Okuste magickou koupel v soli

Magický kúpeľ v soli

Sůl k lidskému životu neodmyslitelně patří a snad nikdo z nás si bez ní nedovede představit svůj život. Ne nadarmo se stala i námětem jedné oblíbené pohádky, úsloví „sůl nad zlato“ ukrývá hlubokou moudrost. Přestože nejčastěji sůl používáme v kuchyni k nezbytnému dochucení různých pokrmů, její využití je mnohem širší a své důležité postavení má také v magii.

Sůl a její význam v magii

V magii je sůl velice ceněná především pro svůj celkově očistný charakter. V této oblasti se jí jen tak něco nevyrovná. Co všechno umí? Magické rituály se solí dokážou pročistit prostor od zlých sil, negativní energie, tíživé atmosféry. Používají se především v lidských obydlích, z domova totiž sůl zvládne odstranit všechno špatné a bydlení bude poté mnohem příjemnější, budeme se cítit lépe fyzicky i psychicky, často dojde dokonce k urovnání různých rodinných a partnerských neshod.

Pro tyto rituály se používají buď přímo zrníčka soli, ale vyčištění interiéru je možné provádět také za pomoci solných lamp nebo nádob, které obsahují solný roztok. Nejčastěji se využívá himálajská sůl, která je typická svou zajímavou narůžovělou barvou, ale není to podmínkou.

Očistná koupel se solí nejen pro zdraví

Magické účinky soli však můžeme využít také jinak, a to ve formě očistných koupelí. Ty mají blahodárný vliv na fyzické zdraví a ovlivňují rovněž psychickou pohodu člověka. Pro tuto koupel se většinou využívá sůl z Mrtvého moře, která je považována za nejúčinnější. Obzvláště ceněná je tato sůl pro svůj regenerační vliv na pokožku, ulevuje při nejrůznějších kožních problémem, především atopickém ekzému, lupence, akné a vyrážkách. To ale není vše, pozitivně totiž působí také na pohybový aparát, klouby, pomáhá při revmatických potížích. Tato ozdravná koupel vyniká i relaxačním účinky, uvolňuje psychické napětí a celkově zklidňuje. Kromě příznivého působení na nervový systém tiší svalovou únavu, hydratuje, čistí a silně detoxikuje.

Oblíbená je také Epsomská neboli Glauberova sůl, která je velmi bohatá zejména na hořčík a síran. Koupel v této soli má také široké účinky na lidské zdraví, mimo jiné odstraňuje záněty v těle, tlumí bolest hlavy včetně migrény a pomáhá vylučovat takzvaný hormon štěstí, takže zlepšuje náladu.

Pokud chcete výsledný efekt ještě více umocnit, zkuste si koupel se solí opravdu užít, nechte odplout všechny starosti, každodenní povinnosti a vše, co vás tíží na srdci. Zvolte také příhodné osvětlení, to by mělo být spíše tlumené, použít můžete například čajové svíčky, které ještě prohloubí navození psychické pohody.

A vyzkoušet můžete také další velmi jednoduché magické kouzlo. Na začátku koupeli zapalte svíčku a pomyslete na to, proč koupel se solí provádíte, k čemu nebo od čeho vám mám pomoci. Po ukončení koupele svíčku rituálně sfoukněte.

Jaký magický rituál bude šitý na míru právě vám?
Oslovte věštkyni či kartářku a zjistěte, jaký magický rituál bude šitý na míru právě vám. Možná vám jeho provozování změní život.