Tarot magické brány – recenze

Tarot magické brány
Mezi širokou plejádou tarotových balíčků jistě nezapadne Tarot Magické brány, který vytvořil známý kosmopolitní umělec Ciro Marchetti. Tento výtvarník pochází z Velké Británie, kde studoval umění a také obdržel několik uměleckých cen. Svá díla však tvořil po celé Evropě nebo v Jižní Americe, aby se usídlil ve Spojených státech. V USA otevřel agenturu designu a nadále se věnuje svému vizionářskému umění. Příkladem jsou i jeho tarotové karty.

Jak vypadá Tarot magické brány?

Tarot magické brány vychází z klasického Rider Waite Smith tarotu, avšak prostřednictvím obrázků ho Ciro Marchetti plní magickými výjevy a zavádí nás tak do říše fantazie. Fascinující obrázky, propracované do nejmenšího detailu, skutečně dokážou probouzet fantazii a v mysli promítat obrazy, o kterých jsme dosud neměli ani tušení. Odkrývají věci, které byly doposud skryté, přesto tu byly. Zavádějí nás do tajemného světa, který je však součástí toho našeho.

Autor balíčku Ciro Marchetti vytvořil karty pomocí moderních digitálních technologií, obdobně jako to udělal u svého Zlatého tarotu. Ten je již v současnosti považovaný za klasiku a kultovní tarotový balíček. Patří k nejoblíbenějším tarotovým balíčkům vůbec a Tarot magické brány se mu značně přibližuje.

Za pozornost však nestojí pouze karty, ale také doprovodná kniha s mimořádnou informační hodnotou. Její autorkou je Leisa ReFalo, která autorovi balíčku s texty pomáhala. V knize nechybějí informace o každé kartě, obecném významu, negativním obráceném významu karty, také astrologické nuance, elementy, planety, znamení zvěrokruhu nebo čísla. Výklad karty ještě doplňuje modelový příklad, na kterém je okamžitě vidět, jak karty fungují.

Kniha je velkou studnicí moudrosti o tarotu. Nabízí přehledné, stručné, ale přitom ucelené informace. Ty navíc provází řada praktických návodů a inspirace pro práci s kartami. Najdete zde i cvičení zaměřená na prohloubení intuice a schopnost soustředění. Hodit se budou také informace o tom, jak o své tarotové karty pečovat, jak je čistit nebo nabíjet energií.

Tarotový zážitek

Pozoruhodné obrázky Tarotu magické brány fungují skutečně jako brána – brána do světa fantazie, kreativity a intuice. Jsou branou do skrytých světů, kde vládne moudrost, pravda a čistota. Stanou se proto skvělým duchovním společníkem na cestě životem. Ocení je však nejenom duše, ale také mysl toužící po poznání.

Výklad Tarotu magické brány přitom slibuje mimořádný emoční zážitek.

Na co se ptát?

Tarotové karty dokáží odpovědět mnohé otázky ze života, zejména ty, které život samotný přesahují. Dostávají se až za hranice běžné reality, kde se stírají rozdíly mezi minulostí, přítomností a budoucností.

Chcete vyložit karty?
Pokud máte otázky, které neumíte zodpovědět, mohou vám být užitečné i tarotové karty v rukou našich kartářek. Nemusíte mít vlastní karty, nemusíte znát nic o výkladu karet, stačí zavolat a přijmout sdělení, které vám karty chtějí předat.