Jak načerpat sílu z přírody?

sila prirody

Každý z nás někdy zažil pocity únavy. Jsou naprosto přirozené, lidské tělo si tak po fyzické či psychické námaze říká o potřebný odpočinek. Avšak někdy se únavy nelze jednoduše zbavit, odpočinek není dostatečný a nekvalitní spánek tomu také nepomůže. Člověk pak hledá, kde znovu získat energii…

Člověk pochází z přírody, je součástí přírody a může v ní čerpat mnoho inspirace. V přírodě lze také načerpat energii, která v současném moderním světě někdy tolik chybí. Lidé dnes žijí odloučeni od přírody a sami sebe okrádají o moudrost, zdraví a životodárnou energii. Čerstvý vzduch, prostý pobyt venku dokáže znovu rozproudit energii lidského těla. Jen na to lidé často zapomínají.

Zelená barva pro klid a pohodu

Příroda může pomoci i se stresem, navrací pocity pohody a harmonie. Jak? Třeba jen svoji barvou. V přírodě převládá zelená, barva harmonie, naděje a klidné síly. Zelená barva zklidňuje lidskou psychiku, tiší podrážděné nervy, působí proti stresu.

Kyslík a léčivá síla

Pobytem na čerstvém vzduchu automaticky prohlubujeme dech, tím se ihned zlepší okysličení celého těla. Více kyslíku znamená více energie.

Příroda je plná klidné síly, kterou dokáže předávat dál. Věděli to již naši předkové, které přírodu uctívali. Život v souladu s přírodou byl životem harmonickým, plným klidu, který v naší přetechnizované společnosti tolik chybí. Z vesnic se člověk za prací přesunul do měst, kde je přírody zoufale málo. Nezdravý životní styl a stres se odráží v civilizačních chorobách. Jako prevence těchto chorob i dalších zdravotních potíží přitom poslouží zase právě příroda, třeba v podobě bylinkové lékárny.

Jednoduché tipy pro povzbuzení

Pokud chcete energii přírody využít, nemusíte se nutně stěhovat do přírody. Nemusíte opouštět město nebo se z vesnice přesouvat do lesa. Stačí málo. Přinášíme pár jednoduchých triků, jak energii přírody načerpat. Snadno a rychle.

  • Obklopte se zelení. Pěstujte bylinky, pořiďte si domů třeba velkou pokojovou rostlinu nebo jen ozdobte vázu květinou.
  • Naučte se využívat léčivé rostliny. Existují takové, které pomůžou zklidnit nervy, další zase fungují jako životabudiče.
  • Energii přírody můžete přímo jíst. Energií v podobě vitamínů, minerálů a dalších bioaktivních prvků vám dodá ovoce a zelenina od poctivých pěstitelů. Nezapomeňte, že nejlepší je čerstvá.
  • Rostliny lze využít pro celou řadu magických rituálů, třeba vykuřování. Kouř očistí prostory od negativní energie, která se může projevovat například právě únavou.
Požádejte o pomoc
Pokud máte pocit, že vám chybí energie, můžete se obrátit o pomoc i na některou z našich věštkyň či kartářek. Najdete mezi nimi i ty, které pracují s energií, zabývají se alternativní medicínou, léčením či bílou magií.