Čakrové svíčky jsou krásné i léčivé

Čakrové sviečky

Zjednodušeně můžeme čakry popsat jako energetická centra v našem těle. A právě stav jejich energie přímo ovlivňuje nás samotné a promítá se do našeho fyzického i psychického zdraví. Pokud tato energie neproudí plynule, nabere špatný směr nebo je dokonce zablokovaná, opět se to odráží na tom, jak se cítíme a jaký je náš zdravotní stav a psychické rozpoložení.

Uvádí se, že čaker je mnoho a mnoho tisíc, těch vůbec nejdůležitějších je ale pouze sedm. Každá z nich přitom nese určité jméno, konkrétně do těchto sedmi hlavních čaker náleží tyto: kořenová, sakrální, solar-plexus, srdeční, krční, čelní a temenní.

Čakrové svíčky z palmového vosku

Jak čakrové svíčky vypadají a k čemu vlastně slouží? Materiálem, ze kterého jsou vyrobeny, je přírodní palmový vosk. Ten má zásluhu na tom, že tyto svíčky hoří obzvláště poklidným plamenem, který sám o sobě navozuje pocit relaxace a harmonie. Plamen je navíc specifický tím, že nekouří.

Svíčky se prodávají v jednotlivých čakrových barvách. Jejich cílem je navodit určité vibrace, které dokážou pročistit dotyčnou čakru, odstraní případnou blokádu a nasměrují proudění energie tím správným směrem. Pro zvýšení účinky mají některé čakrové svíčky tvar konkrétního symbolu, případně jsou ještě obohaceny o výtažky pečlivě vybraných esenciálních olejů. Můžete tak zakusit příjemné aroma například levandule, máty, kadidla, pomeranče, hřebíčku nebo třeba citronové trávy.

K sehnání je dokonce také velká čakrová svíčka, která svým vzhledem připomíná nádhernou pestrobarevnou duhu. Obsahuje totiž barvy všech sedmi čaker a díky tomu působí na lidské tělo a duši komplexně.

Tělové čakrové svíce

Čím se tyto svíce liší od předchozích? Jsou vyrobeny z přírodního včelího vosku a barevného bavlněného plátna, je pro ně charakteristický mírně kónický (tedy zužující se) tvar. Také ony slouží k tomu, aby uvolňovaly energetické bloky v čakrách, kdy každá svíce má podle svého zbarvení jinou frekvenci vibrace, která na čakru působí. Výsledkem je obnova správného proudění životní energie, které může za následkem mimo jiné například zmírnění bolestí různého původu. Jejich použitím dochází také k celkovému pročištění organismu a k harmonizaci vnitřních orgánů. Také tělové čakrové vůně mohou být obohaceny o příjemné vůně.

Tyto svíce se zapalují na těle osoby. Nesmí ale dojít k přímému kontaktu z kůží, proto se ještě používá ubrousek nebo jiný podklad jako mezistupeň. Tímto způsobem dochází k intenzivnímu působení na danou čakru a k terapeutickému účinku. Na přístupných místech můžete léčbu provádět sami, ale z bezpečnostních důvodů je lepší přizvat ještě jinou osobu, aby hoření svíce kontrolovala. A samozřejmě vůbec nejlepší je svěřit se do odborných rukou někoho proškoleného.

Věštkyně jsou často obdařeni schopností vidět proudění energie v jednotlivých čakrách. Pokud vás zajímá, jak jste na tom právě vy, neváhejte se některé ozvat.