Magická síla kamenů

liecive kamene

Kameny jsou odjakživa přírodním úkazem. Pro každého mohou mít mnohem větší hodnotu, než jen fakt, že se válí někde u řeky. Využití kamenů v terapii a nejrůznějších rituálech je tajuplné a nabíjí energií. Nevěříte? Zkuste si najít svůj kámen nebo oslovit někoho, kdo s kameny umí pracovat. Objevíte jejich moc, kterou se naučíte využívat ke svému prospěchu.

Čím nás může zaujmout zdánlivě obyčejný kámen

Přece tím, že pro nás bude mít určitou životní hodnotu či splňovat nějakou úlohu. K řadě kamenů jsou totiž přiřazeny i jejich vlastnosti, které posilují zdraví, čistou mysl, plodnost, orgánové soustavy, zlepšují spánek, zmírňují nervozitu, bolesti hlavy, atd. Kameny nás mohou i ochraňovat před zlem. Jsou zásobárnou uklidňujících sil a používají se pro různé účely rozličnými způsoby.

Některé představují amulety štěstí, jiné zajímavou dekoraci, ale pro jejich léčivou moc, je lepší mít kámen spíše u sebe. Vyzařuje ze sebe něco úplně jiného, než na co jsme zvyklí.

Intuice by vás měla vést ke správné volbě kamenu pro vás. Drahokamy jsou přirovnávány k slzám božstev – zkamenělé kapky. Měly by nás spojit s lidskou existencí a významnými energiemi. Jsou výsledkem vykrystalizované energie vesmíru a planet včetně božstev. Drahocenné kameny nám zprostředkují kontakt s vyšší energií, světlem, láskou, štěstím a dalšími léčivými účinky. Drobnými kamínky jsou tak často osázeny i předměty, které jsou pro člověka schůdnější variantou, vlastnit je stále u sebe, než nosit v kapse kámen. V dřívějších dobách jimi zdobili poháry, meče, kříže, opasky, brnění, atd. Sami zjistíte, že kameny mají tu moc rezonovat s vaším tělem, konkrétně s energetickým a vysílat do něj jemné vibrace.

Úloha jednotlivých kamenů v rituálech

Velkou skupinou ochranitelských kamenů je křišťál. Nabíjí velkým množstvím energie, kterou v těle harmonizuje, čistí auru a snižuje vliv negativních sil. Posiluje magickou moc stejně jako měsíční kámen, který se používá v rituálech k získání nadpřirozených sil. Je význačným kamenem pro esoteriku.

Dalším kamenem pro kouzlení je magnetit, představující hvězdné nebe či meteority, je spojen s přitažlivostí. S vesmírem jsou spojeny i další kameny, právě samotný meteorit – astrální cestování, geoidy – úspěchy v jeskyni zasvěcení, staurolit – čtyři elementy ke kouzlení. Tygří oko je kamínek vhodný pro množení bohatství, ale i štěstí, odvahy a pochopení příčin problémů.

Jaký kámen je ten Váš?
Každý kámen má svůj význam a své účinky, pokud se naučíte využívat jejich účinků, budete příjemně překvapení, jaký mají vliv. V naší věštírně Vám zkušené věštkyně a věštci rádi poradí ohledně jednotlivých kamenů a jejich magických sil. Vyberte si ten Váš.