Planetární andělé

Planetárni anjeli

Existuje nespočet andělů, kteří jsou všude kolem nás. Dohlížejí nejenom na lidské bytosti, ale také na zvířata, rostliny, dění na Zemi i ve vesmíru. Andělé jsou spojováni s mnoha oblastmi lidské činnosti, ale přiřazují se také ke dnům v týdnu, rokům nebo celým epochám lidských dějin.

Energie andělů a planet

Andělé se přiřazují také k jednotlivým planetám naší sluneční soustavy, především k těm viditelným. (V tomto pojetí mezi planety řadíme také Slunce a Měsíc.)

Andělé jsou energetickými bytostmi, které nejsou omezeny prostorem ani časem. V každém okamžiku tak mohou být součástí svojí planety, zúčastnit se jejího putování po vlastní oběžné dráze, a současně být přítomny na Zemi a ovlivňovat zdejší dění. Planetární andělé představují jakousi inteligenci planet, která rezonuje se symbolickým významem planety jako takové a spojuje ho s vlastnostmi daného anděla.

Jednotlivé planety a jejich andělé

Slunce – Michael

Slunce je symbolem života, energie a světa. Dalo by se říct, že je jako Bůh. Také jméno anděla (archanděla) Michaela se dá přeložit jako: „ten, kdo je jako Bůh“.
Michael bývá spojován také se zlatem jako dokonalým kovem. Jeho živlem je oheň. Jeho barvou zlatá a žlutá. Je spojován s drahými kameny jako tygří oko, rubín nebo jantar.

Gabriel – Luna

Luna má pro život člověka téměř takový význam jako Slunce. Také Gabriel je nositelem světla (ostatně jako všichni andělé). Jeho světlo se však připodobňuje k měsíčnímu svitu ve tmě, pomáhá osvětlit temnotu, tlumí temné stránky člověka. Ve znamení Luny vládne Gabriel pohybům oceánů, růstu rostlin i oběhu tělesných tekutin.
Váže se ke stříbrnému kovu, také stříbrné či fialové barvě, vodě jako jednomu z hlavních živlů a drahým kamenům v podobě měsíčních kamenů či perel.

Rafael – Merkur

Rafael je ztělesněním vlastností planety Merkur. Je poslem bohů, ovládá mentální procesy. Vládne komunikaci, jazykům a intelektu. Jeho barvami jsou oranžová a žlutá.
Pojí se se zvláštním kovem – rtutí, vzdušným živlem a drahými kameny jako je opál, karneol, topaz či turmalín.

Hagiel – Venuše

Hagiel má chránit před zlem, sjednocuje protiklady a přináší harmonii. Stejně jako Venuše nese v sobě i Hagiel harmonii, krásu a lásku. Pomáhá léčit vztahy, podporuje partnerské soužití a rodinu. Jeho barvou je růžová.
Kovem přiřazeným k Hagielovi je měď, živlem vzduch, drahými kameny pak například růženín, růžový korál nebo smaragd.

Kamael – Mars

Kamael vládne Marsu, planetě aktivity, vášně, touhy nebo boje. Má světlé, ale také své stinné stránky. Někdy bývá spojovaný se samotným satanem, násilím a agresí. K jeho světlým stránkám patří silná vůle, odvaha a schopnost překonávat překážky.
Barvou Kamaela i Marsu je červená, náležejícím kovem je železo, živlem oheň. Spojují se s drahými kameny jako je rubín nebo granát.

Zadkiel – Jupiter

Zadkiel je andělem milosrdenství. Má funkci nebeského bankéře, pomáhá v oblasti financí. Nese v sobě také spravedlnost, stejně jako planeta Jupiter.
Spojuje se s modrou nebo modrofialovou barvou. Jeho živlem je oheň, kovem cín a drahými kameny ametyst, safír nebo tyrkys.

Kassiel – Saturn

Kassiel je vládcem Saturnu, planety překážek a omezení. Je také vládcem času, je přísný a náročný. Je známý také jako anděl slz.
Jeho barvou je tmavě červená až černá. Pojí se s živlem země, z kovů je k němu přiřazováno olovo, z drahých kamenů diamant, uhel nebo onyx.

Jaká je ta vaše šťastná planeta? Jaký anděl je ten váš?

Pokud potřebujete andělskou pomoc, můžete se obrátit na kteréhokoliv anděla. Ten správný se vždy objeví, stačí požádat. Nevíte-li si rady a andělská pomoc nepřichází, může vám ji zprostředkovat i některá z našich
věštkyní
.