Znamení Beran – partnerská shoda

Beran a Beran

Je to dokonalá kombinace ve vztahu, ale s několika podmínkami. Beran je znamení velmi energické a stejné vlastnosti očekává od partnera. Jestli na jedné straně dojde k pokusům o dominaci, tak mohou nastoupit problémy. Při tom horší je pokud osobou dominující ve vztahu je muž. V takovém případě ve vztahu vzniká mnoho komplikací a udržení partnerství vymáhá velké množství kompromisů.

Beran a Býk

Býk je znamení země a Beran je znamení jehož živel je oheň. Takový svazek je pokus o spojení dvou sobě odporujících živlů. Býk je znamení, které si těžko zvyká na energii a spontánnost Berana a Beran má pro změnu problémy s materialistickým přístupem Býka. Veškeré tyto rozpory ale nejčastěji mizí v ložnici, kde protiklady si výtečně vyhovují.

Beran a Blíženci

Symbolem Blíženců je vzduch a spojení vzduchu s ohněm Berana vytváří velmi bohaté svazky. Z jedné strany jsou plné problémů a protikladů, z druhé vzniká velké množství společných zájmů. Oba znaky jsou velmi pohyblivé, ale zárovň milují občas klid domácího krbu. V ložnici se dokáží krásně doplňovat, ale zároveň dosti rozdílným způsobem si ukazují vzájemně city.

Beran a Rak

Živlem Raka je voda a samozřejmě spojení vody a ohně je téměř nemožné. Stejné je to i v životě a vztahy těchto znamení bývají extrémně komplikované. Klidný, tichý a pracovitý Rak velmi těžko nachází pochopení pro nepřeberné množství energie Berana. Navíc si oba znaky příliš neváží nejdůležitějších vlastností partnera a takový vztah vymáhá obrovské množství sebeobětování z obou stran.

Beran a Lev

Jsou to dvě znamení, jejichž živlem je oheň. Když dojde k takovému spojení, tak máme zde dvě osoby, které milují neustálý pohyb kolem své osoby. Beran bývá velmi tvrdohlavý, ale dokáže ustoupit obdivujíce silnou osobnost Lva a jeho královské vlastnosti. Z druhé strany Lev si váží charakteru Berana. Je to velmi dobré spojení a obě strany v něm najdou mnoho dobrého.

Beran a Panna

Ačkoliv zemská Panna se tváří velmi podřízeně, co by sugerovalo, že nijak dominace Berana vadit nebude, tak takovéto spojení přináší mnoho výzev oběma stranám. Beran těžko snáší klid, pečlivost a trpělivost Panny a ta se zas necítí nejlépe otočená nekonečnou energií Berana. Jestli se ale obě strany dokážou respektovat a vážit se vzájemně, tak takovýto vztah může dobře fungovat. Jen je nutno neustále držet na uzdě své emoce a minimalizovat konflikty.

Beran a Váhy

Toto spojení je velmi dobré. Z jedné strany máme plného energie Berana a z druhé sympatickou diplomatickou Váhu. V tomto spojení automaticky je mnoho vzájemné akceptace, co vytváří skvělý podklad pro dobrý vztah. Více méně podobný temperament umožňuje se dobře doplňovat a nezabývat se malichernostmi.

Beran a Štír

Stálost Štíra a tvůrčí síla Berana jsou dobrým základem pro spolupráci těchto znamení. Hlavním mínusem jejich vztahu je to, že Štíři bývají velmi žárliví a proto Beran by měl brzdit svůj temperament a brát ohled na partnera, protože ten očekává, že všichni kolem jsou stejně loajální jako on. Nemělo by se zneužívat důvěry Štírů, protože mají výtečnou paměť a neradi odpouštějí. Takže jestli si Beran zapamatuje, že se svým partnerem si nemůže pohrávat, protože vytvoří si nepřítele na život a na smrt, tak takový vztah bude velmi harmonický.

Beran a Střelec

Tyto dvě ohnivá znamení vytvářejí většinou dosti harmonické svazky, kde se obě znamení velmi slušně doplňují. Jediným problémem v tomto vztahu bývají peníze, protože dynamický Střelec a energický Beran na ně nikdy příliš nehledí. Ale i tak, tento vztah by měl být velmi dobrý pro obě strany.

Beran a Kozoroh

Tento vztah nepatří k nejjednodušším. Kozoroh bývá velmi konzervativní a proto ho může energický Beran dosti iritovat. Beran musí většinou svého partnera rozhýbávat k činům, protože ten jeho euforii příliš nechápe a nechce se mu ji následovat. Ale nelze Kozoroha k ničemu nutit silou, vše je nutno činit pomalu a rozvážně. Jestli se k takovým změnám podaří Kozoroha přesvědčit, tak vztah se vykáže velkou trvalostí a kvalitou.

Beran a Vodnář

Jak Beran, tak Vodnář  jsou znamení dosti neklidná. Tím že mají podobný temperament mohou vystavět velmi dobrý vztah. Základem ale je to, že obě strany musí být spokojeny s intelektuální úrovní partnera. Potom tento vztah je velmi příjemný a barvitý, samozřejmě za předpokladu, že se strany vzájemně podporují a važí si sebe.

Beran a Ryby

V tomto vztahu je nutné pochopení a vyvážený přístup obou stran. Z jedné strany máme ohnivého Berana  a z druhé jemnou a citlivou Rybu. Pro Berana může být problém přílišná podřízenost Ryby, proto by Ryba neměla tak jednoduše a rychle ve všem ustupovat, jak je jejím zvykem. Berany vztahy naprosto hladké, kde druhá strana jen přikyvuje brzy začínají iritovat a nudit.