Sůl – jednoduchá ochrana prostoru před zlými silami

sol ocista

Možná se necítíte dobře ve svém domově a hledáte cesty, jak z něho udělat energeticky čisté, láskyplné a útulné místo. Nemusíte přitom využívat žádné složité magické pomůcky a učit se s nimi pracovat. Vystačíte si s obyčejnou solí. Sůl je totiž nad zlato. A nejenom v pohádkách.

Základní magický prostředek

Sůl, bílé zlato, je darem přírody, který je dostupný každému. Je všudypřítomná, ve stejném poměru jako v oceánu se vyskytuje také v krevní plazmě člověka. Představuje nejenom základní ingredienci v kuchyni, ale také základní magický prostředek. Má totiž výhodnou krystalickou strukturu. Krystalická struktura dává soli očistné účinky. To je také důvodem, proč sůl nachází uplatnění v nejrůznějších očistných rituálech. Krystalická struktura soli také umožňuje snadné energetické nabíjení.

Sůl je spojena s živlem Země (pokud půjde o mořskou sůl, bude se vázat na živel Země a navíc i živel Vody). Živel Země dává soli energii a duchovní sílu. Sůl je symbolem čistoty a ochrany, také pevnosti, rozhodnosti a věrnosti.

Jak sůl využít?

Sůl se v magii využívá nejrůznějšími způsoby. Tím nejjednodušším způsobem ochrany obydlí je tzv. solná hradba. Stačí několik zrníček soli v lince nasypat pod práh hlavního vchodu. Symbolicky tak celý dům ochráníte před negativní energií a nadpřirozenými bytostmi.

Pokud chcete chránit místnost, můžete sůl vsypat do misky a nechat ji v misce dlouhodobě (nejlépe v některém z rohů). Sůl do sebe nasává negativní energie, pohltí temné síly, ale také nežádoucí emoce, energie vyvolané konflikty, hádkami apod. Pro očistu místnosti stačí sůl ponechat v prostoru po dobu dvou dnů, ale můžete ji tam nechat i několik měsíců. Čas od času byste ji pak měli vyměnit.

Sůl můžete využít i k magickému očistnému rituálu, když ji rozsypete po podlaze a pak smetete spolu se vším špinavým, zlým a špatným. Tento rituál by vám měl pomoci při útoku nehmotných zlých sil.

V případě, že máte pocit, že vám ublížil nějaký člověk mimo váš domov, nebo vás dokonce někdo přímo uhranul, základní ochranou je očista rukou. Neberte do dlaní trochu soli a důkladně ji v rukou promněte tak, jako když si ruce omýváte vodou. Nakonec zbytky soli ještě opláchněte. Účinek rituály posílíte tím, že budete v duchu myslet na to, jak se očišťujete, jak odpouštíte a cítíte lásku vůči všemu živému.

Očistná lázeň

V solném roztoku můžete čistit od negativní energie nejrůznější předměty, starožitnosti, šperky, také nejrůznější amulety a talismany. Očistná solná lázeň pomůže i přímo vám, pokud se v ní vykoupete.

Jak se zbavit zlých sil?
Pokud vám tyto jednoduché očistné rituály se solí nepomáhají nebo cítíte, že potřebujete něco silnějšího, můžete se obrátit na naše věštkyně, kartářky a léčitelky. Mnohé z nich dokážou odebrat negativní energie, očistit prostor (i na dálku) a také rozzářit vaši auru.