Znamení Býk – partnerská shoda

Býk a Vodnář

Býk je ve vztazích stálý, důsledný a dobře se ovládá. Vodnář je proměnlivý, plný bláznivých nápadů a velmi nerad každodenní povinnosti. Těžko najdou styčné plochy pro stavbu trvalého vztahu. Vodnář se musí velmi starat a dokázat Býkovi, že je také zodpovědný a důvěryhodný. A Býk si musí oblíbit romantický charakter Vodnáře a neomezovat tolik jeho svobodu jak je jeho zvykem.

Býk a Střelec

Střelec je optimista, mívá dobrou náladu a snaží se unikat různým konfliktům. Velmi rád se věnuje své profesi, co občas nemusí vyhovovat Býkovi, který je mnohem domáčtějším typem. Obě tyto znamení ale mohou vytvořit krásný i celoživotní vztah plný důvěry, pokud Býk podlehne kouzlu Střelce a bude se mu líbit jeho přátelský charakter a životní optimismus.

Býk a Váhy

Váha je zasněná romantická osoba, která často mění city a občas bývá obětí náhlých milostných vzplanutí. A to není přesně to pravé ořechové pro statného Býka, který spíš očekává klid a důslednost. Proto si nebude příliš vážit dosti povrchní přístup k životu Váhy a nebude akceptovat její nestálost. Obě znamení mohou vytvořit povedený vztah jestli se vzájemně docení, pochopí rozdíly, otevřou na změny a díky tomu obohatí svoji osobnost.

Býk a Lev

Vztah Býka a Lva může být plný konfliktů. Oba tyto znaky jsou rády ve středu pozornosti a nerady ustupují. Zvláště těžké je to pro dominantního Lva, který si myslí, že má vždycky pravdu a chtěl by si podřídit podobně tvrdohlavého Býka. Býk je domácký typ, který si myslí, že jeho rozhodnutí jsou nejlepší pro domácnost a stará se ovlivňovat chování Lva. Ten vztah může být povedený, ale bude vyžadovat velké množství kompromisů.

Býk a Blíženci

Spontánnost Blíženců a sebeovládání Býků často vede k mnoha problémům ve vztazích. Obě strany mívají problémy s akceptací vlastností svého partnera. K této konfiguraci znamení zvěrokruhu je nutno přistupovat velmi opatrně a úspěch vztahu záleží pouze na množství obětí, které partneři jsou schopni přinést, co je občas nesplnitelná podmínka.

Býk a Beran

Býk je znamení země a Beran je znamení jehož živel je oheň. Takový svazek je pokus o spojení dvou sobě odporujících živlů. Býk je znamení, které si těžko zvyká na energii a spontánnost Berana a Beran má pro změnu problémy s materialistickým přístupem Býka. Veškeré tyto rozpory ale nejčastěji mizí v ložnici, kde protiklady si výtečně vyhovují.

Býk a Býk

Pokud máme osoby ze stejného znamení jakým je Býk, tak většinou jde o ideální pár. Je to způsobeno láskou k domácímu krbu a neustálou starostí, aby život s partnerem byl plný potěšení a zároveň aby měl partner pocit naprostého bezpečí. Občas problémy může působit tvrdohlavost, ale podobnost charakterů zjednodušuje hledání kompromisů.

Býk a Rak

Jak Rak, tak i Býk patří mezi osoby klidné, vyrovnané, rozumné a s dobrým sebeovládáním. Jsou milovníky domova, kteří udělají vše pro kvalitu domácího krbu. Býk je dosti smyslný, ale ve vztahu dává velmi mnoho – ale totéž očekává od partnera. Rak nemá rád změny a stálé zvyky to je jeho druhá přirozenost. Obě znamení dokáží vytvořit kvalitní dlouhodobý vztah, který se opírá na důvěře a pochopení partnera a přinese oběma stranám hodně uspokojení.

Býk a Panna

Osoby narozené ve znamení Panny jsou důsledné a rozumné. Váží si klidu a bývají velmi dobrými rodiči. Tyto vlastnosti často dokáží okouzlit Býky, kteří k nim mají také blízko. Obě znamení mohou vytvořit velmi dobrý vztah, který se opírá na důvěře – ani Býk ani Panna nejsou žárlivými blázny. Bude to kvalitní vztah, ale bez nějakých výbuchů emocí a větších milostných vzplanutí.

Býk a Štír

Tento vztah je dosti složitý. Štír je vášnivý, impulsivní a majetnický. Nejdůležitější pro něho jsou emoce a chce je vidět a cítit v každé chvíli svého života. Těžko to pochopí rozvážný Býk, který si velmi váží rozum a klid a emoce pro něho až tak velikou roli nehrají. V takovém vztahu asi nikdy příliš nuda nebude, ale konflikty budou dosti časté a hlasité.

Býk a Kozoroh

Spojení těchto dvou znamení je velmi kvalitní. Býci a Kozorozi mají podobný charakter a také podobný žebříček hodnot. Výtečně se ovládající Kozoroh, který dbá o dům a rodinu se výborně domluví s klidným a rozumným Býkem, pro kterého tyto věci jsou také důležité. V tomto vztahu bude trochu méně romantiky a i scény v ložnici nebudou nějak zuřivě vášnivé, vše se bude opírat na pochopení, přátelství a podobných hodnotách.

Býk a Ryby

Ryby navenek touží po novinkách a změnách, ale ve skrytu duše tají touhu po stabilizaci a harmonii. Proto i vztah Býka a Ryb může být velmi úspěšný. Býk je klidný a rozumný, proto dokáže dostřehnout a docenit dobré vlastnosti Ryb. Souběžně Ryby si budou velmi vážit stálosti citů u Býka, jeho věrnosti a oddanosti. Takový vztah může přinést oběma stranám hodně satisfakce.