Dieta podle horoskopu

Diéta podľa horoskopu

Je jen velmi málo lidí, kteří jsou skutečně spokojení se svoji postavou. Většina z nás za život vyzkoušela nějakou dietu, bohužel často neúspěšně. Existuje nespočet druhů diet, přesto nepřinášejí žádoucí výsledky nebo ústí v nechvalně známý jo-jo efekt. Tyto diety nemívají úspěch z důvodu, že jsou příliš obecné. Každý organismus je individuální, každý z nás má jiné zvyklosti, chutě a zažívání, každému tak sedí jiná dieta.
Hvězdy dokážou pomoci v mnoha ohledech, dokonce i v případě, že jde o vysněnou postavu a hubnutí. Jednotlivá znamení zvěrokruhu dokážou definovat natolik, že určí tu nejefektivnější dietu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Lidé zrození ve znamení berana by rozhodně neměli vynechávat snídani. Bude jim vyhovovat více dávek malých porcí jídla. Prospěje jim ovoce, naopak jim výrazně škodí cukr.

Býk (21. 4. – 20. 5.)

Lidé zrození ve znamení býka by se měli vyhýbat tučným pokrmům a tukům vůbec, nebo je alespoň omezit. Postavu býkům často kazí příliš kalorické večeře a škodí jim také sůl.

Blíženci (21. 5 – 21. 6.)

Lidé, kteří dle horoskopu náleží ke znamení blíženců, bývají gurmány a experimentátory. Více než umělé přísady jídel jim prospěje bobulovité ovoce. Hutné polévky by měly nahradit polévky zeleninové.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Lidé, kteří hledají dietu a současně se zrodili ve znamení raka, by měli začít u zeleniny, ideálně v kombinaci s kysanými mléčnými výrobky. Pomůže jim především omezení tučných, zejména smažených pokrmů a sladkých limonád.

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Lidé zrození ve znamení lva se rádi do sytosti nají. I v dietním režimu by se měli vyhýbat pocitům hladu – prostřednictvím pravidelného příjmu malých porcí jídla. Rozhodně by neměli vynechávat svačiny, ideální svačinkou je přitom ovoce.

Panna (24. 8. – 23. 9.)

Pro ty, kterým dal osud do vínku znamení panny, bude ideální dietou taková, která je založená na organických potravinách. Prospějí jim bylinky, ovoce a zelenina nebo obiloviny.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Lidé s horoskopem ve znamení váhy bývají trpěliví, nemají problém držet jakoukoliv dietu. Ale jde také o milovníky jídla. Bude jim vyhovovat především ta dieta, která omezuje masitá jídla. Avšak výjimkou jsou ryby, v lehké úpravě, nejlépe v kombinaci se zeleninou. Váhy ocení zdobené jídlo, a může být i dietní!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Lidé, kteří se dle hvězd zrodili jako štíři, jsou cílevědomí, a tak zvládnou jakkoli přísnou dietu. Nesvědčí jim však příliš drastické a omezující diety, důležitější je pravidelný příjem jídla a vyhnutí se hladovění. Měli by omezit tučné mléčné výrobky a naopak zvýšit příjem zeleniny. Štírům nesvědčí noční vyjídání lednice, ke kterému mají sklony.

Střelec (23. 11. – 21. 12)

Střelec je aktivním, optimistickým znamením. Střelec je také gurmán se sklony k přejídání. Měl by proto především dbát na dávky jídla a omezit pochutiny a sladkosti založené na jednoduchých cukrech. Sladce může chutnat i ovocný dezert. Střelec vyznává exotické jídlo. Dietní exotiku představuje třeba exotické ovoce.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Znamení kozoroha je charakteristické vytrvalostí a odpovědností. Pokud se zaměří na svůj jídelníček, dokáže se bez větších potíží dostat na svoji vysněnou postavu. Důležitý je vhodný dietní plán. Kozoroh by si měl dát pozor zejména na nadměrný příjem soli a nedostatek tolik potřebných tekutin.

Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

Dieta vodnářů by měla být co nejpestřejší. Právě s pestrostí a rozmanitostí jídelníčku totiž vodnáři mívají problém. Vodnáři by se měli soustředit na bylinky, které nahradí příliš agresivní koření a dochucovadla. Místo fast food by měli sahat po kvalitních pokrmech. Škodí jim také nadměrné množství kávy.

Ryby (20. 2. – 20. 3)

Lidé zrození ve znamení ryb dokážou ocenit dobré jídlo, ale v rámci diety by měli sahat spíše po jednodušších pokrmech. Důležité je vyhýbat se dochucovadlům nebo je nahrazovat lehčími alternativami. Ryby rádi jedí ve společnosti, klidně si pak dají i dietní pokrm. Pozor, voda je pro ryby nanejvýš důležitá.

Horoskop na míru
Stejně jako dieta také nejlepší horoskop je ten, který je sestavený přímo pro vás. Takový horoskop pro vás mohou sestavit astrologové i po telefonu, stačí zavolat.