Ochranné amulety

amulet

Žijeme v náročné době. Není tedy divu, že hledáme způsoby, jak se před negativním vnějším okolím bránit. Jsme obklopeni negativně založenými lidmi, špatné zprávy se na nás chrlí ze všech stran, denně jsme vystavováni stresu v práci i doma. Člověk musí být velmi psychicky odolný, aby vše ustál s pozitivní myslí a čistou hlavou. Pomoci k tomu můžou i ochranné amulety.

Co jsou to amulety a jak fungují?

Ochranné amulety jsou staré jako lidstvo samo. Již tisíce let slouží šamanům, mágům i prostým lidem. Najdeme je v perské, arabské, egyptské, tibetské či indické kultuře. Nechybí ani u jihoamerických nebo australských indiánských kmenů. I v moderní společnosti mají amulety své místo. Lidé nadále věří silám, které se v amuletech skrývají. Ty se tak stávají psychickou oporou a pomocníky pro zvládání každodenních úkolů.

Jako ochranný amulet může fungovat téměř jakýkoliv předmět, avšak měl by být vyrobený z přírodních materiálů. Amulet je také charakteristický magickými symboly, které mu dávají jeho sílu. Zpravidla se nosí na těle, ale nejlépe tak, aby byl ostatním skrytý. Jiní lidé totiž mohou amulet negativně ovlivňovat.

I v dnešní době můžete ochranný amulet využít k vlastní ochraně, k ochraně svého zdraví nebo také obydlí. Může také dopomoci k lásce a zlepšit mezilidské vztahy. Amulet může sloužit i jako prostředek k povzbuzení do práce. Může přinést profesní úspěchy a bohatství.
Amulety mohou být vyrobeny ze dřeva, kamene, kovu, dokonce i papíru nebo látky. Mohou mít podobu anděla, čtyřlístku, podkovy, klíče, prasátka, slona, kočky, koně či jiného zvířete. Také může jít o kříž, pentagram, kruh, měsíc, slunce, nejrůznější mince aj. Mohou vycházet z egyptské symboliky (Hórovo oko), také indické, keltské nebo třeba jihoamerické kultury.

Jako amulety se uplatní i šperky. Půjde-li však o rodinné šperky, nemusejí vždy působit pozitivně. Často v sobě nesou energii svých předchozích majitelů, také jejich bolesti a strasti. Pokud tyto šperky chcete využít, je nutné je nejprve očistit.

Jak očistit ochranný amulet?

Amulety se čistí ve slaném roztoku nebo tekoucí vodě (nejlépe potůčku). Od negativní energie je očistí také plamen svíčky. Amulety se pak nabíjejí při svitu luny nebo za pomoci slunečních paprsků.

Amulet nebo talisman?

Obdobně jako amulet funguje také talisman. Ten však zpravidla nenese nějaký symbol. Energie talismanu nepramení ze symboliky, ale získává se prostřednictvím energetického nabití. Tím může být třeba prosté darování od někoho milujícího někomu milovanému.
Zatímco amulety slouží k ochraně nebo jiným konkrétním cílům, talismany mají obecnější význam. Jednoduše slouží pro štěstí v životě.

Potřebujete ochranu nebo štěstí?
Jestliže máte pocit, že je negativity kolem vás přespříliš a hledáte cesty k radosti, štěstí a spokojenosti, stejně jako amulety či symboly vám mohou být užitečné rady našich věštců a kartářek. Mohou povzbudit proudění pozitivní energie a ukázat vám, jak sebe, své blízké a svoje obydlí chránit před zlými silami.