Jak rozvinout své schopnosti?

Ako rozvinúť svoje schopnosti?

Z psychologického hlediska představují schopnosti souhrn předpokladů duševních funkcí, které člověka předurčují k určité činnosti, například k řešení problému. Některé tyto předpoklady se označují také jako dovednosti. Jde o ty předpoklady, které si člověk osvojí prostřednictvím učení a opakování. Pochopitelně se pak dovednosti dají opakováním rozvíjet. A nejenom to, rozvíjet lze všechny své schopnosti. A dokonce již od dětství.

Již od dětství

K rozvíjení schopností a dovedností slouží především různé chytré hračky a dětské hry. Dají se zařadit do několika okruhů, například emoce, spolupráce, kreativita, představivost, postřeh, paměť, logika, orientace, hudba, motorika aj.
Ne každému však bylo v dětství dopřáno vše, co by potřeboval. A tak přichází na řadu i rozvíjení schopností a dovedností v dospělosti. Jak na to?

Hry a cvičení pro dospělé

Rozvíjet své schopnosti touží asi každý rozumný člověk. Ti snaživější rozvíjení skutečně realizují. Se svými schopnostmi a dovednosti rozvíjejí také svou osobnost. Existují různé hry (pro dospělé) a cvičení, které osobnost podporují.
A o jaké schopnosti a dovednosti vůbec jde? V případě dospělých dává přehled například seznam požadavků z pracovních inzerátů. K nežádanějším patří komunikační schopnosti, flexibilita, přizpůsobivost, samostatnost, schopnost nést zodpovědnost, kreativita, reprezentativní vystupování nebo obchodní dovednosti.

Meditace

Ať již jde o jakékoliv schopnosti či dovednosti, základním způsobem, jak je člověk může rozvíjet, je meditace.
Meditace může mít různé podoby, zdaleka ne vždy vyžaduje jogínský sed a naprosté osvobození od každodenních záležitostí. Jako meditace může posloužit třeba (zdánlivě) obyčejná procházka kolem vody. Šumění vody uklidňuje. Meditací je i to, pokud se při chůzi dokážete zaměřit na svůj pohyb, své kroky a svůj dech. Meditace vás naučí zacházet s vlastním tělem, nejenom jeho fyzickou stránkou, ale také tou psychickou.

Práce s aurou

Ke složitějším metodám, jak pracovat na svém osobním rozvoji, je práce s aurou.
Pro začátek stačí i to, že svoji auru uvidíte a prozkoumáte. Pochopitelně ne každý však auru vidí a ne každý se ji dokáže vidět.

Chcete zlepšit své schopnosti a dovednosti?
Chcete vědět, jaké schopnosti a dovednosti jsou vlastní vaší osobnosti a tedy se vyplatí je rozvíjet? I v tomto ohledu vám mohou být užiteční naši věštci nebo třeba profesionální astrologové. Pomocí postavení planet v době vašeho narození mohou určit oblasti, ve kterých máte skutečný potenciál. Mohou vám pomoci definovat schopnosti a dovednosti, které se hodí rozvíjet, protože právě v nich máte šanci nad ostatními vyniknout.