Planety a jejich význam v horoskopu

planety

Astrologie jako taková je založena na konstelacích hvězd. Spojuje význam jednotlivých planet s jejich konkrétním postavením v daném okamžiku, s ohledem na konkrétní místo na Zemi. Tak vzniká horoskop.

V tomto článku si stručně představíme význam jednotlivých planet.

Slunce

Slunce je dárcem života, symbolizuje ducha. Postavení Slunce ukazuje naše vlastnosti a schopnosti, díky kterým můžeme zazářit. Může pomoci s volbou vhodného povolání. Slunce nám dává pocit vlastní jedinečnosti, posiluje sebevědomí.
Slunce bývá spojováno s mužským principem, může vysvětlovat vztah k otci. Značí také vlastní ego.
Váže se ke znamení Lva.

Měsíc

Postavení Měsíce v horoskopu naznačuje to, co nám dává pocity bezpečí a jistoty. Ukazuje, jak odpočívat. Reflektuje také vztah k vlastnímu tělu. Jestliže Slunce vládne rozumu, Měsíc vládne instinktům a citům.
Měsíc je planetou plodnosti. Je symbolem ženství, je propojený s matkou a také dětstvím.
Luna náleží ke znamení Raka.

Merkur

Merkur je planetou rozumu a komunikace. Ovládá mozek, ale také jazyk nebo sluch. Symbolizuje intelekt, ukazuje, jak pracuje naše mysl.
Merkur spojuje ženský a mužský princip. Symbolizuje vztahy se sourozenci a dalšími příbuznými.
Váže se ke znamení Panny a Blíženců.

Venuše

Venuše je planetou lásky. Vyjma Měsíce v sobě nese nejvíce ženskosti, má v sobě i krásu či smyslnost. Je spojována s uměním, ale třeba také s marnivostí.
Venuše poukazuje na naše partnerské vztahy, ale také finanční otázky.
Je spojována se znamením Býka a Vah.

Mars

Mars je symbolem činnosti, také odvahy, boje a moci. Nese tvůrčí i ničivou energii. Poukazuje na to, jak využíváme svoji sílu, jakým způsobem dosahujeme svých cílů.
Symbolizuje mužnost, sílu, také sexualitu nebo agresivitu.
Mars se pojí se znamením Berana.

Jupiter

Jupiter je planetou moudrosti a blahobytu. Označuje se také jako planeta štěstí. Povzbuzuje pozitivní vlastnosti, také optimismus a nadšení.
Je spojován se znamením Střelce.

Saturn

Saturn je planetou překážek a povinností. Nese kruté aspekty, pesimismus, opatrnost, ale také zodpovědnost, spravedlivost a smysl pro řád. Může znamenat omezení, zklamání a strach. Vyzdvihuje trpělivost a rozvážnost.
Váže se ke znamení Kozoroha

Uran

Uran symbolizuje změnu, v pozitivním i negativním smyslu. Nese v sobě neklid, nevypočitatelnost, také originalitu.
Pojí se se znamením Vodnáře.

Neptun

Neptun je planetou božství, která poukazuje na vyšší síly. Vyzdvihuje duchovní a meditační cvičení.
Neptun je spojován s iracionalitou, také senzitivitou či uměleckým talentem. Může se pojit i se závislostmi či psychózami.
Váže se ke znamení Ryb.

Pluto

Pluto je planetou lidského ducha. Symbolizuje věčný koloběh života. Posiluje ty špatné, ale i ty dobré vlastnosti člověka. Může poukazovat na transformaci, ale také zradu, agresi nebo posedlost.
Pojí se se znamením Štíra.

Co říkají planety o vás a vašem životě?
Jaké bylo postavení planet v době vašeho narození? Jaké vlastnosti přinášejí do vašeho života? Zeptejte se některého z našich zkušených astrologů. Stačí zavolat a dozvíte se o konkrétním působení planet víc.