Pohled do minulosti. Jak může být užitečný?

Pohľad do minulosti.

Člověk by měl žít v přítomnosti, bezpochyby. Jenomže někdy je přítomnost určena neblahou minulostí. A co hůř. Někdy o té minulosti, která negativně ovlivňuje naši přítomnost, ani nevíme. Co s tím? Prostě se musíme ohlédnout. Pohled do minulosti může být užitečný i pro přítomný život. Může pomoci rozřešit celou řadu složitých životních situací.

Zbavte se minulosti

Minulost je něco, co nejde změnit. Přesto se někdy vyplatí se minulostí zabývat. Díky tomu pak můžeme změnit stávající programy chování, můžeme se oprostit od strachu a začít skutečně vytvářet novou budoucnost. Jedině návratem zpět se můžeme zbavit břemen minulosti.
Pohledem do minulosti můžeme také využít to pozitivní, můžeme uplatnit všechny své bývalé úspěchy a získané dovednosti. To platí nejenom pro tento život, ale také pro životy minulé.

Proč se vracet do minulosti?

Mnoho z nás zážitky z minulosti uměle potlačuje, především ty negativní. Nechceme vidět, že nám v minulosti někdo ublížil, že nás něco ranilo. Jenže pokud to pouze potlačíme, nemůžeme se s tím skutečně vyrovnat.

Někdy si neseme útrapy a ranění dokonce z minulých životů, většinou o tom člověk ani sám neví. Chráníme tak svoji psychiku. Jenomže podvědomě se tím můžeme trápit.

Pokud se vrátíte do minulosti, můžete se zbavit nejenom samotného problému, ale také jeho příčiny. Pokud před problémem nebudete zavírat oči a podíváte se na něho s odvahou, snáze se ho můžete zbavit. Každou minulou potíž můžeme zpracovat a negovat její působení v přítomnosti.

Jak se zbavit starých břemen?

Nemá smysl se utápět v myšlenkách na minulost. Již jsme zmínili, že mnoho vzpomínek je ukrytých v podvědomí a člověk je za běžných okolností nedokáže vidět. S užitečným pohledem do minulosti pak mohou pomoci různé formy terapie a terapeuté, kteří mají schopnost vidět svým vnitřním zrakem. Zkušený terapeut také dopomůže ke vstřebání i těch nejméně příjemných životních událostí.

Terapeutickým pohledem do minulosti ztratí minulé zážitky svoji sílu. Uvědomíte si, že nejdůležitější je přítomnost. Minulost se stane něčím, co je částečně mimo vás. Můžete se oprostit od toho zlého a využít to dobré.

Jako forma terapie mohou fungovat i věštecké metody. K pohledu do minulosti tak může být prospěšný také věštec nebo věštkyně. Jako pomůcka s pátráním po minulých událostech, které však ovlivňují naši přítomnost, může pomoci i klasické kyvadlo nebo tarotové karty.

Pohled do minulosti – návod pro vás
Pokud máte pocit, že je vaše minulost pro vás břemenem, obraťte se na některého z našich věštců, věštkyň či kartářek. Pohled do minulosti vám může odlehčit od starých poranění, má léčivou sílu. Zbavíte-li se negativního působení minulých zážitků, bude se vám lépe žít i v přítomnosti.