Pluto – trpasličí planeta, která vládne podsvětí

pluto

Trpasličí planeta, která už ale planetou není

Ještě donedávna se ve škole děti učily, že Pluto je devátou a zároveň nejvzdálenější planetou naší sluneční soustavy. O tento titul ale v roce 2006 přišlo a kvůli svým vlastnostem bylo přeřazeno do kategorie s názvem „trpasličí planety a plutoidy“.

Toto vesmírné těleso se skládá hlavně z kamene a ledu. Je poměrně malé, proti naší oběžnici – Měsíci – je pouze zhruba třetinové. Proto také bylo objeveno poměrně pozdě, stalo se tak až roku 1930. O objev se zasloužil americký astronom Tombaugh, jméno tomuto kosmickému tělesu ale vymyslela jedenáctiletá anglická školačka.

Kolem Pluta obíhají měsíce a je jich známo dohromady pět, poslední z nich byl zjištěný až před nedávnem, událo se tak totiž až v roce 2012. Největší měsíc se jmenuje Charon.

Je symbolem smrti i znovuzrození

Vzhledem se své obrovské vzdálenosti od Slunce a poloze až na samotném okraji Sluneční soustavy má toto vesmírné těleso vztah k záhadám a tajemnu. Jeho kosmické vědomí zná to, co my netušíme, protože ze své pozice dokáže dohlédnout mnohem dále do vesmíru. Zároveň je na hranici mezi vědomím a podvědomím a také naším světem a paralelními vesmíry.
Pokud uskutečníme magické rituály pod vládou Pluta, jejich cílem bude především nahlédnout do vlastního nevědomí a duše, pochopení sama sebe, ale také poznání jiných světů a dimenzí. Tyto rituály by se měly uskutečnit v úterý, protože to je den, kterému Pluto vládne.

Vlastnosti Pluta

Podobně jako k jiným nebeským tělesům, také k trpasličí planetě Pluto se vztahují určité vlastnosti. Uveďme si alespoň ty hlavní z nich.

Barva

Plutu náleží odstíny tmavohnědé a tmavočervené.

Místa

K Plutu se váží takové polohy, které na nás nepůsobí právě optimistickým dojmem, naopak v nás vyvolávají spíše pocity jako stísněnost či strach. Jedná se například o bažiny a rašeliniště, katakomby, jeskyně, doly, propasti, sopky či sklepy.

Kovy, nerosty a minerály

K této trpasličí planetě se vztahuje plutonium, uran, antimon a radium. Z nerostů a minerálů jsou to zejména ty, které mají tmavé zbarvení, především hnědé a temně červené, případně také černé. Konkrétně to je granát, magnetovec, krevel, sopečné sklo – obsidián, černé perly a černé diamanty.

Zvířata

Z říše zvířat jsou pod vlivem Pluta ti tvorové, kteří žijí alespoň zčásti ukryté pod zemí, případně v jeskyních či puklinách. Patří sem pavouci, mravenci a termiti. Dále obojživelníci a plazi – mlok, ještěrka, štír.

Rostliny

Z flóry jsou Plutem ovlivněny zejména ty rostliny, které se vyznačují chlupatými listy nebo plody, dále rostliny s regeneračními účinky na lidské zdraví. Konkrétně se jedná o mechy a kapradí, broskev, meruňku, kontryhel, zimostráz, áron či aloe veru. Pluto vládne také rostlinám, které se vyznačují halucinogenními účinky.

Nejen Pluto a další vesmírná tělesa ovlivňují naše chování a jednání.
Pokud potřebujete poradit s vaší aktuální životní situací, vhodnou volbou je i rada zkušené věštkyně, která dokáže podobně jako Pluto nahlédnout až do nevědomí.