Přeprogramujte svou mysl a změňte tak svůj život

Silvova metóda kontroly mysli

Určitě už jste slyšeli tvrzení, které praví, že vše je v naší hlavě. A dokonce existuje propracovaná metoda, která se zabývá právě tím, jak „přeprogramovat“ naše myšlení tak, abychom dosáhli vytyčených cílů, splnili si své sny a změnili svůj život k lepšímu. Říká se jí Silvova metoda kontroly mysli (zkráceně pouze SMKM).

Alfa frekvence je základ

Silvovu metodu vyvinul José Silva, který pocházel z texaské americko-mexické rodiny. Sice neměl patřičné vzdělání, ale zajímal se o radiotechniku a zároveň o psychologii. Tyto dvě zdánlivě zcela odlišné disciplíny dokázat spojit a vytvořil způsob, jak ovládat svou vlastní mysl tak, aby z toho měl dotyčný člověk prospěch a byl úspěšným ve svém životě. Princip spočívá zjednodušeně v tom, že nejprve je třeba se naladit na tzv. alfa frekvenci. Tu zná a zažívá úplně každý, nejčastěji v průběhu usínání nebo naopak probouzení či třeba při relaxaci. Jakmile se podaří dosáhnout této doslova zázračné frekvence, několikrát se zopakuje to, čeho chceme dosáhnout. Je důležité formulovat větu v přítomném čase. „Chtěl bych být zdravý“ nebo „Jednou budu zdravý“, to je tedy špatně, nahradíme to správnějším „Jsem zdravý“ nebo klidně „Cítím se skvěle a v kondici“. Takto zformulovanou větu ještě několikrát zopakujeme a představujeme si, že je již realitou. Poté opět z hladiny alfa vystoupíme.

Zdá se to jednoduché a ono to snadné skutečně je. Tímto způsobem totiž dochází k „přeprogramování naší hlavy“ a podvědomých vzorců, které jsou v ní uloženy a kterými se náš mozek řídí. V naší mysli tak dojde ke změně a začne pracovat s námi vyslovenou větou jako se skutečností. A to záhy vede k tomu, že naše přání se postupně skutečností opravdu stane.

Naučit se dá ledacos

Silvova metoda může změnit život úplně každému. V dnešní době jsou navíc dostupné kurzy, kde se s ní člověk může blíže seznámit, naučit se rychle navozovat alfa frekvenci a správně vyslovovat své touhy, které si chce splnit.

Co všechno lze takto ovládat? Je možné kontrolovat svůj vlastní spánek, naučit se rychle a bez dlouhého převalování usnout, výrazně prohloubit kvalitu spánku, zamezit nočním můrám nebo si dokonce v hlavě nastavit čas probuzení. Tato metoda ale umožňuje i kontrolovat stav bdělosti, konkrétně například načerpat energii a odbourat únavu během náročného dne, a to bez potřeby okamžitého odpočinku nebo kofeinového dopingu.

Oblíbené jsou také tzv. paměťové háčky, což je jednoduchá technika zlepšující paměť a usnadňuje například zapamatovat si delší nákupní seznam, čas a místo pracovního setkání, telefonní čísla a podobně. Jako zrcadlo mysli se pak označuje technika, která má za úkol ovlivňovat budoucí události a situace. S její pomocí si mimo jiné můžeme zajistit, že při cestě na důležitou schůzku neuvízneme v dopravní zácpě, na dovolené nám bude přát příjemné počasí nebo hravě zvládneme přijímací pracovní pohovor bez zbytečného stresu. Takto můžeme ovládat náš život, aby byl kvalitnější a pro nás samotné snazší a abychom byli více spokojení, sebevědomí a vyrovnaní.

Toužíte změnit svůj život, ale nevíte, jak na to?
Chtěli byste něco udělat jinak, ale bojíte se učinit krok do neznáma? S pomocí věštkyně to může být mnohem snazší.