Venuše, jitřenka nebo večernice?

venuse

Venuše je jménem řecké bohyně lásky a krásy, ale také jménem planety lásky. Své jméno planeta dostala podle toho, jak jasně svítí na obloze. Vyjma Měsíce není mezi hvězdami jasnější objekt. Venuše je krásnou ozdobou noční oblohy. Její krásu lze obdivovat večer nebo ráno. I proto se jí říká také jitřenka nebo večernice.

Sestra Země

Venuše bývá někdy označována také jako sestra Země. Je totiž planetě Zemi podobná, svou velikostí, objemem i hustotou. Odhaduje se, že obě planety vznikly ve stejné době, mají stejný původ. Navíc je Zemi nejblíže. Lidským okem lze však pozorovat pouze hustou atmosféru, která celou planetu Venuši obklopuje.

Ženská planeta

Venuše je planetou lásky a krásy, jednoznačně se pojí s ženským principem. Nese v sobě celou řadu ženských prvků – vedle lásky a krásy jde také o harmonii, estetické cítění, umění, citlivost nebo radost a blahobyt. Planeta leží v sektoru lásky. V horoskopu vyjadřuje také záliby. Může se pojit i s marnivostí, lenivostí nebo vulgaritou.

Venuše v horoskopu

Venuše probouzí lásku, ale i soucit. Dokáže harmonizovat vztahy. Vyrovnává rozdíly mezi partnery, ale i jednotlivými lidmi celého lidstva. Nese v sobě také přirozenou smyslnost. Vliv Venuše se odráží ve vztazích, v chování k ostatním, ale také v chování ostatních vůči nám. Promítá se i do přitažlivosti člověka pro ostatní.

Venuše ukazuje na to, jak umíme milovat a projevovat své city. Vypovídá také o tom, jak navazujeme vztahy, kdo nás přitahuje a kdo ne.

Venuše v osobním horoskopu poukazuje na citově orientovaného člověka. Často ho také přitahuje krása a umění. Vyznává pohodlí. Pokud jde o muže, přináší mu Venuše schopnost vnímavosti a empatie. Muž pod vlivem Venuše bude ovládat komunikaci, bude taktní a zdvořilý. Nebude mu chybět ani radost ze života.

Planetě Venuši trvá 225 dní, než projde všemi znameními horoskopu. V jednom znamení setrvá asi 19 dnů. Nejsilněji se Venuše projevuje ve znamení Býka, Vah a Ryb. Naopak ji poškozuje znamení Berana nebo Štíra (znamení pod vlivem Marsu). Láska se pak může měnit v nezdravou touhu, touhu po opojení a smyslových požitcích. Může ji vystřídat také lhostejnost a sobectví. Krása se může poškodit až do roviny marnivost, lenivosti a nepořádku.

Jak ovlivňují planety váš život?

Celý horoskop je postaven na působení jednotlivých planet. Postavení planet v okamžiku vašeho narození ovlivňuje vaši osobnost, chování i vnímání světa. Může vypovědět mnohé o vašem životě a může vám být užitečné nejenom v oblasti lásky, ale i mnoha dalších sférách.

Chcete vědět víc?
Zajímá vás, jak planety ovlivňují váš život? Máte zájem o osobní horoskop? Obraťte se na naše zkušené astrology, předají vám poselství hvězd určené jen a jen pro vás.