Jarní bylinky, které pohladí na těle i duši

Jarné bylinky

S přicházejícím jarem se probouzí také příroda. A právě první jarní bylinky mají vesměs zajímavé léčivé účinky, a to nejenom na fyzické zdraví člověka, dokážou totiž pomoci i lidské duši. Jarní rostliny je možné navíc využít také v magii a nejrůznějších rituálech.
Kopřiva
Mladé čerstvě utržené výhonky kopřivy oživí jarní pokrmy, skvělé se hodí například do vaječných jídel nebo třeba do nádivky. Kopřiva je známá především svými pročišťujícími a detoxikačními účinky, popíjení kopřivového čaje je vynikající jarní ozdravnou kúrou. Tato bylinka pomůže od fyzického i psychického vyčerpání, povzbudí a dodá nový elán do života.

V magii bývala kopřiva spojována s ohněm a bleskem. Právě před živly měla ochránit obydlí člověka. A nejenom před nimi, považovala se za účinnou v boji proti negativní energii a měla dokonce umět odvrátit kletbu.

Podběl

Tato žlutá kráska je vynikající při nachlazení, kašli a zahlenění, o tyto zdravotní potíže není v prvních jarních měsících nouze, proto se vyplatí na tuto bylinu pamatovat. Pomůže také při problémem s dýcháním a uleví při astmatu.
Podběl by měl podporovat schopnost věštění, prohlubovat intuici, zlepšovat schopnost relaxace a meditace. Celkově je to bylinka probouzející duchovno jako takové.

Pampeliška

Tato pro někoho všední jarní květina je doslova léčivým zázrakem, má totiž celou řadu zdraví prospěšných účinků. Mimo jiné účinně pročistí organismus od nežádoucích látek, zlepší činnost jater a zažene jarní únavu.
Protože má pampeliška má schopnost probouzet intuici, byla vždy považována jako vhodný prostředek, který podporoval předpovídání budoucnosti. Také pampelišce byla připisována ochranná moc, zejména měla ochraňovat ženy před nebezpečím různého původu.

Sedmikráska

Drobná a něžná sedmikráska má celé široké spektrum léčivých látek. Také ona je vynikající bylinkou do jarních čistících kúr. Mimo jiné zlepší stav kožních onemocnění, pomůže při kašli a zahlenění.
O sedmikrásce se říká, že je vhodná pro magické rituály, které mají za úkol přivolat lásku, probudit touhu nebo udržet si partnera.

Medvědí česnek

Jeho popularita v poslední době roste a není se čemu divit. Tuto chutnou bylinu dobře znali již staří Slované a pěstovali si ji u svých sídel. Medvědí česnek je vynikajícím lékem proti nachlazení, bronchitidě, snižuje krevní tlak a má blahodárný vliv při zažívacích potížích. Je navíc považován za účinné přírodní antibiotikum.

Medvědí česnek má schopnost odpuzovat vše zlé – zlé úmysly, lži, podlost a faleš, zradu. Působí proti negativním vibracím tím, že je dokáže pohltit.

Popenec

Popenec je poměrně nenápadná bylinka s fialovými kvítky připomínajícími hluchavku. Je výborný při zánětu průdušek, nachlazení, pomáhá při překyselení žaludku a nepříjemnému nadýmání, příznivě podporuje trávení.
Především ve středověku měl v magii důležitou úlohu, protože se věřilo, že dokáže ochránit před morem

Jak se cítit lépe?
Nejlepším způsobem, jak se cítit celkově lépe, je najít si bylinku „přímo na míru“. S výběrem Vám může poradit věštkyně nebo kartářka.