Co je třeba dodržet, aby věštění fungovalo

aby veštenie fungovalo

Opravdový dar vidět budoucnost a předpovídat, co se stane v následujících hodinách, dnech nebo dokonce i letech, má jen hrstka výjimečných osob. Ty jsou obdaření zvláštními nadpřirozenými schopnosti. Do jisté míry může ale věštění vyzkoušet úplně každý. K úspěchu pomohou především věštecké pomůcky, správné okolnosti, dobře zvolená metoda a vhodné načasování.

Bez věšteckých pomůcek se obejde málokdo

Věštecké pomůcky slouží k tomu, aby nám snáze zprostředkovaly poselství, která dostáváme o budoucnosti. Zároveň usnadní, abychom odpovědi na námi pokládané otázky dokázali správně pochopit. Mezi ty vůbec nejběžnější a nejoblíbenější pomůcky, které se používají při předpovídání budoucnosti, patří: tarotové karty, další druhy karet (například andělské), křišťálová koule, kyvadlo a virgule, spiritistické desky, runové kameny a kouzelné hůlky. Je však třeba dodat, že ne každý některou z těchto pomůcek nutně potřebuje, ti vůbec nejnadanější jedinci dokážou nahlédnout do budoucnosti bez nich.

Pokud chceme věštit, je třeba se umět zaměřit na sebe, na naše nitro, lépe vnímat jemné náznaky a signály z jiných světů. Ještě lépe se budeme soustředit, pokud při věštění použijeme vybraný drahý kámen. Který konkrétní vybrat? Záleží na tom, čeho přesně potřebujeme dosáhnout. Tyrkys má schopnost posilovat naši intuici, tygří oko a smaragd usnadňují koncentraci, sodalit umí výjimečně povzbudit šestý smysl a spojení s naším podvědomím.

Správné okolnosti a načasování

Ani ty sebekvalitnější a sebelepší věštecké pomůcky a dokonce přirozené vlohy nejsou tím jediným, co je k předvídání budoucích událostí nezbytné. Neméně významnou roli totiž mají také správné okolnosti a vhodné načasování. Co je potřeba nejvíce? Určitě je to prostředí, kde se bude věštec cítit příjemně a přirozeně. Je potřeba nalézt takové místo, kde nebude vůbec rušený nepříznivými vlivy okolí. Pouze tak se bude moci maximálně koncentrovat a soustředit se tak na poselství, která dostává z jiných světů. Výsledku pravděpodobně nedosáhne, pokud bude příliš roztěkaný, unavený nebo neklidný. Vstoupit do svého podvědomí a navázat kontakt si jinými sférami se nedoporučuje ani tehdy, kdy se věštec necítí ve své kůži. Často se totiž jedná o znamení, že pro čtení budoucnosti zrovna není ta vhodná chvíle.

Naopak, existují určitá období, kdy lze mnohem snáze prohloubit esoterické schopnosti a využít tento čas k věštění, výkladu karet, spojení se světem zemřelých nebo k astrálnímu cestování. Jedná se především o úplněk a novoluní. Obě tyto měsíční fáze jsou pro provádění magických praktik jako stvořené. Ještě snadnější bude navázat spojení s nadpřirozeným světem a jeho obyvateli, pokud navíc počkáme na půlnoc. Obecně se k předpovídání budoucnosti doporučuje také počátek nového roku, případně slunovrat. Za magické datum se považuje rovněž Štědrý den, který se vyznačuje zvláštní atmosférou.

Aby bylo věštění úspěšné, je také třeba klást správné otázky. Odpovědi, které se k nám dostávají, mohou být často špatně čitelné. Právě proto bychom měli raději své dotazy pokládat tak, aby se na ně dalo jednoduše odpovědět ano nebo ne. Tím zabráníme chybným interpretacím.

Schopnost věštění je doslova uměním.
Pokud si chcete být jisti, že odpovědi na vaše otázky jsou správné, obraťte se raději na zkušenou věštkyni a využijte například výkladu karet.