Nejdůležitější věštecké pomůcky

Najdôležitejšie veštecké pomôcky

Někteří lidé jsou obdaření schopností nahlížet do budoucích dějů. Někdo z nich to umí pouhým soustředěním a navozením zvláštního stavu vědomí, někomu se události, které nás čekají, zjevují v jeho snech. Většina věštců však používá některou z věšteckých pomůcek, která usnadňuje budoucnost poodkrývat nebo pomáhá snáze nalézt odpovědi na otázky různého charakteru.

Křišťálová koule

Křišťálová koule patří mezi nejznámější věštecké pomůcky. Je to magický předmět vyrobený z průzračného křišťálového skla, s jehož pomocí lze nahlížet do budoucnosti. Koule má při styku se slunečními paprsky obrovskou sílu a mohla by dokonce způsobit požár, proto bývá překryta látkou a pečlivě uložena na temném místě. Odkrývá se pouze při samotném věštění.

Vykládací karty

Mezi nejznámější vykládací karty patří starobylý a tajemný tarot. Není ale zdaleka jediný, i když bezpochyby patří mezi nejoblíbenější. K věštění slouží také například cikánské karty nebo malebné a pozitivní andělské karty. A k výkladu lze použít dokonce třeba karty žolíkové.

Kyvadlo

Jedná se o hrot, který je zavěšený na řetízku nebo provázku. Samotný hrot je nejčastěji kovový, ale může být i dřevěný nebo z drahého kamene. Prostřednictvím nevědomého pohybu přenáší informace z našeho nejhlubšího podvědomí. Tímto způsobem pomáhá kyvadlo nalézt odpovědi na otázky, na které lze říct ano-ne. Umožňuje zvolit to nejlepší řešení a ukazuje správnou volbu.

Virgule

Má podobu například vrbového proutku, může být ale i drátěná. Virgule slouží především k hledáním vodních zdrojů, ale třeba také dutin, zaniklých dolů, jeskyní a ložisek drahých kovů, které se ukrývají pod zemí. Méně známé je, že s virgulí lze pracovat také při předpovídání budoucnosti. Podobně jako kyvadlo pomáhá nalézt odpovědi na jednoduché otázky.

Kouzelné hůlky

V současnosti je používají spíše děti, když si hrají na kouzelníka a čarují. Ale také ony mají velikou moc a lze je použít při různých magických rituálech a úkonech.

Věštecké kadidlo

Je to speciální vykuřovací směs, která napomáhá vstoupit do zvláštního stavu vědomí a nahlížet do budoucnosti.

Runové kameny

Runy jsou dávnou abecedou starých germánských kmenů. Jsou však také důležitou pomůckou při praktikování magických záležitostí. Pomáhají dosáhnout kontaktu s duchovním světem, a tím také věštit budoucí události. Lze je použít i jako ochranné talismany před zlými silami či jako amulety pro štěstí.

Spiritistické desky

Používají se především při vyvolávání zemřelých a usnadňují s nimi komunikaci. Protože jsou pomůckou, která spojuje svět pozemský se světem duchovním, lze skrze ně také nahlížet do budoucnosti a věštit.

Možností, jak věštit a předvídat budoucnost, je mnohem více. Nesmíme zapomenout například na výklad z ruky, věštění z kávové sedliny, z hracích kostek nebo třeba z ohně. Každý, kdo je obdařený schopností nahlížet do osudů ostatních lidí, si oblíbí určitý způsob věštění, který mu nejvíce vyhovuje.

Toužíte zjistit, co vás v blízké či vzdálenější budoucnosti čeká?
Nejlepším způsobem, jak se dozvědět pravdu, je oslovit zkušenou věštkyni či kartářku.