už se jedná o pozitivní nebo negativní záležitost. Bývají to odolní a vytrvalí jedinci, kteří jsou plní vnitřní energie.

Pod modrou barvu spadají také šedé oči, je to vlastně velmi světlý odstín modré. Jsou to vesměs dominantní osoby, které dokážou jít pevně a odhodlaně za svým cílem. Ale pozor, nepoužívají k tomu agresivní či podlé metody – svou cestu k úspěchu si budují prostřednictvím své inteligence a kreativního myšlení.

Hnědá barva očí

Hnědé oči se ve světě vyskytují vůbec nejvíce. Na druhou stranu mají velké množství nejrůznějších odstínů od světlých až po hodně tmavé. Proto tato skupina také zahrnuje mnoho odlišných charakterů a povahových vlastností. Často se však jedná o chytré a bystré osoby. Z toho důvodu jsou obvykle úspěšní, sebevědomí a v kolektivu mívají vedoucí postavení. Nejsou sólisté, právě práce ve skupině je naplňuje a baví. A přestože se jedná o osoby, které něčeho dosáhly, většinou nejsou typem, který se soustředí pouze na peníze a hromadění majetku. Naopak, jsou zároveň štědří a zajímá je blaho společnosti. Nezřídka také inklinují k přírodě.

Černé oči

Takovou barvu očí nemá jen tak někdo. Černé oči jsou ve skutečnosti velmi tmavým odstínem hnědé, úplně černočerné oči totiž neexistují. Tento barevný odstín působí záhadně, nepřístupně a vzbuzuje v nás zvědavost, případně zároveň určitou ostražitost. A skutečně, jejich nositelé bývají často spíše uzavření lidé, kteří si udržují odstup. Je pro ně typická málomluvnost, rozhodně nepatří mezi veselé otevřené extroverty se spoustou přátel. Pokud se však již s někým přátelí, pouto je obvykle silné, udržují si pevné a stabilní vztahy. Podobně to ale platí i naopak, dokážou být totiž zarputilí nepřátelé. Je pro ně typická píle, pracovitost a houževnatost. Často jsou to osoby založené duchovně.

Zelená barva očí

Lidi se zelenýma očima nepotkáte každý den, proto tato barva často poutá pozornost a zájem ostatních. Zelené oči na první pohled působí tajemně a často přitažlivě. Jejich nositelé mají ale hodně nevyzpytatelné chování – jsou živí, otevření a plní života, zároveň ale také žárliví se sklonem nechat se unést svými emocemi. Bývají poměrně dominantní, ale zároveň velmi citliví, takže je snadné se jich něčím nepříjemně dotknout. Je pro ně typická inteligence a umělecké nadání.

Nejen barva očí může mnohé vypovědět o samotném člověku.
Pokud vás zajímá, jací jste vy sami nebo někdo z vašeho blízkého okolí, najít odpověď dokáže zkušená věštkyně či kartářka.