Jídelníček podle hvězd II

horoskop jedálniček

MMáte na něco chuť, ale nevíte na co? I v tomto vám můžou pomoci hvězdy. Z horoskopu lze vyčíst hodně, třeba i to, co vám chutná. Nevěříte? Ověřte si to v našem „horoskopu na talíři“. V tomto článku přinášíme horoskop pro druhou polovinu znamení zvěrokruhu.
Ano, horoskop může přiřadit k jednotlivým znamením zvěrokruhu také konkrétní pokrmy nebo potraviny. Každé znamení zvěrokruhu má totiž určité chutě, stravovací návyky nebo styl vaření. Horoskop, který pomůže určit, co si dát na talíř, je tady!

Tento horoskop je určený pro druhou polovinu znamení zvěrokruhu.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Váhy rády poznávají nové chutě a potraviny. Neodpustí si dezerty a sladkosti. Sladká chuť je pro váhy vysoce přitažlivá. Mají také rády, když jídlo nejenom skvěle chutná, ale také vypadá.
Potraviny vhodné pro váhy: tvaroh a tvarohové sýry, celozrnné obiloviny, rýže, broskve, hrášek, petržel, semínka, jalovec, kopřiva, meduňka

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři patří k nočním vyjídačům ledničky, jídla si dopřávají hojně, stejně tak vyžadují i hutné chutě a dostatek koření. Pokud jde o dochucování, patří štíři k mistrům.
Potraviny vhodné pro štíry: klíčky, celozrnné obiloviny, bílé maso, pravá čokoláda, rybíz, lesní plody, kakao, květák, zelí, česnek, křen, bazalka

Střelec (23. 11. – 21. 12)

Střelci jsou experimentátoři, kteří rádi objevují nové chutě. V jídle jim chybí disciplína a tak je často trápí i zažívací potíže. Ať už jedí cokoli, měli by to střelci jíst s mírou.
Potraviny vhodné pro střelce: nízkotučné mléčné výrobky, bílé maso, mandarinky, rajčata, paprika, cuketa, švestky, meruňka, čekanka

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh vyznává kulturu stolování. Vyhovuje mu klidná přátelská atmosféra. Také jídlo mu bude chutnat spíše jemnější, bez výrazných chutí a vůní.
Potraviny vhodné pro kozorohy: sýry, jogurty, kefír, ryby a mořské plody, celozrnné pečivo, avokádo, jablka, celer, petržel, bazalka

Vodnář (21. 1 – 19. 2.)

Vodnářům vyhovují zdravé pokrmy, ocení lehké jídlo a výživné potraviny. Vyžívají se v chutích rozličných druhů ovoce a zeleniny.
Potraviny vhodné pro vodnáře: feta, tvaroh, kuřecí maso, celozrnné obiloviny, pohanka, cuketa, meruňky, černý bez, ovoce a zelenina vůbec

Ryby (20. 2. – 20. 3)

Ryby mají většinou jiné zájmy než jídlo. Jde jim více o to, jak jedí než o to, co jedí. Pro své zdraví by ryby měly dbát na dostatek tekutin, ne vždy se jim to daří.
Potraviny vhodné pro ryby: jogurty a mléčné dezerty, kuřecí maso, ryby a mořské plody, grahamové pečivo, hrušky, hloh, špenát, brokolice, skořice

Další znamení naleznete v předešlém článku.

Osobní horoskop
Chcete vědět z horoskopu více než jenom to, co si dát k obědu? Kontaktujte naše astrology. Budete překvapeni, co všechno dokáže horoskop odhalit. 

Mohly by vás zajímat i tyto články: