Tajemný a obrovský Jupiter

jupiter

Nejenom Slunce a Měsíc, ale všechna nebeská tělesa silně ovlivňují náš život. V astrologii mají důležitou roli také planety naší sluneční soustavy, jejich pozice v okamžik narození člověka předurčuje celý jeho osud i charakterové vlastnosti. Sílu jednotlivých těles ve vesmíru lze také využít při magických rituálech. Každé z nich má jinou charakteristiku a vládne jinému dni.

Jupiter – plynný obr naší soustavy

Jupiter je vůbec největší planetou naší soustavu, je to pátá nejvzdálenější planeta od samotného Slunce. Je pojmenovaný podle římského boha nebes, hromu a vesmíru. To byl vůbec nejdůležitější bůh starověkého Říma, kterému podléhal veškerý děj.

Tento plynný obr je třetím nejjasnějším objektem, který můžeme spatřit na noční obloze. Jasnější už jsou pouze Měsíc a Venuše. Nachází se kolem něj prstence, které ale pouhým okem nespatříme. Probíhají na něm atmosférické bouře, které způsobují krásné pestré zbarvení planety. Největší bouří je Velká ruda skrvna, tu pozorovali lidé ze Země dokonce už v 17. století. Zatímco Země má pouhou jedinou oběžnici, kolem planety Jupiter obíhá nejméně 69 měsíců.

Jupiter ve vztahu k magii

Jupiter vládne čtvrtku. Pod vlivem této největší planety sluneční soustavy je čtvrtek ideálním dnem pro magické rituály, které se týkají práce – jedná se především o pomoc při hledání nového zaměstnání, dosažení pracovní úspěchu a postoupení výše v kariérním žebříčku. Čtvrtek je zároveň nejvhodnějším dnem pro přičarování peněz, blahobytu, hojnosti nebo dokonce luxusu. Zároveň můžeme v tento den provádět magické úkony, jejichž cílem je duchovní růst, osvícení či posílení naší víry.

Planetě Jupiter náleží modrá, fialová a zelená barva. Ovlivňuje prosperitu, pokrok, zdokonalení sama sebe, celkové zlepšení stávající situace, ať již po stránce finanční nebo pracovní. Souvisí s ní také pravda, spravedlnost a pozitivní přístup k životu.

Není to ale zdaleka vše. Je to zároveň planeta harmonie, souladu a celkové vyrovnanosti. Kromě jiného ovlivňuje také ambice, touhu po úspěchu a prosperitě, pomáhá nalézt ty správné příležitosti k rozvoji. Ovládá ale také náhodu, volný čas a filozofické smýšlení.

Další vlastnosti Jupitera

Tak jako je tomu u jiných nebeských těles, také k Jupiteru náleží určité nerosty, kovy, rostliny a zvířata. Uvedeme si alespoň ty nejdůležitější.

Nerosty

Jupiteru náleží nerosty, které se vyznačují modrými, zelenými a fialovými odstíny. Jsou to hlavně drahokamy safír a smaragd, ale také beryl či zelená odrůda jaspisu.

Kovy

Hlavním planetárním kovem Jupiteru je cín. Nesmíme ale zapomenout také na drahé kovy – stříbro a zlato. Dalším kovem je méně známé kadmium.

Rostliny

Ze stromů je nejdůležitější oliva. Ale náleží sem také topol, třešeň, buk, dub, bříza, habr, jilm a líska. Jupiter ovlivňuje i některé obilniny – pšenici a ječmen. Má vliv rovněž na další rostliny, zmínit je třeba ještě jahody, pohanku nebo léčivou mátu.

Zvířata

Z říše zvířat vládne těm tvorům, pro které je typická mírná povaha a které lze ochočit. Patří sem hlavně ovce a slepice. Z ptactva vládne vznešenému pávu, ale vliv má také na orla, čápa či pelikána. Pod Jupiter spadá také slon a jelen, z vodních tvorů především sumec a delfín.

Jak jste na tom a jaký je váš výhled do dalších dnů?
Každý z nás je pod vlivem některého nebeského tělesa. To se podílí nejenom na tom, jaký je samotný člověk, ale jak mu zrovna je. Pokud se zrovna cítíte pod psa, je možné, že za to může konstelace hvězd a planet. Jak jste na tom a jaký je váš výhled do dalších dnů, to vám může zjistit věštkyně zkušená v astrologii.