Jednoduché domácí věštění můžete zkusit i vy

Jednoduché domácí věštění

Pokud toužíte znát svou budoucnost nebo si nevíte rady v důležitých životních otázkách, je nejlepší obrátit se na zkušeného věštce nebo věštkyně a nechat si udělat profesionální výklad. Pro snazší orientaci v každodenním životě však i vy sami můžete vyzkoušet jednoduché věštecké metody. Ty jsou totiž určeny úplně pro každého a lze se jim věnovat dokonce v klidu vlastního domova. Těchto domácích způsobů věštění je celá řada, v tomto článku si proto představíme pouze několik z nich, ke kterým nejsou zapotřebí žádné složité věštecké pomůcky.

Věštění z kuchyňské soli

Kuchyňskou sůl má doma úplně každý. A právě i její bělavá zrníčka je možné využít při předpovídání budoucnosti. Vůbec nejjednodušší metoda je ta, kdy si vezmeme hrst soli do ruky a v duchu nebo nahlas proneseme otázku, na kterou toužíme znát odpověď. Poté sůl hodíme na rovný a nejlépe i tmavý podklad. Obrazec, který zrníčka soli vytvoří, je symbolické znázornění odpovědi na naši otázku. Při jejím správném výkladu je třeba zapojit i intuici a snažit se vcítit do toho, co se nám asi vzniklý obrazec snaží naznačit.

Sůl je vhodná také pro nejrůznější magické rituály, navíc má i silný očistný charakter.

Věštění z ubrousku

K věštění je možné použít dokonce i obyčejný papírový ubrousek. Princip je podobný jako v případě předpovídání budoucnosti ze soli. Ubrousek vezmeme, myslíme na to, co nás zajímá a postupně ubrousek trháme na malé kousíčky nad nějakou rovnou podložkou (například nad kuchyňským stolem). Necháme, aby trhané kousky volně slétaly na podložku. Až máme hotovo, opět se zaměříme na obrazec, které útržky ubrousky utvořily. Je v nich ukrytá odpověď na naši otázku.

Věštění z voskové svíčky

Také svíčka je věcí, kterou má většina z nás ve své domácnosti. Jakým způsobem ji využít pro věštění? Tentokrát je to podobné jako v případě známého lití olova o vánočních svátcích. Přichystáme si nádobu se studenou vodou. Nejlépe mísu nebo jinou širší nádobu. Zapálíme svíčku a vyslovíme otázku. Poté svíčku nakloníme nad vodní hladinu a necháme vosk, aby do ní volně odkapával. A opět se pokoušíme rozluštit to, co se nám vzniklé tvary snaží vzkázat.

Věštění z knihy

Tato věštecká metoda je oproti těm předchozím trochu odlišná a nejspíše vůbec nejjednodušší. Na počátku si vybereme z knihovny jednu knihu. O výběr příliš nepřemýšlíme, necháme svou intuici, aby vedla naši ruky. Opět je zapotřebí vznést dotaz, který se týká něčeho, co nás aktuálně zajímá. Následně otevřeme knihu a poslepu zabodneme prst do určitého místa. Právě ta věta, na kterou ukazujeme, je odpovědí. Musíme mít na paměti, že i tato slova k nám promlouvají symbolicky. Je možné, že nám na první pohled nedávají smysl, je proto třeba snažit se jejich význam pochopit více do hloubky. Je dokonce možné, že místo textu podvědomě ukážeme na nějakou fotografii nebo ilustraci v knize. Také v tom případě se snažíme pochopit, co nám daný obrázek naznačuje.

Věštění online
Pokud si na domácí věštění netroufáte nebo potřebuje komplexnější a odborný výklad, není nic snadnější než svěřit se do rukou opravdové věštkyně, která vidí celý váš osud.