Osm základních signálů, že je dotyčný tím pravým

Ako spoznať, že je to ten pravý

1) Shodnete se v základních životních rozhodnutích

Partneři by měli mít alespoň základní shodu v nejdůležitějších životních záležitostech. Proto je třeba si zavčas navzájem říct, jakou má kdo představu. Pokud jeden touží po klidném rodinném životě a dětech, zatímco druhý bych chtěl bez závazků cestovat po světě, pak takový vztah pravděpodobně nebude mít dlouhodobou perspektivu.

2) Váží si vás (a vy jeho též)

Bez toho by to nešlo. Díváte se na vašeho partnera poněkud s despektem, přijde vám hloupé, že dělá gramatické chyby nebo že nezná hlavní města evropských států, zatímco pro vás jsou to základní znalosti? Anebo naopak, zesměšňuje vás občas partner kvůli některým vašim nedostatkům, a to dokonce před ostatními? Pak zpozorněte, protože podmínkou dobrého vztahu je vzájemná úcta a respekt.

3) Jste si jisti svými city

Pokud se sama sebe tážete, jestli ke svému partnerovi cítíte lásku nebo ho vnímáte spíše jako dobrého kamaráda, je to znamení, že to asi nebude ten pravý. Je sice pravda, že největší zamilovanost po určitém čase vždy vyprchá, stále byste ale měla vědět, že city, které k druhému chováte, se dají označit jako láska.

4) Vaši přátelé vám navzájem sednou

Máte nového přítele, ale nesednou vám jeho kamarádi, a proto se vyhýbáte společným akcím? Nebo váš naopak partner nemusí vaše kamarádky a nestojí o jejich společnost? I to může být jedním ze signálů, že takový vztah nemusí dlouhodobě vydržet. Mít určitý okruh společných přátel je totiž také důležité.

5) Cítíte se před ním přirozeně

Předstíráte před svým partnerem, že jste sebevědomá a zábavná, i když ve skutečnosti dáváte přednost klidné práci na zahrádce? Snažíte se na něj za každou cenu udělat dojem? Pak se zamyslete, jestli chcete „hrát divadlo“ do konce života. V přítomnosti milované polovičky byste se měla cítit zcela přirozeně a nenuceně.

6) Rozumíte si v milování

Také intimní soužití je důležitou součástí vztahu. Pokud máte v tomto směru výrazně odlišné požadavky a vaše touhy se zcela rozcházejí, není to pro budoucnost vztahu rozhodně dobré. I když teď si říkáte, že to podstatné není, je pravděpodobně, že už po pár letech se na to budete dívat úplně jinak.

7) Záleží mu na vás

Každý vztah není pouze procházkou růžovou zahradou, ale zákonitě nastanou také chvíle, které jsou obtížné a stresující. A právě tehdy byste si měli být jisti, že vás ten druhý nezklame a bude tu pro vás. Být oporou jeden druhému, to je nezbytný předpoklad fungujícího partnerství. Váš partner by vás měl umět podpořit a mělo by na něj být spolehnutí.

8) Schopnost komunikace

O svém partnerovi byste měla vědět vše podstatné a on o vás. Neměli byste před sebou nic důležitého tajit a měli byste spolu umět dobře komunikovat. Pokud máte pocit, že si s vaším partnerem vlastně nikdy pořádně nepopovídáte a že vám nerozumí, zbystřete.

Je ten pravý?
Je také další možnost, jak zkusit zjistit, zda je dotyčný právě tím pravým. Zkuste si nechat vyložit karty, možná vás překvapí, jaké tajemství odkryjí.