Jídelníček podle hvězd

horoskop jedálniček

Kolikrát už jste se ptali, co všechno lze vlastně vyčíst z postavení hvězd v okamžiku vašeho narození? A kolikrát už jste byli překvapeni, jaké informace může horoskop dát? Jistě mnohokrát a jistě vás horoskop ještě mnohokrát překvapí. Možná i tento, který jsme pro vás připravili.
Přinášíme horoskop pro všechny gurmány, fajnšmekry a milovníky jídla. Jde o horoskop, který bude užitečný, pokud si sestavujete vlastní menu, jídelníček nebo třeba plán hubnutí. Může být inspirací – abyste okusili něco, co jste ještě neokusili. Je příležitostí k novým kulinářským objevům.

Tady je horoskop na talíři – pro prvních šest znamení zvěrokruhu. Další znamení najdou informace v pokračování našeho článku.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beran je znamením akce. Beranům nesedí dlouhá příprava jídla. Také často rychle jedí. Jejich ohnivé znamení jde ruku v ruce s ostrými pálivými chutěmi.
Potraviny vhodné pro berany: tvaroh a tvarohový sýr, kuřecí a krůtí maso, obiloviny, žitné pečivo, ananas, jablka, řeřicha, hořčice

Býk (21. 4. – 20. 5.)

Býky charakterizuje velký apetit. Jídlo pro ně není prioritou, ale umí si je vychutnat. Ocení nové recepty a způsoby přípravy. Z chutí bude býk vyznávat především sladkou.
Potraviny vhodné pro býky: feta a podobné sýry, telecí maso, drůbež, celozrnné pečivo, avokádo, švestky, čočka, bazalka

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Blíženci v sobě mají kreativitu, kterou umějí ocenit i v jídle. Stravují se různorodě, často i nezdravě. Blíženci si klidně dají tučné pokrmy a nevyhýbají se ani přejídání. Mají rádi neobvyklé kombinace chutí.
Potraviny vhodné pro blížence: francouzské sýry, hovězí maso, hovězí játra, ryby, meruňky, jahody, rybízové plody, máta

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rak je znamením silně orientovaným na rodinu, také mu sedí tradiční domácí pokrmy. Miluje rodinné recepty, je mu vcelku jedno, jestli jde o slané nebo sladké pokrmy, vařené, pečené nebo smažené.
Potraviny vhodné pro raky: tavený sýr, tofu, červené maso, ovesná kaše, kořenová zelenina, dýně, zelený salát, špenát, rozmarýn

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Lev je gurmánem, který se rád pohybuje ve společnosti a také rád navštíví dobrou restauraci.
Společnost při stolování je pro lva důležitá. Budou mu vyhovovat výživné, energeticky bohaté pokrmy.
Potraviny vhodné pro lvy: podmáslí, telecí maso, ryby, losos, tuňák, kvalitní uzeniny, tykev, citrusy, ořechy, pohanka, slunečnicová semínka

Panna (24. 8. – 23. 9.)

Panna je znamením typickým praktičností. Nesedí jí experimentování. Naopak se vyžívá v tradičních potravinách a chutích. Panna nezřídka trpí citlivým zažíváním, dle toho také vybírá, co na talíř.
Potraviny pro panny: jogurty, kefír, ryby, paprika, brambory, banány, kopr, fenykl, meduňka

Další znamení naleznete v pokračování článku.

Osobní horoskop
Chcete vědět z horoskopu více než jenom to, co si dát k obědu? Kontaktujte naše astrology. Budete překvapeni, co všechno dokáže horoskop odhalit. 

Mohly by vás zajímat i tyto články: