Tři červené drahé kameny, které stojí za pozornost

Červené kamene a ich magická moc

Drahokamy, které se mohou pyšnit různými odstíny červené, patří v přírodě k těm vůbec nejvzácnějším. Svou výraznou barvou, která často připomíná plameny ohně, však již od pradávných dob poutaly pozornost člověka, který je vyhledával. Drahé kameny červených barevných tónů nalezly své uplatnění ve špercích včetně korunovačních klenotů v různých zemích světa. Ale lidé je používali také při magických rituálech a k léčení různých zdravotních neduhů.

Červená barva symbolizuje energii, nespoutanost, dynamiku, sílu, dominanci až dravost, opravdovou vášeň, touhu, sebevědomí a odvahu.

Rubín

Tento krásný a drahý kámen svých charakterem náleží elementu ohně. Má schopnost prohlubovat lásku, otevírat lidské srdce, dává sílu, povzbuzuje, napomáhá sebevědomí a sebevyjádření. Je to také důležitý ochranný kámen, působí proti veškeré negativní energii, zlým silám a špatným úmyslům. Červený rubín dokáže podpořit intuici a je i průvodce každodenním životem, kdy usnadňuje překonávat různé životní překážky. Tak jako ostatní magické kameny, také rubín je zapotřebí pravidelně nabíjet, aby si uchoval svou tajuplnou moc. V tomto případě se doporučuje jej očistit pod tekoucí vodou a posléze nechat přibližně dvě hodiny vystavit na přímém slunci.

Červený turmalín

S červeným turmalínem se můžeme setkat také pod názvem rubelit. Také on stejně jako rubín náleží elementu ohně. Je to kámen podporující chuť do života, dodává energii, zlepšuje celkovou vitalitu a sílu, povzbuzuje odvahu, zároveň je to ale kámen lásky a harmonických partnerských vztahů. Je výborným pomocník proti stresu, pročišťuje mysl od negativních myšlenek, napomáhá pochopit sama sebe a udržuje zdravý nadhled. Je to tedy kámen, který se hodí ke každodennímu použití, navíc také on dokáže pohlcovat negativní vibrace.

Český granát

S českou zemí je provázán český granát neboli pyrop, který si však našel své nadšence po celém světě. Okouzlí nejenom svou krásou a sytou průhlednou červenou barvou, ale také on je důležitým kamenem v magii a léčitelství. Všechny tyto aspekty lze propojit v jeden harmonický celek, a to v půvabné podobě šperku – náušnic, přívěsku, náramku nebo třeba prstenu. Takový klenot je totiž nejenom líbivý, ale zároveň v sobě ukrývá i magické a léčivé schopnosti. Český granát je vynikajícím ochranným talismanem, který ochraňuje před zlými úmysly a před neštěstím a nezdarem. Dokáže přivolat lásku či udržet stávající partnerský vztah v harmonii, posiluje vášeň a touhu, pomáhá překonat únavu i stavy vyčerpání. Jeho nositel bude vyrovnanější, se zdravým sebevědomým a bude mít dobrý úsudek.

Chcete poradit?
Trápí Vás zdravotní potíže nebo jste pod trvalým tlakem a neustále ve stresu? Nechte si poradit, který kámen by Vám mohl pomoci, abyste se cítili lépe.