Jak najít štěstí?

stesti

Štěstí je všude kolem nás, říká se. Jenže někdy se také umí před člověkem skrývat, asi je někde za rohem. Každý z nás si někdy přeje být alespoň malinko šťastnější. Jenže jak to udělat? Jak najít štěstí? Jak si to všudypřítomné štěstí řádně užít? Malý návod najdete na řádcích níže.

Štěstí hledejte uvnitř sebe

Štěstí tady je, ale na každý ho umí vidět, vnímat, využít a ocenit. Nešťastnou mysl lze vytrénovat ke štěstí. Stačí k tomu maličkosti, pohlazení duše, která nic nestojí a dají se realizovat v každém okamžiku.

Jde o zdánlivě nevýznamné banality, ale právě ty jsou základem štěstí. Pokud si budete více všímat i těch nejdrobnějších věcí kolem sebe, zjistíte, jak moc spokojenosti vám předají. Třeba kytka v květináči, listy stromů, krásný kus nábytku, úsměv svého protějšku nebo dětský smích. To jsou malé kousky štěstí a radosti, které máte stále k dispozici. Jen je vnímat a docenit je.

Pokud hledáte štěstí, zaměřte se na sebe a svůj postoj. Jste skutečně připraveni štěstí vnímat? Vidíte kolem sebe to krásné, umíte rozeznat to, co vám přináší štěstí a radost? Nehledejte štěstí v materiálních věcech, to pravé štěstí a spokojenost je jinde. Vnitřní naplnění vám přinesou maličkosti, radostné okamžiky, které si však musíte umět vychutnat. Štěstí nenajdete v budoucnosti ani v minulosti, štěstí je v přítomnosti, v přítomné chvíli. Žijete přítomností? Pokud ne, není divu, že se vám štěstí vyhýbá.

5 tipov na šťastie?

Pořád tápete? Nevíte, kde se právě to vaše štěstí ukrývá? Máme pro vás malé tipy na to, jak se alespoň na chvíli stát šťastným.

Tyto drobnosti by vám mohly přinést štěstí a radost:

1. Slunce

Svítí sluníčko? Nastavte mu svoji tvář, vyhřívejte se a vychutnávejte si jeho hřejivé paprsky. Slunce vám dá energii i tolik potřebný klid.

2. Pohyb

Hýbejte se. Najděte si pohybovou aktivitu, která vás bude bavit. Jděte do toho, i když právě nemáte chuť. Pohybem vyplavíte endorfiny, hormony štěstí.

3. Radost druhých

Udělejte někomu radost. Pokud marně hledáte radost v sobě, najděte ji skrze někoho jiného. Obdarujte někoho ze svých blízkých, pomozte někomu naplnit svůj sen, jeho radost se jistě přenese i na vás.

4. Odpočinek

Dopřejte si relax. Alespoň chvíli nedělejte vůbec nic. Zapomeňte na to, že máte povinnosti, závazky. Chvíli nikam nespěchejte.

5. Pořádek

Cesta ke štěstí je příjemná a uhlazená. Pokud máte chaos v hlavě, asi ho máte i kolem sebe. Ukliďte ho tedy. Vykliďte prostor kolem sebe, uvolníte si tím i svoji mysl. Snáze se pak doberete k přirozené radosti z bytí.

Pořád si nevíte rady?
Starosti a problémy jsou součástí života. Možná kvůli nim neumíte vnímat štěstí kolem sebe. Možná jsou natolik závažné, že si s nimi nevíte rady. Pomoc však vždycky existuje. Může jít třeba o naše věštkyně, kartářky, astrology či numerology. Ti vám pomohou v mnoha složitých životních situacích, pomohou vám dobrat se ke šťastnému životu.